Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

ÇOK İYİ SERİ!Tavsiye edilir!
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Maalesef Robert Jordan'ın ölümüyle seri öksüz kaldı. Artık kim bitirir veya kim bitirecek kadar seriye hakim olup yetenek sahibidir bilinmez. Yazık.
Üye
Üye

Bildiğim ve umut ettiğim kadarıyla Robert Jordan ölmeden önce son kitabın ayrıntılarını editörleri ve karısıyla paylaşmış şu an yazım aşamasındaki kitap 2009 gibi çıkacakmiş sanırım.
Üye
Üye

zaman çarkı serisi her yerde duyduğum ama ilk kitaba bir türlü rastlayamadığım için başlamadığım bi seriydi. ideefixe de şahane indirim yapmışlar. forumdakilerin tavsiyelerine güvenip ilk 3 kitabı birden sipariş verdim. sanırım hafta sonu elimde olacak.  o zaman kadar da gedik savaşlarından okuduğum bi kitap var o biter Smile
ooh , şahane Wink
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

forum ahalisinin tavsiyeleriyle ilk 3 kitabı sipariş verdim. 2. yi temn edemedikleri için 1. ve 3. kitap elime geçti. ilk kitap iyi gidiyo gibi. ama aklıma takılan birşey var, yüzüklerin efendisiyle müthiş benzeşen noktalar var gibi geliyo bana.

----------içerik bilgisi---------------
köy delikanlılarının köyden çıkmak zorunda kalması, sıradan bir hayatı olan insanın/hobbitin büyük bir sorumluluk yüklenmesi, karanlıkta seyahat, gecenin içinde gözü olmadığı halde hissederek görebilen karanlık şekiller.. daha kurcalansa uzar da uzar.
----------içerik bilgisi---------------

bilmiyorum belki de ben hala ilk gözağrımın  etkisinde olduğum için bu kadar çok ortak nokta buldum. ne dersiniz?
Üye
Üye

Bir kısmını okuduysamda Shannaranın Kılıcıda aynı şekilde gelişmekte

-bir köy
-önce köye gelen iyi adam
-sonra gelen kötü adamlar
-köyden kaçiş
-yolculuk

Tabi olaylar böyle başlasada   dünyasıyla,karakterleriyle ,bütün kadınların erkeklere yün kafalı olarak bakmasıyla Lotrdan çok farklı bir yere oturuyor Zaman Çarkı.
Üye
Üye

demek ki sonradan açılıyo bunlar yada işin sırrı köyden başlamak hem köylü milletin efendisidir demiş ecevit ecevitte çok pis yazar kesin bişi var bu işte.
Üye
Üye

ne eceviti  Very Happy atatürk demiş ama ecevitte çok kullanırdı Very Happy

kepazelik Smile
Üye
Üye

Serinin ilk cildini yeni bitirmekteyim ve okurken 'okurgezer'in LOTR ile benzerlik konusundaki yorumuna katılıyordum ama ilk cildin sonlarına gelmişken tabi ki gerek üslup gerek karakterler ve gerekse kurgu bakımından çok büyük farklılıklar olduğu izlenimine sahibim artık.

Her sayfasında yeni bir soru ile karşılaştığımı ve bu durumun beni daha da çok okumaya teşvik ettiğini söyleyebilirim. =) Cevap ararken daha çok soru buldukça susuzluğu asla dindirmeyen bir sıvı misali içtikçe içesi geliyor insanın. =)

Çok farklı bir anlatım!Robert Jordan'ın öldüğüni öğrendiğimde çok üzülmüştüm. Serinin bitmediğini de düşünürsek son kitabın olup olmayacağı beni korkutuyordu ve serinin uzunluğu ile birlikte okumamı geciktiren bir başka sebep bu olmuştu.Yine de başladım ve bu başlıkta R.Jordan'ın editörler ve karısına kafasındakileri anlattığı ile ilgili yazıyı gördüm.

2009'da çıkacağı düşünülüyor demek ama hâlâ endişeliyim benzer bir anlatımda bulunulacak mı yoksa kısaca sonuç mu ortaya çıkacak tabi bunu düşünmeden önce önümde daha çok cilt var. =) Derslerden geri kalacağım birşey değil. =D

Başlık için teşekkür ederim.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

Son kitap kesin olarak çıkacak bunu biliyorum.Bir çok şeyi yazmış, ses kayıtları var ve karısı ile editörüne her şeyi anlatmış.Ben serinin ortalarındayken öğrenmiştim hastalandığını ve sürekli takip ediyordum durumunu.Hasta yatağında bile yazmaya devam ediyordu.Maalesef hastalığa yenik düştü.Ama geriye mükemmel bir eser bıraktı.

Kitap bence diğer fantastik serilere göre çok farklı.Mükemmel hayal gücü, harika bir anlatım.Seri ilerledikçe daha çok heyecan kazanıyor.Kitaplar kalın ama keşke daha kalın olsa diyesi geliyor insanın.Gerçi taşıması ve okuması zor.Kitabı tutmaktan kollarım ağrıyor.Karakterleri çok sağlam.İlerledikçe kitaba daha çok hayran kalacağından eminim.Ve şu an ben 8. kitaptayım fakat sonuna dair en ufak bir ip ucu bile yok.Çok karışık, hiç beklemediğin şeyler oluyor.
Üye
Üye

Ben 11. cildi bitirdim ama hala son ile ilgili bir düşünce oluşmadı. Yeni karakterler, yeni olaylar. Müthiş bir seri.

Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.

ÖZDEMİR ASAF
Üye
Üye

LOTR ile TWoT arasında dağlar kadar fark var , olan benzerlik ise tüm fantastik romanda olan yolculuk, savaşlar vb . Bazı arkadaşlar belirtmiş kitap sanki gerçek hayatla örtüşüyor bakınız mevsimlerin değişimi ve küresel ısınma , insan ırklarının günümüz ırklarına benzemesi  Very Happy . Robert Jordanın sürükleyici yazımı yüzünden 1 haftalık final tatilimi bu serini ilk iki cilldini okuyarak geçirmemden dolayı gözetime girdim  Very Happy . Gelecek yeni kitabı heyecanla bekliyorum inşallah brandon sanderson bizi hayal kırıklığına uğratmaz
Üye
Üye

zaman çarkının 12. cilti için brandon sanderson yaklaşık olarak %67 bitirmiş durumda. Tabi bunun yazıma hazır olması falan bir 6 ayı bulur bunun türkçeye çevrilmesi falan bir 6 ayda buna de toplam 1 yıl daha var tabi bunu iyi ihtimal sağlık olsun beklemekten başka çaremizmi var. Ama şu kadarını söyleyeyim bu söylediğim uzun zaman bile beni sabırsızlıktan öldürüyor. biran önce bitsede okusak. Bu arada aşağıda linki veriyorum projeyi sizde takip edebilirsiniz.

http://www.brandonsanderson.com/book/A-Memory-of-Light/
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR
Sayfaya git Önceki  1, 2

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri