Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2
» ÇİZGİ ROMAN DÜNYASI
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Boşu boşuna vaktimi aldınız (3 saat kadar)
Dragon ball en sevdiğimdir. Hem çok komik hem çok aksiyonlu. Benzerleri bleach çok saçma kalır (bleach biraz saçma olmuş zira DBde characterlerin güç sınırı vardı ama bleachde ne zaman nolacağı hiç kestirilmiyor ve ayrıca adamların yeteneklerini, hareketlerini, tiplerini filan hiç beğenmedim). Naruto ise çocukça kalır. Aslında naruto daha çok basiliske benzer.

Hellsingide tekrar tekrar izlemek lazım zira çok detaylı ve karmaşık bir anime olup pek çok mesaj vermektedir. Aslında sadece son bölümü para eder bence.

Vampire hunter D de sağlamdır. Çok duygusal ve aksiyonlu lakin hiç bir mesaj vermiyor, öğretmiyor, düşündürmüyor.

Monster rancher ise çok hüzünlü bir animedir. Kötülüğün köleleri acı içinde ölürler. Onları MO zorla kullanmaktadır. Emirlerine uymayan idam edilir. Pokemonla kıyaslanması bile hatadır çünkü pokemon 10, monster farm 14 yaşa hitap eder. Ayrıca monsterlar konuşmaktadır ve hep hayatın kötü yönlerini bize anlatırlar çünkü onlar savaşçıdır ve savaşçıların hayatı karanlıktır. Türkiyede yayınlanmıştı ama ruhunuz bile duymadı yazıklar olsun size.

Herşey dandik hiçbirşey aradığımı vermiyor. Hayat sıkıcı ve lanet olsun böyle hayata.

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Üye
Üye

avatar anime özentili bir animedir , daha çok animasyondur , ancak eğlencelidir.

vampir hunter d ye kimse laf söyleyemez , klasikler arasına girmiş bir başyapıttır.

naruto , one piece , bleach gibi uzun soluklu animeler için bir kaç bölüm izleyip yorum yapamazsınız.

one piece e sadece x men in anime versiyonu diyemezsiniz , animelerdeki bütün özellikleri taşıması ve kendine has tarzı ile yakından takip edilmesi gereken bir seridir.

naruto da bulunan şiddet , yer yer erotizm hangi çocuğa uymaktadır? diğer karakterler o kadar ayrıntılı anlatılmıştır ki , naruto çoğu zaman arka planda kalır. unutmamak gerekirki naruto sasuke ilişkisi , 220 küsür çocukluk ve 70 küsür gençlik ile (hala devam ediyor) arkadaşlığın değerini en iyi anlatan animedir. ne kadar fantastik te olsa bir ülkenin yönetimi , bir takım siyasi durumlar , savaşlar ile kesinlikle naruto çocuk filmi olmaktan çıkıyor. basilisk ile alakası yoktur.

dikkat çekici turuncu renk ve narutonun komikliğiyle anime dengelenmekte , narutonun azmide ana karakter olmaya yetecek düzeydedir.

bleach naruto ya benzer özellikleri olmasına rağmen yine kendi tarzıyla izlemeye değer kaliteli animeler arasında yerini alır

fma , sadece içerisinde bulunan felsefeyle ilgilendiğinizde ilgi çekici olmaz , yine iki kardeşin ilişkisi , savaş ve barış farklı kurgularla karşımıza gelir.

dünyada milyonları hala peşinden sürükleyen pokemon belki diğerlerinin yanında kurgu açısından sönük kalabilir , ama başındada dediğim gibi milyonları peşinden sürüklemektedir. bir oyundan çıkmış olan pokemon yüzlerce farklı yaratık ile oyunundaki gibi rpg öğelerini de barındırır. yine dostluk ve kötülüğü burada neredeyse her bölümde görürüz.

basilisk çizim kalitesiyle ön plana çıkar , aslında bir çok kişi için bu animedeki tek sıkıcı nokta , ilk bölümden izlediğinizde sonunu görebilmenizdir. lakin buda onun tarzıdır.

seçemiyorum hiç birini , sadece kendimi naruto ya benzetiyorum , bu yüzden narutonun hayatımda yeri bir başka  
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Monster rancher oyunuyla ve animesiyle pokemondan çok daha iyidir. Çok karamsar olduğu için çocuklar tarafından beğenilmemiştir. Pokemondaki hayat ne güzel pokemonlar çok şirin gibi anlayışların yerini monster rancherda hayat çok sıkıcı sürekli birbirimizi öldürüyoruz lanet olsun böyle Dünya'ya gibi düşünceler almıştır. Ayrıca pokemon boyunca hiç kimse ölmemiştir (yaklaşık olarak) ve buda tabiki pokemonun ne kadar yalan olduğunu yüzümüze vurmakta, yaa bu pokemon ne salakça birşeymiş dedirtmektedir. Monster farmda ise her bölüm bir tabur monster ölmektedir ve hepside acı içinde çığlık atmakta bazıları ne olursun beni öldürme gibilerinden yalvarmaktadır. Bunlarda monster rancherı çok acıklı ve üzücü yapmaktadır. Pokemon çocukları kandırdığı için tutmuştur, monster farmsa daha büyük yaşlara hitap ettiğinden fazla tutmamıştır ama japonyada pokemonu yenebilmiştir. Pokemon daha çok amerikada sevilmiştir.

Narutodaki adamların yetenekleri biraz basiliski andırmaktadır. Çocukca dedim çünkü DB kadar feci dövüş sahneleri yoktu. Bleachde ise fazla abartı vardı. 2m boyundaki adamın ellerindeki 4m kılıçları görünce ancak bunu söyleyebilirim. Gerçekten tipler ve yetenekler çok abartılı. DBde ise böyle abartılı tipler ve yetenekler yoktu. Characterlerin güç sınırı vardı ve kolay kolay bu güç sınırını aşamıyorlardı. Ayrıca naruto ve bleachde herkes güçlü saldırı düşük savunmaya sahip olduğundan dövüşler kısa sürüyor. DBde bazen çok abartmışlar ama güzel bölümleride var.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Üye
Üye

sevgili yuno

Monster rancher izlemedim . bir animenin güzel olması için birilerinin ölmesi gerekmez , illaki birileri öldüğünde bir anime acıklı olmaz. çocuklara öldürmenin kötü olduğunu göstermek ile öldürmeyi aşılamak farklı şeylerdir. evet pokemon inanılmaz savaşların olduğu şiddet derecesi hafifletilmiş bir dünyadır , 25 yaşındaki arkadaşım tüm sezonları izlemiş ve hala izlemekte olan bir pokemon hastasıdır.

naruto bleach ve db olayına gelince

dragon ball daki goku nun bölümler boyunca bitmek bilmeyen enerjisiyle dağları devirmesi , yeryüzünün şekillerini değiştirecek kadar güç dalgaları atması nasıl olurda onun enerjisinin bitmediğini gösterir. (bu nasıl bir enerjidir) serinin fanatikleri (-ki bende db hayranıyım) zaten animedeki bu abartı usulü sevmektedirler. db abartı konusunda bir numaradır.

naruto ile db yi karşılaştırmışsın bir bakalım , naruto dünyasında chakra var ve bu bittiğinde karakterler neredeyse hiç bir şey yapamıyorlar. evet yer yüzünün şekillerini değiştirecek büyülerde var ama nereye kadar var. birisinin chakra sı bittiğinde genel olarak bir hiçtir. rock lee gibi sadece taijutsu ustası olanların ise chakra ya ihtiyaçları yoktur. bu da anime nin ince bir ayrıntısıdır.

db de bitmek bilmeyen bir enerjiyle bölümler boyu kıtaları deprem etkilesiyle paramparça edildiğini bizzat izledim , üstelik bundan da inanılmaz haz aldım. kaldıki db de bazı bölümlerde öyle dövüşler izledim ki ,

iyiki bitti enerjileri , savaşacak mekan kalmadı , enerjiden kastın bu mu ? Wink

naruto da ise chakra ile ilgileniyorsanız chakranızın yettiği kadar savaşırsınız. inanılmaz ayrıntılarıyla ve flashback lerle bir karakterin nasıl inanılmaz güçlü olduğu ve chakra sına nasıl hükmettiğinide farkedebilirsiniz. bu yüzden karşılaştırılacak bir kategoride olduklarını düşünmüyorum.

ayrıca hatırlatayım db nin bir bölümünde kamehame dalgası ile dünya yok edilecek boyuta bile gelmiştir , db de abartı yok derken kastın bu mu ,  (aslında sanırım dünyada sonunda yok olmuştu)  

narutoda dövüşler kısa sürüyor demişsin , izlediğine eminmisin narutoyu , diğer bölümlerle beraber , sasuke ile naruto nun final bölümünde bölümlerce savaşması son derecede uzundu . Farklı kişilerin yaklaşık 20 bölümlük genel dövüşünden sonra 10 bölümlük final oldukça uzun bir sayı

karakterlerin güç sınırı tabiki olmalı , naruto da kimsenin db deki gibi bitmek bilmeyen bir enerjiyle savaştığını görmedim. hatta stratejileri için çabalayıp az chakra kullanarak enerjiden kar etmeye çalıştıklarınada bizzat şahit oldum.

dediğin gibi naruto da herkes güçlü değildir , ezik karakterlerde bolca vardır , hatta narutonun ezik bir karakterken kendini aşıp harika bir dövüş ustası olduğunu bölümler boyu izleyerek anlıyoruz. yapabilecek hiç bir şeyleri olmayan eziklikte tiplerde bolca mevcut. bununla beraber bu dengeyi süper sağlamış olacaklarki , ölümsüzlüğü çözen ya da dövüş sanatlarında harikalar yaratan nerdeyse durdurulamaz karakterlerde var.

kısacası naruto aşırı ayrıntılı bir animedir , karakterlerin hayatlarının ince ayrıntılarını bilerek , güçlerini anlayarak izlendiğinden yapılan her dövüş bir merak konusudur

db de ayrıntılıdır , lakin db de fazla düşünmem , karakterlerin çarpışmalarını oturur izlerim

kısacası zevkler ve renkler tartışılmaz , ikisinde de eğleniyorum  
Üye
Üye

Naruto güzelmişte bazen çok kolay bazen çok zor ölüyorlar yani herkes için farklı kanunlar geçerli sanki. DBde herkes zor ölüyordu. Bleach izledim. Onda ise hemen hemen gerkesin gücü aynı. Tamam biri buz ejderi öteki elektrik topu filan ama ikisininde saldırısının etkisi aynı.

Üye
Üye

Full Metal Alchemist izleyin izlettirin.  Smile

Üye

Kan emici hortlaklar (vampirler) belirir ve insanlık için tehlike teşkil ederler. Alucard, (Hellsing) ingiliz hükümeti tarafından kurulan bir gizli örgütün içerisinde bu vampirleri yok ederek halkı korur. Kendine has usulu bulunur. Kendiside vampir olan Hellsing farklı güçleri ve kendine özel silahları vardır. Bu organizasyonda çalışmaktan hoşlanır. çaylak yardımcısı Seras, genç acemi bir polis kadındır, Alucard tarafından vampire çevrilir. yeni haline pek alışamasada oda bu organizasyonda kendini bulur

Bölüm Başlıkları;
İngilizce
1.The Undead
2.Club M
3.Sword Dancer
4.Innocent as a Human
5.Brotherhood
6.Dead Zone
7.Duel
8.Kill House
9.Red Rose Vertigo
10.Master of Monsters
11.Transcend Force
12.Total Destruction
13.Hellfire

Türkçe
1-Ölümsüz
2-Klüp M
3-Kılıç Dansçıları
4-İnsanlardanda Suçsuz
5-Kardeşlik
6-Ölüm Görevi
7-Duello
8-Ölümcül Ev
9-Kırmızı Gül Vertigo
10-Canavarların Ustası
11-Gücün Ötesi
12-Tamamen Yok Etmek
13-Cehennem Ateşi

«Aiya Eärendil Elenion Ancalima!»
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

FMAdan bişe anlamadım bea. Çok karışık böyle ne oluyor napiorsunuz filan diyorum.

Eldir ingilizcesini geliştirmelixD

Üye
Üye

Londrakan yazmış:
Full Metal Alchemist izleyin izlettirin.  Smile

O kadar insana aşıladım ama kendim yarım bıraktım. Bir ara izlemeli de bakalım...
Üye
Üye

Gatts (ya da Gatsu ya da Guts) isimli bir paralı askerin hikayesini anlatıyor. Konusu klasik gibi görünse de kendi içinde gayet zengin ve farklı. Ayrıca kendisinin öyle bir kılıcı var ki salladıkça uzadığına inanılıyor  lol

Bir de tabi ki Death Note.

Üye

Aslında ben herkese Basilisk izleyin derim asla unutamayacağınız bir anime, gerek müzikleri gerekse hikayesi bu tarzı sevenler için bulunmaz nimet.

Vampire Knight, Trinity Blood, Blood+, Devil May Cry ve Hellsing vampir sevenlerin animelerinden.

Bir de Darker Than Black var ki onun çizimlerinde ayrıntılara çok önem verilmiş ve göz kamaştıran bir çizimi var. Bir de animenin ilk 4 bölümünden hiçbir şey anlamıyorsunuz desem abartmış olmam; ama ben severim böyle gizemli hikayeleri diyorsanız sabredin izleyin bence özellikle müzikleri çok güzel.
Üye
Üye

Şuan keşfettim izliyorum, 12 bölüm
Anime'nin Adı : Devil May Cry

Kategori : TV Serisi

Tür : Aksiyon, Gerilim, Oyun

Bölüm Sayısı : 12

Yayım Tarihi : 14/6/2007 ile 6/9/2007 arası

Firma/Stüdyo : Madhouse Studios, CAPCOM, WOWOW, Media Factory, Toshiba Entertainment, Victor Entertainment

Türkiye'de : Yayımlanmadı

Yönetmen : Shin ITAGAKI

Senaryo : Toshiki INOUE, Shotaro SUGA, Ichiro SAKAKI

Animasyon : Hisashi ABE

Dizayn : Hisashi ABE, Naoko KODAMA

Konusu : Capcom'un popüler PlayStation II oyunu olan Devil May Cry'dan uyarlanan anime; bir iblis avcısı olan Dante'nin, maceralarını anlatır. Şeytan bir babadan (Sparda) ve insan bir anneden (Eva) doğan Dante, kendi bürosu olan "Devil May Cry"da, Morisson'un kendisine getirdiği işlerle hayatını sürdürmektedir. İlk bölümde Patty adındaki büyük bir mirasın varisi olan küçük bir kız çocuğunu korumakla görevlendirilir.

Anime'de, Trish ve Lady gibi bazı oyundan karakterlerde görünmektedir.

Galadrîel  Lûthien  
Çiçek açan Işığın Hanımı

Sevgili Halkını Saygıyla Selamlar
Üye
Üye

Belach
Naruto
Shaman King
Fma
Fruits Basket
Elefen Lied
Gunslinger Girl
Death Note
Rozen Maiden
Ouarn Hşgh School
Code Geas (sadece ilk sezon )
D. Gray-man
Pretear
Clannad(2008)

Benim lisetm hepsinide tavsiye ederimmmm

Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> ÇİZGİ ROMAN DÜNYASI
Sayfaya git Önceki  1, 2

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri