Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
» FANTASTİK SİNEMA
Yazar Mesaj
Üye
Üye

raskalnikov yazmış:
izlemek istiyorum iftardan sonra açığız yazıyordu dvdcide Very Happy açsın gideceğim inşallah vardır.

Herhalde "Bu Falas kolay kolay 90 puan vermez" deyip de filmi merak ettin. Yalnız uyarayım, bir açıdan çok şanslıyım çünkü filmi ilk izlediğimde tam da oyuncuların yaşında küçük bir çocuktum ve onların yaşadıklarını kendim yaşıyor gibi hissetmiştim. Senin benim kadar seveceğini bekleyemem. Ayrıca film 1994 yapımı, kolay kolay bulabileceğini sanmıyorum.  Hem belki izlemişsindir de o zamanlar küçük olduğun için hatırlayamazsın ve izlediğinde "Aa, ben bu filmi izlemiştim." dersin. Kolay gelsin. Filmi bulursan haber ver.

Üye

Çok eylenceli gülmekten kırıp geçiren bir film. Bir çok yerde şaşkınlıktan ağzınız bir karış açık bakasınız mı yoksa gülmekten geberesiniz mi karar veremiyorsunuz. Topu havaya dikiyorlar ve oturup yemek yiyorlar, çay kahve içiyorlar ve top ancak düşüyor. Sonra da antrenör topu atana "Sen delirdin mi, ya bir uçağı düşürseydin?" diyerek kızar. Adam bir şut çekiyor sahaya mübarek meteor düşüyor. Saha ortadan ikiye ayrılıyor, kaleci rüzgarın şiddetinden çırılçıplak kalıyor, seyirciler ortaya çıkan toz topraktan sahayı göremiyor. Kalecinin son halini sormayın. Fantastik komedi diye buna denir. Bazı yerler Matrix'ten esinti olmuş ve çok da güzel olmuş. İzlemenizi tavsiye ederim. Gülmekten yerlere yatacaksınız. Bir sahne daha. Maç başlayacak ve karşı takımın oyuncuları "Biz bunları mahvederiz." gibisinden laflarla gülüyorlar. Santradalar. Bizimkilerden biri ilk vuruşu yapar karşısındakine yavaşça verir ve top diğer oyuncunun ayağına geçmesiyle kendini kalede bulur. Bütün oyuncular ağzı açık bir topa bir şutu çekene bakarlar. Santradan çekilen şut ve gol.

Puanım: 76%

Üye

ancak korsan olarak Sad etkileyici bir film evet keşke çocukken izleseydim

Üye
Üye

raskalnikov,  henüz geç kalmış sayılmazsın.  lol   lol ben henüz büyümediğini düşünüyorum. Sapkın şiirlerin, her formda döktüğün göz yaşları. Yok Yok daha geç kalmış değilsin. Bence   izlemenin tamsırası  Razz
Kızma raskalnikov,  azıcık takılıyorum sana.

Falas cım ellerine saglık bu eski filmi gündeme getirmekle çok güzel bir iş çıkarmışsın. Ben filmde küçük sarışın yaratığın şaşkın ifadesini sergilediği son  sahneyi unutamam.

Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.

ÖZDEMİR ASAF
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

O zaman ben de edit'ledim ama benim için artık çok geç. =(
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

raskalnikov yazmış:
ancak korsan olarak Sad etkileyici bir film evet keşke çocukken izleseydim

Sen de korsan aldım diye üzülüyorsun. Benim bütün DVDlerim korsan be. Korsan olunca ne olacak ki? Film aynı film. Filmi beğendiğine sevindim. Ancak dediğim gibi ancak çocukların yüreklerinde bazı kıpırtılara yol açabilecek bir yapım. Keşke çocukken izleseydin.

Üye

Falas cım ellerine saglık bu eski filmi gündeme getirmekle çok güzel bir iş çıkarmışsın. Ben filmde küçük sarışın yaratığın şaşkın ifadesini sergilediği son  sahneyi unutamam.[/quote]

Teşekkür ederim. O çocuk, Macaulay Culkin zaten başka bir çocuk. Küçükken ona ne hayrandım ama. Gerçi şimdi büyümüş serserinin teki olmuş ama bizi ilgilendirmez. Oyunculuğu bırakması kötü olmuş.

Üye

Çok hoşuma giden fakat bazen içimi ürperten bir film. General'in karısı ve oğlu katledilirken o, onları kurtarmak için atlarla yetişmeye çalışır -Hatta at koşu sırasında birden düşer ölür ve General at değiştirir- ama geldiğinde karısının asıldığını görür. O sahne çok üzücü.

Dövüş sahneleri çok iyi çekilmiş. O zamanın insanlarının eğlence anlayışı da gözler önüne seriliyor. Herkes maç izler gibi vahşet seyrediyor ve coşuyor.

Önünde eğilmek gereken bir yapım.

Puanım: 89%

Üye

Little miss sunshine
Lovers of Arctic Circle(kutup çizgisi aşıkları)
American history x
One flew over the cuckoos nest(guguk kuşu)
Dead poets’ society(öla ozanlar derneği)
Goya’s ghosts(Goya'nın hayaleti)
C.r.a.z.y
Cindrella man
Master and Commander: The Far Side of the World
A beautiful mind(akıl oyunları)
Hotel rwanda
The village(köy)
Gone baby gone(kızımı kurtarın)
Karşı pencere
Bir ömür yetmez
Amelie
Brokeback dağı
Ben X
Crash(çarpışma)
Parfume: the story of a murderer
Stardust(yıldız tozu)
Trainspotting
21 gram
The Diving Bell And the Butterfly(dalgıç ve kelebek)
10 000 bs
Atonement(kefaret)
Narnia Günlükleri: Aslan,Cadı ve Dolap
Narnia Günlükleri:Prens caspian

bunlar benim beğendiğim filmler..belki sen de izlemişsindir, hatırlatma olur...

Üye

Çoğunu ya izlemedim ya da adlarını hatırlamıyorum. İzlediklerim de pek sevemediğim filmler. Narnia fazla çocuksu ve ikinci defa seyretmeye tahammül edemem. 10 000 BC ise çok güzel sahnelerinin yanında sürükleyici değil ve sıkıcı. Köy filmi ise beni hayal kırıklığına uğratan bir film. Akıl Oyunları filminden midem bulandı desem yeridir;sıfır kalite. Crash filmini izlerken yarısında sıkıntıya tahammül edemedim ve kapattım. Tamam, eleştirmenler beğenmiş olabilir ya da ödül almış olabilir ama ben beğenmedim. Diğerlerini seyretmedim. Şunu da söyleyeyim, benim sevdiğim hiçbir film yok bu saydıklarında. Galiba sinema kıstaslarındaki zevklerimiz pek uyuşmuyor.

Emek harcayıp yazdığın için teşekkür ederim. İnşallah ortak bir filmde buluşuruz.

Üye

Gladiator
Hulk serisi
Örümcek Adam serisi
Matrix serisi
Yüzüklerin Efendisi serisi
Karayip Korsanları serisi
Bourne serisi
Vendetta
Gün Işığı (Stallone)
Kız Arkadaşım
Leon
Mumya serisi
King Kong
Pianist
Hayat Güzeldir
Dağcı
Yıldız Savaşları serisi (İlk 3 Film)
Jurassic Park serisi
Indianna Jones serisi
300 Spartalı
Apocalypto
Pearl Harbor
Taxy serisi
Titanic
Buz Devri serisi
Bambi serisi

Bunlar da benim sevdiklerimden aklıma ilk gelenler. Belki senin sevdiğin vardır.

Üye

Bu filmi izlemeyen biri var ise hemen gidip bir tane edinmeli.
İzlemediğine emin misin falas cım , o zaman tavsiye , sakın kaçırma.

Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız.
Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız.

Amelie (Le Fabuleux destin d'Amelie Poulain)

Konu : Çok garip bir anne baba tarafından büyütülen Amelie, gündüzleri Paris'te bir kafede garson olarak çalışırken akşamlarını küçük apartman dairesinde yalnız olarak geçirmektedir. Hiçbir arkadaşı ve hayattan beklentisi olmayan bu utangaç ve sevimli genç kadının hayatı kısa zaman içinde değişmek üzeredir.

Banyosunda yıllar öncesinden kalma bir kutu bulan Amelie, sahibini bularak kutuyu ona verir. Böylece çevresindeki insanlara yardım ederek yaşamlarını iyileştirmeye karar verir. Bu arada karşılaştığı Nino adlı bir adamdan çok hoşlanır ama onunla konuşmaya cesaret edip kendi hayatını da değiştirebilecek midir?

Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.

ÖZDEMİR ASAF
Üye
Üye

Amelie, afişteki kızın gerizekalıya benzeyen antipatik tipi nedeniyle izleyemediğim bir film. Oldukça başarılı olduğunu biliyorum, belki bir gün...

Ancak Amelie`yi sevenlere tavsiye edeceğim bir film var. İki filmi izleyenlerce ve bazı eleştirmenlerce, kurgu ve atmosfer olarak birbirine benzetildiğini duymuştum. Şahsen aşk filmlerini sevmem, oturup izlemem de. Ancak mecbur kalıp izlememe rağmen hayran olmuştum. Açık ara izlediğim en iyi aşk filmi diyebilirim. Sonu ise... kısaca değişik diyebilirim.

Cesaretin var mı Aşka?  Jeux D'enfants (orjinal ismi)

Konu:
Annesi kanser ve ölmek üzere olan Julien ve göçmenliğin zorluğu ilebaşa çıkmaya çalışan Sophie arasında özel bir bağ vardır. Bu bağoynadıkları cesaret oyunu sayesinde güçlenmektedir. Oyun icabı her birisırasıyla, diğerine cesaret gerektiren, sınava sütyenle gitmek, okulunen sert çocuğunu tokatlamak gibi, zorlu görevler vermektedir. Zamanlahayatın zorlukları da bu oyunun bir parçası haline gelmektedir. Bu oyuniki arkadaş arasında büyük bir aşkı alevlendirirken aynı şekildebirbirlerine kavuşmalarınada engel olmaktadır.

(konu ve resim alıntıdır : sinemalar.com)
Üye
Üye

Amelie'nin tipi yabancı değil ama malesef izlediğimi hatırlamıyorum. Her ne kadar izlediğim yüzlerce film olsa da hatta binlerce, yine de ıskaladıklarım oluyor. Bulursam-tabi ki korsanını- izlerim.Cesaretin Var mı Aşka'yı da tabi.

Üye

takip etmez misiniz?gemideyi öneriyorum izlemeyen erkek kardeşlerime lütfen yalnızken izleyin sonra da lalelide bir azize'yi

Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> FANTASTİK SİNEMA
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri