|
DENETMEN
| Kayıt: 11 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 901 |
|
|
|
Sandman, Neil Gaiman tarafından yazılıp DC Comics/Vertigo tarafından 1988 ile 1996 yılları arasında yayınlanan, 10 cilt halinde toplam 75 sayıdan oluşmuş çizgi roman serisidir.
Modern Çağın en orijinal, sofistike ve sanatsal açıdan en çok arayışa sahne olmuş çizgi romanı olduğu kabul edilir. Klasik süper-kahraman çizgi roman türünün dışında yer alan Sandman çoğunlukla korku, mitoloji ya da fantastik kurgu öğelerinden beslenir.
Sandman'in ana kahramanı; Morpheus, Oneiros, Kai'ckul, Hikayeler Prensi ve bunun gibi pek çok isimle anılan rüyalar ve hikayelerin ölümsüz antropomorfik tezahürü olan Endless ailesinden (sonsuz)Dream'dir.
Herşeyden önce varolan ölümsüz üstün güçlere sahip Destiny, Death, Dream, Destruction, Desire, Despair, Delirium (Kader, Ölüm, Rüya, Yıkım, Arzu, Çaresizlik, Çılgınlık) adında yedi kardeşten oluşan bir aile olan the Endless'ın yaş bakımından üçüncü üyesidir Morpheus.
Ciltler;
1. Preludes and Nocturnes (The Sandman #1-8, 1988-1989)
2. The Doll's House (The Sandman #9-16,1989-1990)
3. Dream Country (The Sandman #17-20,1990)
4. Season of Mists (The Sandman #21-28, 1990-1991)
5. A Game of You (The Sandman #32-37,1991-1992)
6. Fables and Reflections (The Sandman #29-31,38-40,Sandman Özel #1 1991,1992,1993)
7. Brief Lives (The Sandman #41-49,1992-1993)
8. Worlds' End (The Sandman #51-56,1993)
9. The Kindly Ones (The Sandman #57-69 and Vertigo Jam #1,1994-1995)
10. The Wake (The Sandman #70-75,1995-1996)
Türkiye'de Arkabahçe yayınevinden çıkmaktadır bu seri fakat çok da düzgün ya da hızlı çevrildiğini söyleyemeyeceğim...
Önemli bir dipnot da;
A Midsummer Nights Dream öyküsüyle 1991 yılında Dünya Fantastik Edebiyatı Ödülünü alan Sandman, bu ödülü alan ilk ve -kurallar herhangi bir başka çizgi roman bu ödülü alamasın diye değiştirildiği için de- tek çizgi romandır.=))) |
_________________ "Deep into that darkness peering, long I stood there wondering, fearing,
Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before "
|
|
|
|
 |
|
|
ÜYE
| Kayıt: 04 Mar 2008 |
| Mesajlar: 9 |
|
|
|
çok mükemmel öykü yaw 1. cildi var bende okudum hayran kaldım ama şimdiye kadar sadece 1 5 ve 6 yı gördüm. sırayla mı okunması gerekir onu da bilmiorum almadım o yüzden diğerlerini ama hepsini okumak istiyorum bulabileceğim bi yer biliyorsanız lütfen haber verin! |
_________________ bir tost(soğuk espiri yapan bir tost...)
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 01 Tem 2007 |
| Mesajlar: 10 |
|
|
|
evet sırayla okuman cok daha iyi olur turkce cevirilerini cok basarılı bulmadım,elimde ingilizce ciltleri var ve o kelime oyunlarını cok zekice yapılmıs.Neil Gaiman konuları ve karakterleri birbirine baglaması,verdigi her detayı daha sonra yuzume vurması yonuyle okudugum en zeki yazar diyebilrim...
3.kitap Dream Country,
dreamlord - "Things need not have happened to be true.Tales and dreams are the shadow-truths that will endure when mere facts are dust and ashes,and forgot" |
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
|
Arkabahçe HİÇBİRŞEYİ düzgün ve hızlı çevirmez. Sorumsuz olduklarından ve maddi açıdan çok beklentili olduklarından kaynaklanıyor. İşin o kısmını geçelim...
Seri müthiştir, klasiktir, başyapıttır. Aksini söyleyebilecek olanın edebi bilgisini ve genel kültürünü sorgularım üstüne de bir temiz döverim. Fakat çevirilerden dolayı hala beklemede olanlardan, serileri ingilizce okuyabilecek kadar yabancı dili olanlar varsa bana ulaşsınlar. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 12 Oca 2009 |
| Mesajlar: 7 |
|
|
|
Aslında Sandman serisini çizgi roman olarak değerlendirmek çok doğru değil. Bu tarz çizgiden ziyade hikayeye ağırlık veren işlere graphic novel deniyor. Evet, ne yazık ki Arkabahçe'nin savsakladığı işlerden biri de Sandman oldu. Yabancı diliniz varsa ve ingilizcesi nette pdf formatında bulunabiliyor, oradan okuyun derim. Ayrıca şöyle komik bir durum da var ki, Arkabahçe'nin eline aldığınız gibi dağılan o ciltleri 25 TL'ye satılırken, orijinal dilinde sapasağlam ciltlerini maksimum 30 TL'ye bulabilmektesiniz ve bu Ankara fiyatı, eminim İstanbul'da çok daha düşük bir fiyata temin edilebilir. |
_________________ "Say 'Nevermore'. ", said Shadow.
"Fuck you! " said the raven. It said nothing else as they went through the woodland together.
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 27 Hzr 2009 |
| Mesajlar: 30 |
|
|
|
watchman icin sorulan "bu edebiyat degilse, edebiyat ne?" sorusu, sandman icin de o kadar gecerlidir.
bir kere deirium kadar mukemmekl bir karakter, endlessler gibi harika bir aile yaratmistir Neil Gaiman.
"I am anti-life, the beast of judgement. I am the dark at the end of everything. The end of universes, gods, worlds... of everything.
And what will you be then, Dreamlord?
- I am hope."
"Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 30 Ağu 2009 |
| Mesajlar: 8 |
|
|
|
2. kitabından 7 kitabına kadar arıyorum elinde olan satabilicek varmı varsa bnmle iletisime geçsin Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız. Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız. |
|
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 04 Tem 2010 |
|
|
.. 04.07.2010, 1:48 |
|
|
2 yıl önce bir arkadaştan endless nightsı alıp okumuştum, çizimlere konuya karakterlere hayran kalmayanı odunla dövüyorlar zaten. şimdi de seriye başlayacaktım aslında, orjinalinden okumak istiyordum yine, fakat çok araştırmadım üşenmiştim. kabalcıda 6.nın türkçe çevirisiyle tesadüfen karşılaşınca aldım zaten serinin gidişatını bozmayan bir sayıymış, sandman bize de görünsün hesabı geceleri yatmadan önce 1 öykü okuyayım dedim ama gün ortalarında da dayanamayıp kurcaladığım oluyor, ve neil gaiman denen şahsiyeti acayip kıskandım çizgilerle felsefe yapmış adam bildiğin, benim hayalimdi len o! neyse önümü açmış oldu tabii sağolsun (: |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 09 Şub 2010 |
| Mesajlar: 2334 |
|
|
... 04.07.2010, 2:11 |
|
|
Blind Guardian'ın bir şarkısı vardır... Mr. Sandman acaba bununla mı ilgili? |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 04 Tem 2010 |
|
|
... 04.07.2010, 2:16 |
|
|
bilmiyorum lakin mümkün. bi dinlemek lazım iyi oldu söylediğin, metallicanın enter sandman vardı bi de, o bariz bununla ilgiliydi mesela |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|

|