Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Irklar çok fazla iki dünyada da ve okuması gerçekten eğlenceli, zeki bir yazar RE Feist kurguyu nasıl koruyacağını biliyor. Karakterleri yaşlandırmasını da ayrıca takdir ediyorum bir karakterin tün hayatını yaşamış gibi oluyoruz biz de. Büyüye bakış açısı da çok farklı ona göre büyü aslında yok =)
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

arkadaşlar şimdi eleştireceğim ama yılansavaşlarını okumayanlar es geçsinler bu yorumu.

İlk kitabı muhteşem son kitabını okuyunca ise ilk üç kitap boşunaymış gibi geliyor. Aşırı güçlü karakterlere her işi yaptıracaksan aradaki karakterler niye var? Niye Kalis "bırakın yansınlar, su veren itfaiyenin..." modunda kendi haline çekiliyor dünya yanarken? Hiçbir anlamı kalmayacaksa neden bütün bir kitabı (2) bir adamın zengin olma hikayesine ayırdı? Daha çok sayarım ama bana çok büyük kurgulamış küçük küçük yazmaya kalkmış o yüzden de bağlantılar çok kopuk kalmış gibi geliyor.

Üye

Yılan Savaşları'nın ilk kitabı başarılı bir kitaptı bence de sonraki üç kitap konusunda haklısın Roo hakkındaki hikayeyi fazla büyütmüş ama dediğin kadar da can sıkmıyor diğer karakterler de boş oturmuyorlar herkesin kendine göre meselesi var. Tabi ki fazla karakter olunca dediğin gibi kopuk olmuş bazı yerler.
Üye
Üye

Selam, öncelikle bu başlığı çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Gedik Savaşları serisi favorimdir ve iki kelam etmezsem ayıp olur diye düşünüyorum. Ancak seriden bahsederken, Lotr ve EM’i biraz dışarıda tutmak gerekir bence, çünkü yazarın da dediği gibi fantezi değil, hayali mekanlar hakkında tarihi romanlar yazıyor. Ve haklı.

İlk kitaba başladığınızda bambaşka bir dünya ile karşılaşıyorsunuz: Midkemia. Ve kendinizi birden orada buluyorsunuz. Okumaya devam ettikçe hem karakterler, hem anlatım, hem de içindeki ince mizah duygusu sarıyor sizi. Arada bir ‘hımmm?’ diyorsunuz, ama devam ediyorsunuz. 2.kitap Büyücü-Usta ile artık dünyaya aşina olmuş, karakterlere bağlanmış keyifle okurken, daha okuyacak başka kitaplar olduğunu bilmenin mutluluğunu yaşıyorsunuz. 3.kitap Gümüşdiken’e geçtiğinizde ise artık geri kalan dünyanın pek fazla bir önemi kalmıyor. İşmiş, trafikmiş, faturaymış…peh! Hepsi yalan! Sadece ve sadece Gümüşdiken gerçek. Ve nihayet serinin bombası Sethanon’da Karanlık vuruyor sizi ve dağılıyorsunuz.

Tamam, anladım, coştum.  wink  Her kitabı tek tek yazmayacağım. Diğerlerine kısaca değineyim. Krondor ve Gedik Savaşları Dünyasından serileri ilk dört kitaba bağlanmış olanlar için bir nimet. Kah dokuz yıl sonra, kah yirmi yıl sonra hikayeleri bile olsa tanıdık karakterleri ve yeni serüvenleriyle yepyeni bir yolculuğa çıkarıyor bizi. Ama fikrimi sorarsanız ben o geçen yirmi yılın her birini ayrı ayrı okumayı tercih ederdim.

Yılan Savaşlarına gelince; bu seride yazar normal çizgisini biraz bozmuş. İlk iki kitap tamamen yepyeni iki karaktere, Erik ve Roo’ya ayrılmış. Ancak tanıdığımız dünya ve arada beliren eski dostlarımız karşımıza tekrar çıktığı için ben oldukça keyif aldım. Ne de olsa kalem aynı. Yılan Savaşları da zevkle okuduğum bir seri oldu. Ayrıca her kitabın sonunun hala devam edilebilir nitelikte olduğunu da belirtelim.

Sonuç olarak okunması ve kitaplığınızda olması gereken bir seri. Ayrıca hala Türkçe’ye çevrilmemiş seriler var.  Sad  Legends of Riftwar, Conclave of Shadows haricinde Darkwar Saga ve Demonwar Saga serileri de var. Sözkonusu yayınevi şu an İmparatorluk serisini yayınlıyor. İmparatorluğun Kızı çıktı, Hizmetçisini ve Metresini bekliyoruz. Sonra hangi seriye geçerler bilmiyorum. (arayıp sordum yayınlayacaklarmış.) Ancak yayın tarihine göre Legends of Riftwar’la devam etmelerini umuyorum. Özellikle serinin üçüncü kitabı Jimmy the Hand’i dört gözle beklediğimi söylemeliyim.
Üye
Üye

Ben fantastik kitaplar okumaya ilk bu seriyle başlamıştım.İlkler önemlidir ve bu seri benim için gerçekten önemli.Feist'in anlatımını çok seviyorum.İnsanı hiç boğmuyor, sıkmıyor ve gayet akıcı.Özellikle ilk kitaplar çok güzel.Krondor serisini ilk kitaplar kadar sevmedim ama Eli Uzun Jimmy aklımdan çıkmayacak bir karakter.En son bildiğim İmparatorluğun Kızı diye bir kitabı türkçeye çevrilmişti.Ben Kelewan'da geçen seriyi değil de Gölgeler Meclisi'ni bekliyordum ama ilk İmparatorluk Üçlemesi çıktı.Gölgeler Meclisi'nin çıkmasını heycanla bekliyorum.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

Kesinlikle ben de Gölgeler Meclisini bekliyordum, ama kısmetimize İmparatorluk düştü. Neyse ona da peki dedik. Ancak Gölgeler için bayağı bekleyeceğiz sanırım.  Sad
Üye
Üye

Evet daha İmparatorluk serisinin bir kitabı çıktı ve aradan neredeyse bir yıl geçmesine rağmen ikincisi hala çıkmadı.Ve bu İmparatorluk serisi bildiğim kadarıyla üç kitaptan oluşuyor.Gölgeler Meclisi'nin çıkması epey uzun sürecek.Hatta düşündüğümüzden de uzun...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR
Sayfaya git Önceki  1, 2

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri