Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» ÇİZGİ ROMAN DÜNYASI
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Sandman, Neil Gaiman tarafından yazılıp DC Comics/Vertigo tarafından 1988 ile 1996 yılları arasında yayınlanan, 10 cilt halinde toplam 75 sayıdan oluşmuş çizgi roman serisidir.

Modern Çağın en orijinal, sofistike ve sanatsal açıdan en çok arayışa sahne olmuş çizgi romanı olduğu kabul edilir. Klasik süper-kahraman çizgi roman türünün dışında yer alan Sandman çoğunlukla korku, mitoloji ya da fantastik kurgu öğelerinden beslenir.

Sandman'in ana kahramanı; Morpheus, Oneiros, Kai'ckul, Hikayeler Prensi ve bunun gibi pek çok isimle anılan rüyalar ve hikayelerin ölümsüz antropomorfik tezahürü olan Endless ailesinden (sonsuz)Dream'dir.

Herşeyden önce varolan ölümsüz üstün güçlere sahip Destiny, Death, Dream, Destruction, Desire, Despair, Delirium (Kader, Ölüm, Rüya, Yıkım, Arzu, Çaresizlik, Çılgınlık) adında yedi kardeşten oluşan bir aile olan the Endless'ın yaş bakımından üçüncü üyesidir Morpheus.

Ciltler;

1. Preludes and Nocturnes (The Sandman #1-8, 1988-1989)
   2. The Doll's House (The Sandman #9-16,1989-1990)
   3. Dream Country (The Sandman #17-20,1990)
   4. Season of Mists (The Sandman #21-28, 1990-1991)
   5. A Game of You (The Sandman #32-37,1991-1992)
   6. Fables and Reflections (The Sandman #29-31,38-40,Sandman Özel #1 1991,1992,1993)
   7. Brief Lives (The Sandman #41-49,1992-1993)
   8. Worlds' End (The Sandman #51-56,1993)
   9. The Kindly Ones (The Sandman #57-69 and Vertigo Jam #1,1994-1995)
  10. The Wake (The Sandman #70-75,1995-1996)

Türkiye'de Arkabahçe yayınevinden çıkmaktadır bu seri fakat çok da düzgün ya da hızlı çevrildiğini söyleyemeyeceğim...

Önemli bir dipnot da;
A Midsummer Nights Dream öyküsüyle 1991 yılında Dünya Fantastik Edebiyatı Ödülünü alan Sandman, bu ödülü alan ilk ve -kurallar herhangi bir başka çizgi roman bu ödülü alamasın diye değiştirildiği için de- tek çizgi romandır.=)))

Üye

çok mükemmel öykü yaw 1. cildi var bende okudum hayran kaldım ama şimdiye kadar sadece 1 5 ve 6 yı gördüm. sırayla mı okunması gerekir onu da bilmiorum almadım o yüzden diğerlerini ama hepsini okumak istiyorum bulabileceğim bi yer biliyorsanız lütfen haber verin!

Üye

evet sırayla okuman cok daha iyi olur turkce cevirilerini cok basarılı bulmadım,elimde ingilizce ciltleri var ve o kelime oyunlarını cok zekice yapılmıs.Neil Gaiman konuları ve karakterleri birbirine baglaması,verdigi her detayı daha sonra yuzume vurması yonuyle okudugum en zeki yazar diyebilrim...

3.kitap Dream Country,

dreamlord - "Things need not have happened to be true.Tales and dreams are the shadow-truths that will endure when mere facts are dust and ashes,and forgot"

Üye

Arkabahçe HİÇBİRŞEYİ düzgün ve hızlı çevirmez. Sorumsuz olduklarından ve maddi açıdan çok beklentili olduklarından kaynaklanıyor. İşin o kısmını geçelim...

Seri müthiştir, klasiktir, başyapıttır. Aksini söyleyebilecek olanın edebi bilgisini ve genel kültürünü sorgularım üstüne de bir temiz döverim. Fakat çevirilerden dolayı hala beklemede olanlardan, serileri ingilizce okuyabilecek kadar yabancı dili olanlar varsa bana ulaşsınlar.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> ÇİZGİ ROMAN DÜNYASI

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri