Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» ÇİZGİ ROMAN DÜNYASI
Yazar Mesaj
Üye
Üye

İlk başta manga şekline hazırlanan daha sonra anime dizi haline gelmiş ve en sonda filmi çekilen harika japon şaheseri.

Konusu gökten (ölüm meleği diyarından) düşen bir defteri gören çocuğun onu merak edip yanına almasıyla başlıyor.Defter üzerinde Death Note (Ölüm defteri) yazıyor.İçinde bir takım kurallar olduğunu görüyor. ''Eğer bir kişinin ismini yazıp, yüzünüde görür ya da hayal edersen o kişi 40 sn içinde ölür'' gibi. Çocuk inanmıyor ama denemeye kara veriyor.Ve bakıyor ki gerçek. Bu defteri dünyadaki bütün suçluları öldürerek bir iyilik tanrısı olma isteğiyle manyak gibi kullanmaya başlıyor . Hapishanedeki suçlular yavaş yavaş kalp krizinden ölmeye başlıyor. Bu polisin FBI nin dikkatini çekiyor ve durdurmaya kalkıyorlar ama ellerinden bir şey gelmiyor son çare dünyanın en iyi ajanı(aynı zamanda en iyi 2.,en iyi 3.) L'den yardım istiyorlar. VE macera başlıyor. L çocuğu(kira) yakalamak için birbirinden akıllıca şeyler yapıyor, fakat çocukta çok zeki ondan aşşağı kalmıyor. İkiside bir birinden zeki ama senaryoyu yazan ikisindende zeki buna eminim.

Bu anime diziye anime sitalerinden ulaşabilirsiniz fakat 38 bölüm ve rapdshareden indirmek bir hayli uzun sürüyorç.. Ben online türkçe altyazılı bulmak için çok uğraştım ama malesef. İndirmek zorundayım.

Eğer hem online hemde türkçe altyazılı bulan olursa lütfen haber versinn....Ayrıca izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Üye
Üye

Bende izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Bir de Ryuk'un (güya defteri kazayra düşüren ölüm tanrısı) elma yiyişi hoşuma gidiyor

Üye

Muhteşem bi anime ben Rem'i çok sevdim:) Ama Ratio'yu tutuyorum demeden edemicem:) Son yaptıkları saçmaydı!!!! Kendisine yakıştıramadım mad

Üye

minloth şiddetle tavsiye etmek yetersiz bence , anime klasikleri arasına girebilecek bi seri . Hem konusu olsun hemde yagami light (Kira) ve ''L'' arasındaki diyolaglar olsun 10 numara
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

37 bölümlük mükemmel bir anime kesinlikle izlenmesi gereken dizilerden biri , insanda acaba benim elimde bir death note olsaydı ne yapardım diye düşündürüyor , bence amaç izleyicinin iradesini zorlamak.
Misafir

death note diye okuyunca....aman neyse ki Sad
Üye
Üye

ne gerdim bugün sizleri , özgürlükle ilgili bişiler yazmıştım tamda , neyse siz siz olun bir death note unuz olursa onunla kötü şeyler yapmayın  
Üye
Üye

Death Note anime sevenler için harika bir dizi, biraz karanlık bir anime yani tipik anime mimikleri yok ancak o kadar sürükleyici bir hikayesi var ki... Ayrıca bence iki süper zekanın kapışmasını izlemek bana büyük keyif vermişti. Her bölümde "Bu sefer yakaladı seniii" demek ve öteki bölümde haksız çıkmak da ayrı bir zevk. Açıkcası ben de senaryoyu yazanların beyinlerini açıp incelemek istiyorum. Abartmıyorum arkadaşlar yapılan zeka oyunları ve çalımları ağzınızı açık bıraktıracak cinsten.

Bir de Light Yagami'ye arada Raito diyor gibiler ama aslında benim tahminim Japoncada olan bir ek gibi bir sesin kullanılmasından kaynaklanıyor, yani yabancı kökenli isimlerin (mesela Light) sonuna "o" gibi bir ses koyuyorlar. O da Ligtho gibi bir şey oluyor =). Tabii ki emin değilim ancak izlediğim diğer animelerde aynı şeyi farkettim (örneğin Devil May Cry 'da Brad ismine Braddo diyorlardı, ya da Full Metal Alchemist'te Edward'a Edwardo).
Üye
Üye

Death Note Mükemmelidr

Bütün olaylat hatta saniyeler bir zeka oyunu gibidir. Çok ta duygusaldır.
Ben kendimi aptal gibi hissetmiştim, o zekice hazırlanmış animeyi ilzerken.

Değid ama

İzlemenizi tavsiye ederim.

Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> ÇİZGİ ROMAN DÜNYASI

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri