Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2
» ÖYKÜ ATÖLYESİ
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Gerçekten geç oldu. Böyle bir yazıyı nasıl gözden kaçırdım anlamıyorum. (:Ben de geçenlerde bi yazı yazmıştım bi varlığın içinde son buluyordu senin yazını okuduğumda  aklıma o varlık  geldi. Senin yazında hissettiğim varlık çok daha büyük, çok daha güçlü, çok daha egemen... Lovecraft ın sonsuz dünyasındaki isimsiz yaratıklar gibi. Tabi ben yazıyı biraz da kendi hayalime göre yorumladım. Biraz da tırstım açıkcası.  (:

Üye

Konum: VIORITH DWIMORDENE Kuyutorman Elfi-Kraliyet Ailesinden-340 yaşında
tane tanee, off cok güzell,nasıl da hoş cok keyifli . Smile teşekkürler..

kusura bakmayın aynen hissettirdiklerini yazdım.

-Kraliyet Ailesinden-

-- K U Y U T O R M A N     E L F İ --
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Üye
Üye

"Aynen" hissettiklerinizi duymak güzeldi 'vester'.

Ve Lethe, keşke sözünü ettiğiniz hikâyenizi sitede de okuyabilsek, ben kendi adıma çok memnun olurdum- eminim diğer arkadaşlar da...

Teşekkürler, tekrar.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Misafir

Tek kelimeyle...
''YETERİNCE YAŞANMIŞ''

Sadece paylaşmış olman bile defalarca teşekkürü gerektircek bir incelik...
Üye
Üye

İncelik sizindir Nazım İpek.

Teşekkürler.
Üye
Üye

Öyküye eşdeğer bir incelikte yorum yapamayacağım ancak çok iyi yazılmış tebrikler. Yanlız öğrenmek istediğim birşey var. Gerçekte bayan yada erkek olduğunu bilmiyorum ancak hikayeyi ağzından anlatan karakterin feminem yönlerinin oldukça ağır bastığını düşünüyorum. Bu konuda bana katılıyormusun yoksa bu bilinçsiz yapılan birşeymidir?
Üye
Üye

"Cinsel organı, sert bir balon gibi ağrılı büyürdü içimde, ağlardım. İçinde büyürdüm hayvanımın, ağlardı."

Başka söze gerek yok galiba...
Üye
Üye

Yani o da var...
Üye
Üye

E evet bence de fazlaca feminen öğeler var   

«Aiya Eärendil Elenion Ancalima!»
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

Sevgili Eldir; evet, o da var, diyebiliriz herhalde- bir çok okuma gibi buradan da bir yerlere çıkmak mümkün, insan metnin öteki gözlerdeki kaderini nasıl yönlendirebilir ki... Fakat ben bu karşılıklı iç'sel (?) hamlenin feminenlik ya da maskülenlik bağlamında okunduğunda yorumun tatmin edici bir tutarlılık taşıyacağından nedense emin olamadım. İçe girmek, içte büyümek erotik bir tını taşısa da, daha çok bir sınır ihlali retoriğine hizmet ediyorlar olsa gerek.

(Yeniden okuyunca bana öyle geldi, ama emin olamadım...)

Bir de, hareketin karşılıklı oluşu, bu çeşit kimlik kategorilerinin kısa devreye uğraması sonucunu doğuruyor 'gibi'. Her iki taraf da kadınsılıın ya da erkeksiliğin içinde o şeyler olacak, bu sınıflandırmalara dönüşecek kadar kalmıyorlar. Hani anlık bir çakma var sanki orada. O da, aydınlatmaktan çok bulandırıyor gibi.

Ve Eldir, cidden meraktan, şu "fazlaca feminenlik"lerden, benim verdiğim örnek dışında tek bir açık örnek verebilir misin- ki benim verdiğim örnek bile o çeşit bir açıklık taşımıyor sanki... Yanlış anlaşılmasın, feminen görünmekten çekindiğimden değil, aksine maskülen görünmek olurdu asıl çekincem. Sadece metne onda olmayan bir şey yükleniyormuş gibi hissettim. Salt bir his. Soruya kıymet verilmese de olur.

Sevgiler.
Üye
Üye

Ben hikayenin farklı yönlerinin tartışılmasından, aşırı dikkatli bir okuyucuya verdiği izlenimleri tartışmaktan memnun olacağını düşünmüştüm (içinde büyüme kısmı hiç yazılmamış olsaydı bile). Ve aslında söylemek istediğim de eğer sen bayan değil de erkeksen hikayenin değerinin çok daha fazla olacağını söylemekti. Yine de bu forumda henüz ne olduğunu tam çözemediğim bir alınganlık mevcut. Amaç metne onda olmayan bir his verilmesi değildi, ki zaten "bu konuda bana katılıyormusun yoksa bilinçsiz yapılan birşeymidir?" demiştim. Olsun...

Ben, yazdığım yada yazacağım hikayelere bu tip yaklaşımlar getirilmesinden (veya sadece getirilebiliyor olunmasından) bile aşırı derecede tatmin olurdum. Ne kadar nazik olursa olsun tek başına beğeni belirten eleştirilerden hoşlanmam. Hatam, benden daha iyi yazdığını düşündüğüm kişinin aynı beklentilere (ve büyük ihtimalle fazlasına) sahip olacağını düşünmek oldu sanırım.

Farzet ki feminem kısmı hiç söylenmemiş olsun. Sizden daha kıymetli değil, mksat muhabbet. Orayı yok sayalım bundan sonra yeni başlangıç alalım. Sözün özü süper olmuş, bir dahakini bekliyorum. Bilmiyorum yani iyi acayip ya. Şahanekulade  
Üye
Üye

Aslında biraz aklım karışmış Shevarash; bakın, iletinin ilk bölümünün sizin adınızla başlaması gerekiyorken kafa karışıklığından Eldir'in adıyla başlamış. Kuşkum, bunun Eldir'in anlamsız bulduğum "fazlaca" sıfatına duyduğum tepkiden kaynaklandığı. Yoksa doğrudan size seslendiğim o kısımlar, şahsi fikrimdir, daha çok tam da sizin değininize yapılan ve yaparken keyif de alınan karşı değinilerden ibaret. Sorduğunuz soruyu bir beğeni ya da beğenisizliği düşünerek cevaplamadım inanın. Daha çok tam da sizin açtığınız yolda bir kaç sarsak adımdan ibarettiler. Hani konuşulsun diye, emin olun fazlası değil. Yoksa, sorulan sorunun bu metin için sorulması gereken bir soru olduğundan, nedense, eminim.

Rahatsız olmadım. Belki inanmayacaksınız ama savunmaya bile geçmedim. Ben de, tıpkı sizin gibi, konuşalım istedim. Laf aramızda, siz de az alıngan değilmişsiniz bu arada- durduk yere bana kendimi suçlu hissettirdiğinize göre...

Hazır yamacında geziniyorken: Benim için metnin feminen tarafı daha çok anlatıcının sesindeki tam olarak tanımlayamadığım bir şeyde gizli bu arada; hani bir erkeğin kolay dillendiremeyeceği yalnızlık ve insan arayışını dillendirişindeki cesaret, pervasızlık, boşluğa bakmaktan çekinmeyen bir gözükaralık ve belki, başka şeylere de benzeyen o tarafımdan bile tuhaf bulunan harekette... Biçimsel ve metni kat eden bir şey yani daha çok, hani kolay işaret edemeyeceğim bir yerde yuvalanmış cinsinden. Biraz muğlak, fakat tartışma götürmeyecek kadar da açık. Galiba...  

Metni sevmenize sevindim.

Sevgiler.
Üye
Üye

Evet evet ve evet. Söylediklerinin tamamına katılıyorum, laf arası dahil Smile
Üye
Üye

Sokak ağzıyla sağlam arızalı ve öteki bir akla hizmet eden cümleler bunlar..!
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> ÖYKÜ ATÖLYESİ
Sayfaya git Önceki  1, 2

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri