sevgili yuno
Monster rancher izlemedim . bir animenin güzel olması için birilerinin ölmesi gerekmez , illaki birileri öldüğünde bir anime acıklı olmaz. çocuklara öldürmenin kötü olduğunu göstermek ile öldürmeyi aşılamak farklı şeylerdir. evet pokemon inanılmaz savaşların olduğu şiddet derecesi hafifletilmiş bir dünyadır , 25 yaşındaki arkadaşım tüm sezonları izlemiş ve hala izlemekte olan bir pokemon hastasıdır.
naruto bleach ve db olayına gelince
dragon ball daki goku nun bölümler boyunca bitmek bilmeyen enerjisiyle dağları devirmesi , yeryüzünün şekillerini değiştirecek kadar güç dalgaları atması nasıl olurda onun enerjisinin bitmediğini gösterir. (bu nasıl bir enerjidir) serinin fanatikleri (-ki bende db hayranıyım) zaten animedeki bu abartı usulü sevmektedirler. db abartı konusunda bir numaradır.
naruto ile db yi karşılaştırmışsın bir bakalım , naruto dünyasında chakra var ve bu bittiğinde karakterler neredeyse hiç bir şey yapamıyorlar. evet yer yüzünün şekillerini değiştirecek büyülerde var ama nereye kadar var. birisinin chakra sı bittiğinde genel olarak bir hiçtir. rock lee gibi sadece taijutsu ustası olanların ise chakra ya ihtiyaçları yoktur. bu da anime nin ince bir ayrıntısıdır.
db de bitmek bilmeyen bir enerjiyle bölümler boyu kıtaları deprem etkilesiyle paramparça edildiğini bizzat izledim , üstelik bundan da inanılmaz haz aldım. kaldıki db de bazı bölümlerde öyle dövüşler izledim ki ,
iyiki bitti enerjileri , savaşacak mekan kalmadı , enerjiden kastın bu mu ?
naruto da ise chakra ile ilgileniyorsanız chakranızın yettiği kadar savaşırsınız. inanılmaz ayrıntılarıyla ve flashback lerle bir karakterin nasıl inanılmaz güçlü olduğu ve chakra sına nasıl hükmettiğinide farkedebilirsiniz. bu yüzden karşılaştırılacak bir kategoride olduklarını düşünmüyorum.
ayrıca hatırlatayım db nin bir bölümünde kamehame dalgası ile dünya yok edilecek boyuta bile gelmiştir , db de abartı yok derken kastın bu mu , (aslında sanırım dünyada sonunda yok olmuştu)
narutoda dövüşler kısa sürüyor demişsin , izlediğine eminmisin narutoyu , diğer bölümlerle beraber , sasuke ile naruto nun final bölümünde bölümlerce savaşması son derecede uzundu . Farklı kişilerin yaklaşık 20 bölümlük genel dövüşünden sonra 10 bölümlük final oldukça uzun bir sayı
karakterlerin güç sınırı tabiki olmalı , naruto da kimsenin db deki gibi bitmek bilmeyen bir enerjiyle savaştığını görmedim. hatta stratejileri için çabalayıp az chakra kullanarak enerjiden kar etmeye çalıştıklarınada bizzat şahit oldum.
dediğin gibi naruto da herkes güçlü değildir , ezik karakterlerde bolca vardır , hatta narutonun ezik bir karakterken kendini aşıp harika bir dövüş ustası olduğunu bölümler boyu izleyerek anlıyoruz. yapabilecek hiç bir şeyleri olmayan eziklikte tiplerde bolca mevcut. bununla beraber bu dengeyi süper sağlamış olacaklarki , ölümsüzlüğü çözen ya da dövüş sanatlarında harikalar yaratan nerdeyse durdurulamaz karakterlerde var.
kısacası naruto aşırı ayrıntılı bir animedir , karakterlerin hayatlarının ince ayrıntılarını bilerek , güçlerini anlayarak izlendiğinden yapılan her dövüş bir merak konusudur
db de ayrıntılıdır , lakin db de fazla düşünmem , karakterlerin çarpışmalarını oturur izlerim
kısacası zevkler ve renkler tartışılmaz , ikisinde de eğleniyorum