Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Bir zaman önce duymuştum ancak unutmuşum. Yakın zamanda tekrar duyunca bir alevle kitabı aradım buldum ve hemen aldım. Sadık Yemni`nin aynı karakter (Sarp) ile ilgili 3 kitabı var. Muska bunların ilki ve Sarp`ın küçüklüğünde geçiyor. Hikaye kısaca şöyle :

İzmir-Göztepe civarında bir sokakta geçiyor. Burada kötücül büyüler yapan bir varlık var ama cin mi, ecinni mi, şeytansal mı daha tam anlayamadım bitmediği için. Bunun manevi kızı olan hoppa bir kadın da var bu da kendince kötü işler çeviriyor. Bunlara karşı da üç yaşlı kadın var. Bunlar da kocakarı büyücüler ama iyi olanlardan. Hem olayları anlamaya hem de kendilerini ve ailelerini korumaya çalışıyorlar. Sarp ise bunlardna birinin torunu ve ninesi gibi onun da farklı yetenekleri var. Kara Nesne olarak adlandırılan bu ecinnisel varlık öncelikli hedef olarak Sarp`ı seçiyor. Sarp ise neler döndüğünün farkında değil...

Kitapta pek çok değişik karakter var ve bu karakterlerin anlatımları çok zengin. Hikaye de bizim dediğimiz korku öğelerini barındırıyor, yani amerikan kültürüne ait korku hikayesi değil. Ancak kurguyu ben çok dağınık buldum. Yazar sanki film izler gibi yazmış. Bu hayal gücünün zenginliğini gösterse okuyucunun gidişatı takip etmesini zorlaştırıyor. Benim de sıkça yaptığım bir hatadır. Neyse, bu bakımdan kurgusunu iyi bulmadım. Ancak hikaye ve atmosferi güzel, her türlü tavsiye ederim. 1900lerin ortalarındaki İzmir`i de çok güzel anlatıyor...

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri