Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
» MİTOLOJİ VE MASALLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Ben küçüklüğümden beri pek çizgi film izlemem ama 16 yaşındayım Avatar izliyorum konusu oldukça güzel.4elemente hükmedebilen fakrlı uluslar var ve tabi  birde her nesilde reankarnasyon ile 4 elementede aynı anda hükmeden Avatar'lar oluyor.Bu Avatar'lar 4 ulus arasında barışı sağlamakla sorumlu ancak son Avatar'ın erken kaybolşu üzerine arada geçen zamanı kullanan Ateş Ulusu diğer uluslara saldırır.

Filmi çizgi filmi çocukca bulabilirsnizi ancak bence tek cocukca yanı kahramanları 15-16 yaşlarında olması izlemenizi tavsiye ederim

"Ash nazg durbatuluk,Ash nazg gimbatul,Ash   Nazg thrakatuluk,agh burzum-ishi krimpatul"
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

bence hiç de çocuksu değil konu mükemmel.hatta M.Night Shymalan onun filmini çekmeyi planlıyordu ama sanırım james cameron da avatar isimli başka bir proje planlıyormuş. isim çatışması olmuştu v.s. yine de avatar'ın filminin çekilme ihtimali hala yüksek
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

İnşallah filmini çekerler. Doğru düzgün yaparlarsa süper bir film olur. Ayrıca, bence de hiç çocuksu değil.

Evet aslında filmi güzel olabilirdi hani. Bence de sadece çocuk kahramanlar olması hiç çocuksu yapmıyor Avatar'ı gayet güzel bir kurgusu ve senaryosu var.

Üye

Çizgi filmin yaşı yoktur, çünkü herkes ya bir zamanlar çocuktu ya da hala çocuklar. Eğer bir zamanlar çocuk olanlardansanız, biraz mazinizi anımsayın yeter hemen çizgi filim izleyebilecek kıvama geleceksiniz. Ayrıca avatarın birçok esere temel olmuş bir konusu var ve tabiki çizgi filmde bu konu çok verimli işleniyor. Şahsen seyretmesi çok keyifli bir yapım izlenilmesini tavsiye ederim.

Üye

ben de 17 yaşımda olmama rağmen seyreden biriyim... gerçekten güzel...

Üye

Çizgi filmler sadece çoçuklar için değil. Günümüzde çok kaliteli çizgi filmler gösterime giriyor. Bunlardan biride kayıp Balık Nemo Smile Filmdeki Pelikan nın sahneleri beni büyülemişti. hele Martıların hep bir ağızdan "yem yem yem" deyişleri, Hala ardadaşlar arasında kullanırız.

Avatar'ı izledim , halende CNBE de h.sonları tekrar olarak veriliyor. Kurgusu gerçekten güzel. Tabi arkasındanda Sünger Bob izlenmeli,  bence hepsi izlenmeye değerler.

Galadrîel  Lûthien  
Çiçek açan Işığın Hanımı

Sevgili Halkını Saygıyla Selamlar
Üye
Üye

çocuklar için hiç sanmıyorum.bir cocuk onda anca koşturan tipler cizgiler cocuklar gorur.oysa onda cok saglam bir felsefe ve bayağı derin konuşmalar geçiyor!zaten hepsi iç dunyasında garip tipler.ve harika mı harika bir çizgifilm.ben serisini şuan şiddetle arıyorum cnbc-e kesmiyo
Üye
Üye

avatar isimli animasyonun genel olarak çocuklar için yapıldığını söyleyebiliriz. çünkü içerisinde bir çok savaş ve dövüş sahnesi olmasına rağmen şiddet ve erotizm in boyutu azaltılmıştır. yapımcı birleşik devletler olmasından dolayı , anime özentili bir animasyondur.

açıkça görülebilen etkileşimler ise Çin Sanatı ve Mitolojisi,Japon Animeleri,Hinduizm(Hindistan),Taoizm(Çin),Budizm(Hindistan) ve Yoga(Hindistan)

çocuklar için diyorum çünkü Nickelodeon gibi bir kanal tarafından yayınlanmış , şirin çizimleriyle dikkat çekmektedir.

animatorlere önce dövüş eğitimi verilmiştir ve çizgi filmde de bunun çok işe yaradığını izleyenler farkedebilirler.

her elementin dövüş tarzı başkadır , ayrıca herkes her elementi bükemez. element bükmek , hükmetmek anlamına gelebilir ve bu dünyadaki 4 elementten birini kontrol etmek ve yok edebilmektir. sadece tek bir elemente hükmedebilirsiniz , hepsine hükmedebilen tek bir kişi vardır. oda dünya ya dengeyi getirecek olan avatar dır.

avatar - avatara kelimesinden gelir çöküş anlamındadır. hint mitolojisinde bir şeytanın devriminden sonra tanrıların dünyaya dengeyi getirmek için avatar formuna geçtikleri görülmektedir.

tam olarak hükmedilebilen elementler

(Su)   yardımsever ve uyum sağlayabilen anlamında.
(Toprak)   güçlü anlamında.
(Ateş)  şiddetli(keskin) ve yırtıcı(acımasız)’ anlamında.
(Hava)  sakin(uysal,huzurlu) ve ‘uyumlu’ anlamında

avatar’ın hikayesinin geliştirilmesinde Star Wars gibi film serilerinin ve Yüzüklerin Efendisi ,Harry Potter gibi kitap serilerinin de yoğun etkisi vardır

her bükme için farklı dövüş stili kullanılmıştır.yaratıcılar hava bükme için Bagua’yı,toprak bükme için Hung Gar’ı,
ateş bükme için Kuzey Shaolini’ni,su bükme için de Tai Chi’yi kullanmışlardır
Üye
Üye

baby_goblin,  avatarın çok korkunç.  Shocked . Yazdıklarını pas geçmek zorunda kalacağım sanırım.  roll  Bakamıyorum.
Neyse 1 kişinin okuyup okumaması  çok önemli olmasa da düşüncemi belirtmek istedim.

Galadrîel  Lûthien  
Çiçek açan Işığın Hanımı

Sevgili Halkını Saygıyla Selamlar
Üye
Üye

uuuu bebek gobline bak aynı uzaylılara benziyor.  Twisted Evil

Üye
Üye

uzaylı derken sonuna koyduğun şeytani sırıtıştan daha sevimli olduğunu düşünüyorum

yazıma verdiğiniz değer için teşekkürler gerçekten müthiş bir siteymiş
Yönetici

Ta ta ta taaaaa! İşte fantastikedebiyat.com
.
      Sana pek hoş bir karşılama düşünmemişler ama bizimkiler iyi çocuklardır. Onları zamanla seveceğine eminim. Yukarıda sana şaka yollu takılmışlar. Demek ki yakın buldular.  
.
       Ama senin avatar da pek bir itici birader. Bir benim bebeğe bak, bir de seninkine.
Üye
Üye

gıcıkılıs minenin ejderhası sana taktığım lakap değildi ve ben onun bebe goblinden tırsmasıyla dalga geçtim yani alaya aldım.kücük çocukları severken çıkardığım sesi çıkarıp bebe goblini uzaylıya benzettim ama yanlış anladın herhalde her neyse özür dilerim.

Misafir

baby_goblin yazmış:
avatar isimli animasyonun genel olarak çocuklar için yapıldığını söyleyebiliriz. çünkü içerisinde bir çok savaş ve dövüş sahnesi olmasına rağmen şiddet ve erotizm in boyutu azaltılmıştır. yapımcı birleşik devletler olmasından dolayı , anime özentili bir animasyondur.

açıkça görülebilen etkileşimler ise Çin Sanatı ve Mitolojisi,Japon Animeleri,Hinduizm(Hindistan),Taoizm(Çin),Budizm(Hindistan) ve Yoga(Hindistan)

çocuklar için diyorum çünkü Nickelodeon gibi bir kanal tarafından yayınlanmış , şirin çizimleriyle dikkat çekmektedir.

animatorlere önce dövüş eğitimi verilmiştir ve çizgi filmde de bunun çok işe yaradığını izleyenler farkedebilirler.

her elementin dövüş tarzı başkadır , ayrıca herkes her elementi bükemez. element bükmek , hükmetmek anlamına gelebilir ve bu dünyadaki 4 elementten birini kontrol etmek ve yok edebilmektir. sadece tek bir elemente hükmedebilirsiniz , hepsine hükmedebilen tek bir kişi vardır. oda dünya ya dengeyi getirecek olan avatar dır.

avatar - avatara kelimesinden gelir çöküş anlamındadır. hint mitolojisinde bir şeytanın devriminden sonra tanrıların dünyaya dengeyi getirmek için avatar formuna geçtikleri görülmektedir.

tam olarak hükmedilebilen elementler

(Su)   yardımsever ve uyum sağlayabilen anlamında.
(Toprak)   güçlü anlamında.
(Ateş)  şiddetli(keskin) ve yırtıcı(acımasız)’ anlamında.
(Hava)  sakin(uysal,huzurlu) ve ‘uyumlu’ anlamında

avatar’ın hikayesinin geliştirilmesinde Star Wars gibi film serilerinin ve Yüzüklerin Efendisi ,Harry Potter gibi kitap serilerinin de yoğun etkisi vardır

her bükme için farklı dövüş stili kullanılmıştır.yaratıcılar hava bükme için Bagua’yı,toprak bükme için Hung Gar’ı,
ateş bükme için Kuzey Shaolini’ni,su bükme için de Tai Chi’yi kullanmışlardır

Avatar'ın bir bölümünde yaşlı bir adam bir kafese kapatılıyor ve deli rolü yapıyordu.O'na yemek getiren adam da dalga geçiyordu onunla.Bütün gün hiçbirşey yapmıyor gibi görünen mahkum getirilen yemekleri büyük bir iştahla yiyordu.Yemeği getiren gidince antrenmana başlıyordu adam... o bölümü çok sevmiştim
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> MİTOLOJİ VE MASALLAR
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri