| |
|
| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 11 Ekm 2008 |
| Mesajlar: 5 |
|
|
|
Asha'man Kill 11.10.2008, 23:25 |
|
|
Zaman çarkı serisinde , Rand tarafından kurulan kara kuledeki tek güçü kullanabilen kıdemli erkeklere verilen isimdir. Anlamı kitaptaki eski dile göre koruyucu demektir. Ve kitabı okurken tüylerimi ürperten bi bi anın baş karakterleri olur ve o da '' Asha'man kill '' idir. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 15 Ekm 2008 |
| Mesajlar: 1 |
|
|
|
Giskar 15.10.2008, 11:08 |
|
|
Isaac Asimov | Kurtarıcı adlı kitabında, Giskar isimli eski model Robot vardı... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Mar 2007 |
| Mesajlar: 151 |
|
|
|
Şhiv - ah - raş 15.10.2008, 14:41 |
|
|
O robotun adı Giskard`dı. D eksik kalmış kardeşim
Benimkine gelince, belki yazmışımdır da yazayım yine. Can sıkıntısı...
Shevarash, Faerun (Forgotten Realms)a ait bir tanrı. Elflerin intikam tanrısı. Esas olayı drowları katletmek vs... Hikayesi de zaten benzer bir hikaye. Zamanında Shevarash bir ölümlüdür, ailesi drowlarca katledilince (Crown Wars zamanında) eline okunu alıp tuttuğu drowu indirmeye başlar. Artık bu olayda o kadar çok aşar ki drowlar birleşip elemanın peşine koca bir ordu dorusu örümcek ve iblis yollarlar. Tabii ki bu olaydan sağ çıkamaz. Ancak o aralar bir elf tanrısı ölmüştür, cesareti ve kendi portfoliosuna bağlılığı yüzünden Shevarash, Corellon tarafından bu tanrının yerine tanrılık statüsüne yükseltilir. Kendi adıma, tınısını sevdiğim bir nick olduğu ve oldukça uzun soluklu bir masaüstü frp oyununda Shevarash rahibini canlandırdığım için seçtiğim bir nicktir.
Bu linkten tam bilgiye ulaşabilirsiniz. Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız. Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız. |
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 23 Ekm 2008 |
| Mesajlar: 3 |
|
|
|
23.10.2008, 23:47 |
|
|
Heartagram fin rock grubu HIM 'in markası haline gelmiş sembolüdür. Kalp ve pentagram sembollerinin birleşiminden meydana gelmektedir.
HIM vokalist ve kurucusu Ville Valo 'ya göre hertagram aşk ve ölümü simgeliyor. Nefret ve aşk 'ın dengesi, hayatın içinden iki önemli bölüm, bu iki önemli bölüm aynı zamanda Valo'nun şarkıları arasında gerçekten önemli bir yere sahip. Bu sembol kimi HIM fanatikleri arasında dövme olarak da kullanılmaktadır |
_________________ kimse olmayacak yanımızda,geceye yürüdüğümüz anda...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 27 Ksm 2008 |
| Mesajlar: 6 |
|
|
|
. 27.11.2008, 6:16 |
|
|
Yunan mitolojisinde "Pan" olarak geçen ve Pitise aşık olan ancak "Boreas" ın kıskançlığı yüzünden ölen Pitisi seven Yarı insan yarı keçi olan tanrının adıdır. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 11 Tem 2008 |
| Mesajlar: 163 |
|
|
|
Fauno. faun... 27.11.2008, 21:15 |
|
|
Narnia Günlükleri'ndeki Faun'un o sevimli anlatılışını yazasım geldi...
"Lucy'den biraz daha uzun boyluydu ve elinde bembeyaz karla kaplı bir şemsiye vardı. Belinden yukarısı insan şeklindeydi, fakat bacakları keçi bacağı gibiydi (parlak siyah kıllarla kaplıydı) ve ayak yerine keçi toynakları vardı. Bir de kuyruğu vardı, ancak Lucy bunu başlangıçta farketmemişti, çünkü Faun, kuyruğunun karda sürünmesini engellemek için şemsiyeyi tutan kolunun üzerine düzgünce yerleştirmişti. Boynunda kırmızı yünden bir atkı vardı ve teni oldukça kırmızıydı. Kıvırcık saçları ve kısa, sivri sakalıyla garip ama hoş, küçük bir yüzü vardı. Saçlarının arasından alnının her iki yanından çıkan boynuzları görünmekteydi. Ellerinden biriyle, söylediğim gibi, şemsiyeyi tutuyordu; diğer eliyle de kahverengi kağıda sarılmış bir sürü paket taşıyordu. Tüm bu paketler ve kar yüzünden, sanki Noel alışverişi yapmış gibi görünüyordu. Bu bir Faun'du. Ve Lucy'yi gördüğü zaman öyle şaşırmıştı ki bütün paketlerini yere düşürdü.
"Aman, aman!" diye hayretle bağırdı Faun."
Bunun üzerine eklemek istediğim de şudur ki: fantastik sinema adına beni sinemada üzmemiş, 'anaa bu bizim faun Tumnus, sevimli Tumnus' dedirtmiş adamdır Tumnus.
Hoşgeldin fauno... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 11 Hzr 2007 |
| Mesajlar: 54 |
| Konum: Abyss |
|
|
Londrakan 27.11.2008, 22:31 |
|
|
Lond Lotr'da cennet olarak geçen bir kelime... Lond Daer diye bir liman var hatta numenorean tarafından inşa edilmiş.Gwaltho nehrinin ağzında böyle.
