|
ÜYE
| Kayıt: 20 Arl 2006 |
| Mesajlar: 322 |
|
|
|
Pek bir popüler olan Alacakaranlık serisinin yazarıdır. Orta yaşlarında normal bir insandır; öyle bakıp da olsa olsa bu yazmıştır bu hikayeleri demezsiniz ki zaten yazdığı vampir başlıklı romanlarda da öyle aradığınız vahşeti, susuzluğu, dehşeti bulamazsınız. Mızmız aşık insan bir kızın, vampir sevgilisiyle manyaklığa ulaşan anlamlandırmakta zorlandığınız hikayeleri vardır, arada kurtadamlar çıkar vs. vs. Ama her şeye rağmen sürükleyici, eğlenceli kitaplar...
1. Alacakaranlık
2. Yeniay
3. Tutulma
Not: Dördüncü ve beşinci kitaplar da yolda... |
_________________ Ölümhanedeyiz, ölmeye doğuyoruz!
|
|
|
|
 |
|
|
ÜYE
| Kayıt: 11 Ekm 2008 |
| Mesajlar: 921 |
|
|
|
Alacakaranlık hakkında bilgiliysen sevgili eren sinema bölümünde onunla ilgili bir başlık açmıştım..Bakarsınız artık. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 20 Arl 2008 |
| Mesajlar: 169 |
|
|
T_T 04.02.2009, 19:58 |
|
|
bu yazarı hiç sevmiyorum. İlk baskısını okumuştum kitabının  okumak demek yalnış olur, kötü dili ve klişeliğinden snra yarısında tepesinde zıplamaya başlamıştım. kesinlikle hoşuma gitmeyen ve bu kadar çok okunmasına üzüldüğüm bir yazar... |
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 06 May 2009 |
| Mesajlar: 8 |
|
|
|
Alacakaranlık kitabını okudum ve kurguda bir takım noksanlıklar olduğunu düşünüyorum. Örneğin Edward Cullen adlı kahramanın kitapta yüz küsür sene yaşamış olduğundan bahsediliyor.Oysa verdiği cevapların naifliği ve yüzeyselliği bunun aksini gösterir nitelikte.Kitabın ortalarında Bella'nın pasif ve kırılgan kişiliği, buna karşın Edward Cullen'ın aşırı korumacılığı oldukça sinir bozucu hale geliyor.Ayrıca kitapta sürekli mükemmel olduğunun altı çizilen Edward C., çok fazla idealize edilmiş ki bu da günümüz dünyasında oldukça sürreel bir durum belki kitabın çok fazla ilgi görmesinin sebeplerinden biri bu olabilir. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 27 Nis 2008 |
| Mesajlar: 44 |
|
|
|
Çok güzel ve sürükleyici başlayıp, kitabı adeta yarım bırakan hayal gücünden yoksun ama bir o kadar popüler yazarımız. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 04 Oca 2009 |
| Mesajlar: 591 |
|
|
|
Gerçek vampir parlamaz. |
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 12 Tem 2008 |
| Mesajlar: 2832 |
|
|
|
Peki gerçekten vampir varmıı  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 13 Ağu 2007 |
| Mesajlar: 1 |
|
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 04 Oca 2009 |
| Mesajlar: 591 |
|
|
|
| Acemi Oğlan yazmış: | Peki gerçekten vampir varmıı  |
Ben mesajı verdim  Vampir güneş görünce yanar kül olur, sim kutusuna düşmüş gibi parlamaz. Son dönem bazı kitaplar, diziler iyice konseptinin dışına çıkardı olayı. Robert Pattinson' a hiç değinmiyorum, vampirlikle gaylik arasında gidip geliyor. |
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 17 Tem 2007 |
| Mesajlar: 141 |
|
|
|
4 kitabı da okudum, aslında hiç fena değil,(yeni ay hariç )sürükleyici.tabii seriye fantastik kurgu serisi gözüyle bakmamak gerekir,çünkü okuyanlar bilir,vampirlerin adı dışında bundan çok uzak..fazla uysallaştırılmış,çokca modernize edilmiş vampirler mevcut  kahin olan vampir kızkardeşi sayesinde borsada para bile kazanıyor edward  |
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 18 Hzr 2009 |
| Mesajlar: 911 |
|
|
... 20.06.2009, 14:43 |
|
|
Aslında güzelde Harry Potter,Yüzüklerin Efendisi ya da Altın Pusula gibi alıp insanı başka dünyalara göturmuyor.. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 3469 |
|
|
|
Okuduğun en iyi roman -içinde vampir olan- Tarihçi idi. Bu kitabı okurken gölgelerden şüphelenir olmuştum. Ki konu İstanbul'a kadar dayandırılıyordu.
Bu kitabı da bu form altında bir yerlede tanıttım gibi hatırlıyorum. Yahu ne iyi ettin de üye oldun sitemize, sayende pek çok güzel şeyi hatırladım.
Sagolasın birader  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 18 Hzr 2009 |
| Mesajlar: 911 |
|
|
... 20.06.2009, 15:21 |
|
|
asıl ben tesekkür ederım.. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 10 Oca 2008 |
| Mesajlar: 139 |
|
|
|
Tüm seriyi okudum.Hatta 5.kitabın 12.bölümünün sonuna kadar okumaya evam ettim.Ayrıntıları gözden çıkarırsanız gayet güzel bir seri. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 27 Hzr 2009 |
| Mesajlar: 30 |
|
|
|
stephen king hakkinda
"j.k rowling ve meyer arasindaki fark, meyer'in bi halt yazamamasidir. "
demisti.
kotu bir yazar, ingilizcesini okudugum halde zayif ve yetersiz bir dil, idare eder bir kurgu, alttan vuran sacma sapan mormon idealleri.
eughh |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 30 Ekm 2009 |
| Mesajlar: 19 |
|
|
|
Film çıktıktan sonra türeyen hayranları olmadan ilk kitabı okumak çok zevkliydi. Ne zaman film çıktı o zaman Edvırdd aşkooom,Ed ısır beni diyenler ortaya çıktı ve kitabın hayran kitlesi artarken bununla doğru orantılı bir şekilde karşıt kitlede çoğalmaya başladı. Açıkçası rezil bir filmle kitabın içine edildiğini düşünüyorum. Filmi olmadan Türkiye' de küçük bir hayran kitlesine sahipti ve o günler çok güzeldi... Serinin düzgün bir kurgusu olmamasına rağmen SM' nin çok güzel bir olay yakaladığını düşünüyorum. Yazım şeklinin sade olması onun için bir artı ama olayları vampirizmden çok sarsak Bella-mükemmel Edward üzerine yoğunlaştırması sahip olduğu artıları süpürecek cinsten. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 08 Oca 2009 |
| Mesajlar: 391 |
|
|
|
Bence işin sürükleyi kısmı başkabir vampir dünyası oluşturmasıdır kendi kafasında. |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 12 Tem 2008 |
| Mesajlar: 2832 |
|
|
|
Bizim milletimiz herşeyi cıvıklaştırmayı iyi biliyor. Bir müzik çıktı mı, her yerde duyulması mümkün oluyor. Her yerde aynı müzik çalıyor, aynı şarkılar dinleniyor. Alacakaranlık'da böyle oldu. Neden?
Kültür düzeyimiz malum, insanlarımız gerçek manada ellerine ne kitap alıyor, ne de adam gibi gazete okuyorlar. Okuma yazma bilen sayısı çok olsada, okumayı bilen sayısı az. Gazetelere bile spor sayfaları için bakılıyor. Kitap okumak ise, zaman kaybı olarak görülüyor. Alacakaranlık serisi de böyle oldu. Belki eline hayatı boyunca hiç kitap almayan insan, ya da fantastik kurgu okumayan adam, gidip kitabı okuyunca sevdi tabi. Ardından diğer insanlar geldi. Kitabın konusunda aşk da olunca ahh ahh bizim insanlar durur mu! ASıl mesele olan film'de çıkınca filmi izleyen de kitabı okuyunca... Gerisi malum. Edwardddddd aşkitoooommmm, isabellaaaaa yavruuuuu... Oldu çıktı millet.
Buna karşı değilim, insanlar okusun. Hatta bırakalım cıvığı çıksın, yeterki okusunlar. Ama aynı kitapla senelerce dolaşmak, lafını etmek, diğer kitaplardan bir haber olmak bence çok üzücü. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 16 Ağu 2009 |
| Mesajlar: 435 |
|
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 14 Tem 2009 |
| Mesajlar: 2 |
|
|
|
Selam herkese
Stephenie nin çok kabiliyetli bir yazar olduğunu söyliyemiyeceğim. Romanın edebi tarftan bir artısı yok. K
arakterleri çok iyi tanımlamış ve anlatmış. Kitap aslında karakterleri anlatıyor bir fantastik hikayeden ziyade karakterlerin başlarına gelen olaylara bakış açılarını, çözüm yöntemlerini ve aralarında ki ilişkilere odaklanıyor.
İlk iki kitabı okuduktan sonra karakterleri özellikle Bella'yı daha iyi tanıyorsunuz ve belli bir zaman sonra tepkilerini tahmin etmeye başlıyorsunuz. Edward Cullen'ı bu kadar etkileyici ya da hafizalara yer etmesinin sebebi, onun kötü tarafta olup iyi kalpli olması ve Bella'ya koşulsuzca aşık olması. Evet bir bayan olarak beni oldukça etkiledi.
Aşk Romanları sevmeyenler bu seriyi de sevmeyecektir, hiç okumamalarını tavsiye ederim.
Ben şahsen, 4 kitabı 1 haftada okuyan biri olarak, seriyi çok sevdiğimi söylemek istiyorum.
WALE nin de dediği gibi kitap sizi şimdiki hayattan korpartıyor fakat büyük bir fantastik macera da beklemeyin.
Bram Stoker abimiz sağolsun bize Vampirleri tanıttı, Stephenie ablamız da Vampirleri sevdirdi. |
|
|
|
|
 |
|
|