Aslında herkesin neden slytherin'i favori olarak gösterdiğini sorman, belki çok komik gelecek sana ama, çok önemli bir toplumsal duruma işaret ediyor Morello. Daha doğrusu toplumsal yaşamda insanların tercihlerini yapma yolları, slytherinin çoğunluğun tercihi olmasına sebebiyet veriyor.
Günümüzde insanların, özellike genç kesmin hırsa daha bir değer verdikleri ortada. Hırsa değer vermenin de altında çok neden var ve bu nedenler zati günümüz sosyologlarınca da araştırılmakta.
Bunun nedeni alıp başını giden, hepimizi saran ve bize insan doğasının bir ürünü olarak yutturulan faydacı anlayış (diğer bir deyişle, herkesin kendi ayağından asıldığı yaşam formu) olabilir. Veya artık çevremizde farkında olmadığımız halde sürekli değişen durumların insanlarda yarattığı karakteristik yapı da olabilir bilemiyorum.
Steven Jacobson diye bir herifin bir sözü vardı çok iyi bir söz; yanlış hatırlamıyorsam böyleydi ya da buna benzer birşeydi:
"Bulunduğumuz düzeni sorgulamayız, çünkü zaten bunun içine doğmuşuz. Annemiz ve babamız bu düzende yaşamaya alışmış ve başka bir yaşam düzenini hayal bile edemezler. Çünkü başka bir düzenle daha önce hiç karşılaşmamışlar."
Geçen yaşlı mı yaşlı bir hukuk profesörüyle konuşuyordum. o da buna benzer konuştu. Artık günümüzde gençlerin farklı kavramları öncelik olarak almasından falan.
Yani slytherinin seçilmesi gibi bir olayın altından bile neler neler dönüyo görüyo musun? (Fazla abarttım galiba, konuyu toplama telaşı ) ehh! nerde kalmıştık...