| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 19 Tem 2008 |
| Mesajlar: 20 |
|
|
|
Death Note 20.07.2008, 21:36 |
|
|
İlk başta manga şekline hazırlanan daha sonra anime dizi haline gelmiş ve en sonda filmi çekilen harika japon şaheseri.
Konusu gökten (ölüm meleği diyarından) düşen bir defteri gören çocuğun onu merak edip yanına almasıyla başlıyor.Defter üzerinde Death Note (Ölüm defteri) yazıyor.İçinde bir takım kurallar olduğunu görüyor. ''Eğer bir kişinin ismini yazıp, yüzünüde görür ya da hayal edersen o kişi 40 sn içinde ölür'' gibi. Çocuk inanmıyor ama denemeye kara veriyor.Ve bakıyor ki gerçek. Bu defteri dünyadaki bütün suçluları öldürerek bir iyilik tanrısı olma isteğiyle manyak gibi kullanmaya başlıyor . Hapishanedeki suçlular yavaş yavaş kalp krizinden ölmeye başlıyor. Bu polisin FBI nin dikkatini çekiyor ve durdurmaya kalkıyorlar ama ellerinden bir şey gelmiyor son çare dünyanın en iyi ajanı(aynı zamanda en iyi 2.,en iyi 3.) L'den yardım istiyorlar. VE macera başlıyor. L çocuğu(kira) yakalamak için birbirinden akıllıca şeyler yapıyor, fakat çocukta çok zeki ondan aşşağı kalmıyor. İkiside bir birinden zeki ama senaryoyu yazan ikisindende zeki buna eminim.
Bu anime diziye anime sitalerinden ulaşabilirsiniz fakat 38 bölüm ve rapdshareden indirmek bir hayli uzun sürüyorç.. Ben online türkçe altyazılı bulmak için çok uğraştım ama malesef. İndirmek zorundayım.
Eğer hem online hemde türkçe altyazılı bulan olursa lütfen haber versinn....Ayrıca izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 28 May 2007 |
| Mesajlar: 33 |
| Konum: numenor |
|
|
Bende 20.07.2008, 22:12 |
|
|
Bende izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Bir de Ryuk'un (güya defteri kazayra düşüren ölüm tanrısı) elma yiyişi hoşuma gidiyor |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 Ağu 2007 |
| Mesajlar: 26 |
| Konum: izmir |
|
|
kaılıyorum 02.08.2008, 22:54 |
|
|
Muhteşem bi anime ben Rem'i çok sevdim:) Ama Ratio'yu tutuyorum demeden edemicem:) Son yaptıkları saçmaydı!!!! Kendisine yakıştıramadım  |
_________________ Anı Yaşa, Geçmişi Hatırla, Gelecekten Korkma!...Çünkü YOK ve HİÇ olmayacak; Sadece ŞUAN Var!....
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 11 Ekm 2008 |
| Mesajlar: 5 |
|
|
|
.. 11.10.2008, 23:38 |
|
|
minloth şiddetle tavsiye etmek yetersiz bence , anime klasikleri arasına girebilecek bi seri . Hem konusu olsun hemde yagami light (Kira) ve ''L'' arasındaki diyolaglar olsun 10 numara |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 12 Ksm 2008 |
| Mesajlar: 31 |
|
|
|
death note 12.11.2008, 20:08 |
|
|
37 bölümlük mükemmel bir anime kesinlikle izlenmesi gereken dizilerden biri , insanda acaba benim elimde bir death note olsaydı ne yapardım diye düşündürüyor , bence amaç izleyicinin iradesini zorlamak. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 May 2008 |
| Mesajlar: 300 |
|
|
|
bismillahirrahmanırrahim:( 12.11.2008, 20:12 |
|
|
death note diye okuyunca....aman neyse ki  |
_________________ hayat kötü hayat
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 12 Ksm 2008 |
| Mesajlar: 31 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 29 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 62 |
|
|
|
Zeka savaşı 13.11.2008, 2:47 |
|
|
Death Note anime sevenler için harika bir dizi, biraz karanlık bir anime yani tipik anime mimikleri yok ancak o kadar sürükleyici bir hikayesi var ki... Ayrıca bence iki süper zekanın kapışmasını izlemek bana büyük keyif vermişti. Her bölümde "Bu sefer yakaladı seniii" demek ve öteki bölümde haksız çıkmak da ayrı bir zevk. Açıkcası ben de senaryoyu yazanların beyinlerini açıp incelemek istiyorum. Abartmıyorum arkadaşlar yapılan zeka oyunları ve çalımları ağzınızı açık bıraktıracak cinsten.
Bir de Light Yagami'ye arada Raito diyor gibiler ama aslında benim tahminim Japoncada olan bir ek gibi bir sesin kullanılmasından kaynaklanıyor, yani yabancı kökenli isimlerin (mesela Light) sonuna "o" gibi bir ses koyuyorlar. O da Ligtho gibi bir şey oluyor =). Tabii ki emin değilim ancak izlediğim diğer animelerde aynı şeyi farkettim (örneğin Devil May Cry 'da Brad ismine Braddo diyorlardı, ya da Full Metal Alchemist'te Edward'a Edwardo). |
|
|
|
|
 |
|
|
|