Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» MÜZİK TUTKUNLARINA
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Yaz başında Myspace aracılığıyla bana ulaşan Avustralyalı bir plak şirketinin eserlerimi beğenmesi ve benden demo bir albüm istemesi üzerine konsept bir proje geliştirmiş ve bir ayda demoyu tamamlamıştım. Daha önce roman mevzuunda olduğu gibi bu da yalan olmak üzere. Beni ümitlendirip ümitlendirip, bir süre sonra yıkan yayınevlerinden, plak şirketlerinden öğrendiğim şey, icramı her ortamda paylaşmak. Bu sebepten şu demo albümün parçalarını teker teker link vaziyetinde paylaşıyorum.

Ancak müziğin türü biraz kafa karıştırıcı olabilir. Albüme konsept olarak mikrokozmos kavramını seçtim. Şöyle ki enstrüman sadece tırnaklarım ve tırnak makasım. İntro adlı ilk parça albümün yapılmasını sağlayan sesleri barındırıyor. İlk onu açıp şaşırmayın. Zira sadece çıtırtılar var. Diğer parçalar bu seslerin çeşitli işlemlerden geçmesiyle oluşturuldu. İnanması güç fakat bu çalışma sadece intro isimli parçadaki tırnak çıtırtılarıyla ortaya çıktı, başka hiçbir ses kaynağı kullanılmadı.

Minimalist, avangart, deneysel ya da noise olarak isimlendirilebilir tür. En başa elektro-akustik ismini koyduktan sonra pop bile denilebilir. Basılmayan romanımı, ilgilenilmeyen demo çalışmamı paylaştım buradan, yavaş yavaş dökülüyorum.

Alışılmış müzikten bıkanlar, farklı sesler duymak isteyenler ve biraz da geniş düşünebilenler seveceklerdir.

Parçalardan “Mental Pain” isimli olanı ayrıca tavsiye ederim. Görüşlerinizi bekler, yıl içinde müzik organizasyonu olursa karşılaşmayı umut ederim.

01 intro_                         
Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız.
Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız.

02 enter chaos_               

03 bite one's nails_          

04 mental pain_               

05 thumbnail_                 

06 nail scissor_               

07 ongles coupês_          

08 the valley of unrest_       

Kulaklarınıza kuvvet Smile

Üye

Klakların alışık olmadığı,farklı bir çalışma olmuş.

Mental Pain için söyleyebileceğim şey,bana dinlerken bir okyanusun ortasında bulunduğum hissini vermesi.Sanki deniz canlıları (balinaların ve yunusların belgesellerde çıkardıkları sesleri duymuşsunuzdur) birbirleri ile kendilerince sohbet ediyor ve ben onları dinliyorum.

Belki şarkının ismine ve bestecisinin düşündüklerine uyumlu bir düşünce olmadı ama bana hissettirdiği şey bu.

Başarılı bir çalışma.Kulağınıza ve elinize sağlık.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

merak ettim indiriyorum

Üye

Daha derli toplu...

Bu müzik değil aslında...ambient,dark ambient, sound...artık hayatta olmayan bir dark ambient blogum vardı...bu tarzla yakında alakalıyım...belki dinliyorsundur ama ben yine de söyleyeyim açıkradyo 94.9 da çarşamba geceleri Psycho acoustic adında bir program var...00.00 da başlıyor..bu arada bende size dinleteyim benim sesleri bir ara
Üye
Üye

İyiymiş. Bence oungles coupes en iyi aralarında. Bu arada arkadaşı myspace'de de dinlemenizi öneriyorum. Tiraka da ilginç bir çalışma. Bu tür seslerle aram yoktur ama hakikaten ilginç, ilgimi çekti.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Fatih Uzuner yazmış:
Bu müzik değil aslında...ambient,dark ambient, sound...artık hayatta olmayan bir dark ambient blogum vardı...bu tarzla yakında alakalıyım...belki dinliyorsundur ama ben yine de söyleyeyim açıkradyo 94.9 da çarşamba geceleri Psycho acoustic adında bir program var...00.00 da başlıyor..bu arada bende size dinleteyim benim sesleri bir ara

Kısmen haklısın diyebilirim ambient konusunda. Zira bu denemenin yarısı drone öğelerine boğulmuş, ritimsiz eserler... Lakin bu çalışmayı sınıflandırmak gayet zor. Çünkü eserleri türlerin kalıplarına uyması için değil, somut bir müzik ortaya çıkarmak için besteledim. Ne portrelerin soyut parmaklıklarına, ne belirli müzikal çizelgelere ne de türlerin beni kısıtlandırmasına izin verdim. Hem de bunu basit tırnak çıtırtılarıyla yaparak... Sanırım bir tür ismi vermek gerekirse de bunlar için tape music yahut musique concrete diyebiliriz. Bunlar fazla akademik terimler olsa da, bu müziğin zaten ortalama dinleyiciye hitap etmediği fayet açık.

Açıkradyo nun bu tür işleri çaldığı birkaç program var senin de bahsettiğin gibi. Kaçırmıyor ve ilgiyle takip ediyorum. Ayrıca bir program başvurum da var, kabul edilirse kendimin de icrasıyla haşır neşir olduğu theremin çalgısı üzerine birşeyler tasarlıyorum.

Elysion yazmış:
İyiymiş. Bence oungles coupes en iyi aralarında. Bu arada arkadaşı myspace'de de dinlemenizi öneriyorum. Tiraka da ilginç bir çalışma. Bu tür seslerle aram yoktur ama hakikaten ilginç, ilgimi çekti.

Ongles Coupes bu çalışma içinde ambient türüne en yatkın olanı. Deneysel Black Metal basan firmalar havası Ongles Coupes gibi olacak bir albümü basabileceklerini iletti son birkaç ayda pek çok kere... Kaotik yapısı nedeniyle en beğenilen eserlerden biri Ongles Coupes.

Şu an sadece bilgisayar gürültüsü üzerinde çalışıyorum. Konseptin artık biz bilgisayar insanlarının pek de farketmediği o derin dip gürültüsüyle yapılmış kaotik parçalar oalcağı bir albüm demosu daha yolda... Yakında yurtdışında yayınlanacak birkaç toplama albüm haberlerini buradan geçerim; umarım Smile

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> MÜZİK TUTKUNLARINA

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri