FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

Sayfaya git Önceki  1, 2  
ÜYE
ÜYE

Bazen değer verdiklerini kurtarman için cesaret göstermen gerekebilir. Ya da doğruyu seçebilmek için...

Adalet vardır. Ama bu konu inancımızla ilgili derin bir konu. Üstelik adalet belki bizi yöneten kavramlarda bulunmasa da insanın kendi içinde varsa bu dünyada bir yerlerde adalet var demektir.Adaletli olabilmek bir seçimdir.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
ÜYE
ÜYE

Fantastik Edebiyat Resim

Bilmiyorum ama "Ravenclaw" bana hiç cazip gelmemiştir.Nedeni konusunda en ufak bir fikrim bile yok.."Hufflepuff" derseniz bence sevecek pek bir yanı yok ne yazık ki.
Benim Hogwarts'taki favori binalarım "Gryffindor" ve "Slytherin"dir..Peki sana bir şey soracağım: "Seni Slytherin'i seçmemeye iten nedir ?"  roll
ÜYE
ÜYE

Aşırı hırs insanın bir hedefi için daha fazla çalışmasını, o amaca ulaşmak için her yolu denemesini tetikler. Her yolu denemek deyince bu kavram çok geniştir ve ben onu kastediyorum. Griffindor'a seçilen Hermione hırslı bir kızdı, başarı için çok çalıştı. Ancak her yolu denemedi değil mi? Bu da gösterir ki binalar insanın baskın olan kişilik karakterlerine göre insanları ayırır.

Hırsın insanı insancıl duygulardan uzaklaştırdığı, hatta takıntılı hale dönüştürdüğünü düşünüyorum. Böyle kişilerin kabul gördüğü Slytherin benim favorim olamaz. Ancak bir rp de Slytherinli bir büyücüyü oynarım o ayrı konu...
Misafir

Aslında herkesin neden slytherin'i favori olarak gösterdiğini sorman, belki çok komik gelecek sana ama, çok önemli bir toplumsal duruma işaret ediyor Morello. Daha doğrusu toplumsal yaşamda insanların tercihlerini yapma yolları, slytherinin çoğunluğun tercihi olmasına sebebiyet veriyor.

Günümüzde insanların, özellike genç kesmin hırsa daha bir değer verdikleri ortada. Hırsa değer vermenin de altında çok neden var ve bu nedenler zati günümüz sosyologlarınca da araştırılmakta.

Bunun nedeni alıp başını giden, hepimizi saran ve bize insan doğasının bir ürünü olarak yutturulan faydacı anlayış (diğer bir deyişle, herkesin kendi ayağından asıldığı yaşam formu) olabilir. Veya artık çevremizde farkında olmadığımız halde sürekli değişen durumların insanlarda yarattığı karakteristik yapı da olabilir bilemiyorum.

Steven Jacobson diye bir herifin bir sözü vardı çok iyi bir söz; yanlış hatırlamıyorsam böyleydi ya da buna benzer birşeydi:
"Bulunduğumuz düzeni sorgulamayız, çünkü zaten bunun içine doğmuşuz. Annemiz ve babamız bu düzende yaşamaya alışmış ve başka bir yaşam düzenini hayal bile edemezler. Çünkü başka bir düzenle daha önce hiç karşılaşmamışlar."

Geçen yaşlı mı yaşlı bir hukuk profesörüyle konuşuyordum. o da buna benzer konuştu. Artık günümüzde gençlerin farklı kavramları öncelik olarak almasından falan.

Yani slytherinin seçilmesi gibi bir olayın altından bile neler neler dönüyo görüyo musun? (Fazla abarttım galiba, konuyu toplama telaşı ) ehh! nerde kalmıştık...
ÜYE
ÜYE

slytherin çıktı...en sevdiim bina wink
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
ÜYE
ÜYE

GRYFFINDOR pek şaşırmadım.ama kıl payıyla tek sorudaki tek kararsızlığımla HUFFLEPUFF'tan ayrılıyorum.orayada yakınım yani.
ÜYE
ÜYE

Bence gerçek hayatta böyle bir okul olsa kesinlikle en iyi bina Ravenclaw olurdu. Eğer herkes mantıklı olarak düşünürse tamamen zekilerden oluşan bir binanın diğerlerine göre daha üstün olacağının farkına varır.

Bu arada Ravenclaw çıktı...
ÜYE
ÜYE

Athenas Boyes yazmış:
Bence gerçek hayatta böyle bir okul olsa kesinlikle en iyi bina Ravenclaw olurdu. Eğer herkes mantıklı olarak düşünürse tamamen zekilerden oluşan bir binanın diğerlerine göre daha üstün olacağının farkına varır.

Bu arada Ravenclaw çıktı...

Kardeş binadaş olmuşuz Smile

Bir de karşılıklı RP yazmak nasip olsaydı ahh ahhh..
ÜYE
ÜYE

Athenas Boyes yazmış:

Katılıyorum. Ama gryffindor çıktı =)
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
ÜYE
ÜYE

Ne güzel bir imza bu böyle Smile
ÜYE
ÜYE

Kızıl Gölge yazmış:
Ne güzel bir imza bu böyle Smile

sen bi de onun hikayelerine bak mine...Fantastik Edebiyat Resim
http://www.fantastikedebiyat.com/forum/viewtopic,p,46050.html#46050
ÜYE
ÜYE

Hufflepuff çıktım Smile
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

Ravenclaw çıktım. Hiç tahmin etmiyordum. Kişilik olarak bir Hufflepuff'ım oysa. Gittiğim her HP sitesinde Hufflepuff'a yerleştirildim:D
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Yeni başlık gönder Başlığa cevap gönder   Sayfaya git Önceki  1, 2