Değişik, özgün ve mistik görünme çabası içinde olan bir yazın var. Çabaların boşuna değil. En azından ben baştan sona okudum. Okuma oranı moranı hikaye. Türkiye'de hayatı boyunca bir kitap bile bitirmemiş binlerce insan var. İçimden milyonlarca geçti ama "Amma da abartmış bu yaa!" diyebilir diye millet, yazmıyorum. Türkiye'de adamakıllı kitap okuyan, en azından ayda bir kitap bitiren kişi sayısı kaç bindir acaba? Bir kısım çok okuyor. Bir kısım hiç okumuyor -okuyanı küçümseyen ahmaklar bile var. Hele hele fantastik kitapları hiç okumadığı halde bu kitaplardan iğrenenler var.
Ben de asla bütün filmleri seyredemeyeceğim ve yazılmış bütün güzel kitapları okuyamayacağım için yutkunduran bir duyguya kapılıyorum. Bu da bir duygu sağanağı. Belki o denizi doldurur. Ama kendimi şöyle teselli ediyorum. Olur da öbür tarafta cennete gidersem hepsini okumak için sonsuz zaman ve mekan var. Belki de orada meleklerin, insanlara göre çok fazla üstün olan edebiyat yetenekleriyle yazdıklarını okumaktan burada yazılmışlara vakit bile bulamam.