Drakan ise şimdi hatırlamadığım bir sitede fantastik bir dilde (drow idi sanırım) dışarlıklı, sürgün vs manalarına gelmekte.
Bende ikisini harmanlayıp Londrakan yani kendimce cennete alınmayacak olan anlamını uydurdum.
İlk olarak Diablo oynarken kullanmıştım battle-nette.Necromancer'a da epey uygun geliyordu.Sonraları kalıp halini aldı bu nick.Benimsedim diyebilirim iyice.
Nickimin çok çeşitli varyasyonları vardır diğer insanlar tarafından üretilmiş; Londrakmayan, Londragon, Londtırtkan vs gibi...Ama olsun nickimi seviyorum arkadaş. |
_________________ Azb-ı almadır azabın bana, iblise cennettir cemalin bana.
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 13 Eyl 2008 |
| Mesajlar: 4 |
|
|
|
isim 28.11.2008, 0:54 |
|
|
Gök küresinin kutbuna en yakın olan Küçükayı denilen takımyıldızın en ucunda bulunan, kuzeyi belirleyen durağan yıldız, Demirkazık |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 27 Ksm 2008 |
| Mesajlar: 6 |
|
|
|
Re: Fauno. faun... 28.11.2008, 3:08 |
|
|
| Elysion yazmış: | Narnia Günlükleri'ndeki Faun'un o sevimli anlatılışını yazasım geldi...
"Lucy'den biraz daha uzun boyluydu ve elinde bembeyaz karla kaplı bir şemsiye vardı. Belinden yukarısı insan şeklindeydi, fakat bacakları keçi bacağı gibiydi (parlak siyah kıllarla kaplıydı) ve ayak yerine keçi toynakları vardı. Bir de kuyruğu vardı, ancak Lucy bunu başlangıçta farketmemişti, çünkü Faun, kuyruğunun karda sürünmesini engellemek için şemsiyeyi tutan kolunun üzerine düzgünce yerleştirmişti. Boynunda kırmızı yünden bir atkı vardı ve teni oldukça kırmızıydı. Kıvırcık saçları ve kısa, sivri sakalıyla garip ama hoş, küçük bir yüzü vardı. Saçlarının arasından alnının her iki yanından çıkan boynuzları görünmekteydi. Ellerinden biriyle, söylediğim gibi, şemsiyeyi tutuyordu; diğer eliyle de kahverengi kağıda sarılmış bir sürü paket taşıyordu. Tüm bu paketler ve kar yüzünden, sanki Noel alışverişi yapmış gibi görünüyordu. Bu bir Faun'du. Ve Lucy'yi gördüğü zaman öyle şaşırmıştı ki bütün paketlerini yere düşürdü.
"Aman, aman!" diye hayretle bağırdı Faun."
Bunun üzerine eklemek istediğim de şudur ki: fantastik sinema adına beni sinemada üzmemiş, 'anaa bu bizim faun Tumnus, sevimli Tumnus' dedirtmiş adamdır Tumnus.
Hoşgeldin fauno... |
Hoşbulduk Elysion.=) Sanırım o Faun benim kahramanımdan esinlenerek yazılmış. Hatta birebir aynısı. Ve sen benim yerime oldukça iyi betimlemişsin. TeşekkürLer. Tekrar Hoşbulduk. =) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 13 Arl 2008 |
| Mesajlar: 9 |
|
|
|
dje 15.12.2008, 12:47 |
|
|
mısır mitolojisinde thoth un bir diğer adı. |
|
|
|
|
 |
|
Moderatör
| Kayıt: 21 Arl 2008 |
| Mesajlar: 32 |
|
|
|
... 21.12.2008, 18:57 |
|
|
Yunan mitolojisinde Eros'un Karısı  |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 867 |
| Konum: Kuyutorman ; Anduin'in doğusu Boz Topraklar |
|
|
hoşgeldiniz 21.12.2008, 19:02 |
|
|
Aramıza hoş geldiniz. Umarım sizde bizim kadar çok eğlenirsiniz. |
_________________ Kuyutorman Kraliçesi, Thranduil torunu , Legolas'ın tek kızı.
Galadrîel Lûthien
Çiçek açan Işığın Hanımı
Sevgili Halkını Saygıyla Selamlar
|
|
|
|
 |
|
Moderatör
| Kayıt: 21 Arl 2008 |
| Mesajlar: 32 |
|
|
|
Re: hoşgeldiniz 22.12.2008, 16:41 |
|
|
| mine yazmış: | | Aramıza hoş geldiniz. Umarım sizde bizim kadar çok eğlenirsiniz. |
Teşekkür ederim mine umarım eğlenirim  |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 13 Arl 2008 |
| Mesajlar: 9 |
|
|
|
Re: hoşgeldiniz 25.12.2008, 14:20 |
|
|
| mine yazmış: | | Aramıza hoş geldiniz. Umarım sizde bizim kadar çok eğlenirsiniz. |
slmlar. teşekkür ederim.
taşınma problemlerim dolayısıyla br süre netten yoksunum. bu durumdayken, zaman zaman net cafeden siteyi takip ediyor oluşuma bakılırsa, sanıyorum ki eğleneceğim:)
keyifli ve hoş sohbetler herkeze |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 11 Ekm 2008 |
| Mesajlar: 195 |
| Konum: İmladris |
|