| Fatih Uzuner yazmış: |
| Bu müzik değil aslında...ambient,dark ambient, sound...artık hayatta olmayan bir dark ambient blogum vardı...bu tarzla yakında alakalıyım...belki dinliyorsundur ama ben yine de söyleyeyim açıkradyo 94.9 da çarşamba geceleri Psycho acoustic adında bir program var...00.00 da başlıyor..bu arada bende size dinleteyim benim sesleri bir ara |
Kısmen haklısın diyebilirim ambient konusunda. Zira bu denemenin yarısı drone öğelerine boğulmuş, ritimsiz eserler... Lakin bu çalışmayı sınıflandırmak gayet zor. Çünkü eserleri türlerin kalıplarına uyması için değil, somut bir müzik ortaya çıkarmak için besteledim. Ne portrelerin soyut parmaklıklarına, ne belirli müzikal çizelgelere ne de türlerin beni kısıtlandırmasına izin verdim. Hem de bunu basit tırnak çıtırtılarıyla yaparak... Sanırım bir tür ismi vermek gerekirse de bunlar için tape music yahut musique concrete diyebiliriz. Bunlar fazla akademik terimler olsa da, bu müziğin zaten ortalama dinleyiciye hitap etmediği fayet açık.
Açıkradyo nun bu tür işleri çaldığı birkaç program var senin de bahsettiğin gibi. Kaçırmıyor ve ilgiyle takip ediyorum. Ayrıca bir program başvurum da var, kabul edilirse kendimin de icrasıyla haşır neşir olduğu theremin çalgısı üzerine birşeyler tasarlıyorum.
| Elysion yazmış: |
| İyiymiş. Bence oungles coupes en iyi aralarında. Bu arada arkadaşı myspace'de de dinlemenizi öneriyorum. Tiraka da ilginç bir çalışma. Bu tür seslerle aram yoktur ama hakikaten ilginç, ilgimi çekti. |
Ongles Coupes bu çalışma içinde ambient türüne en yatkın olanı. Deneysel Black Metal basan firmalar havası Ongles Coupes gibi olacak bir albümü basabileceklerini iletti son birkaç ayda pek çok kere... Kaotik yapısı nedeniyle en beğenilen eserlerden biri Ongles Coupes.
Şu an sadece bilgisayar gürültüsü üzerinde çalışıyorum. Konseptin artık biz bilgisayar insanlarının pek de farketmediği o derin dip gürültüsüyle yapılmış kaotik parçalar oalcağı bir albüm demosu daha yolda... Yakında yurtdışında yayınlanacak birkaç toplama albüm haberlerini buradan geçerim; umarım
Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız. Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız. |