|
ÜYE
| Kayıt: 09 Oca 2007 |
| Mesajlar: 21 |
|
|
|
hey hey hey kurduğun düşlerle
akıl ile kalp gelmez bir araya
hele de yaşadığın yer dünyaysa
ama diyorsan bn uçmuşum abla
becerivermişim sonunda
kıskanma beni boşuna
yolun açık olsun o zaman ama untuma
çizginin diğer tarafında
görünenen ile aslolan karışabilir arada!! |
|
|
|
|
 |
|
|
ÜYE
| Kayıt: 04 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 42 |
|
|
|
düşlerdir beni ayakta tutan
gerçek dedigin yalan dünyada;
sence nedir gerçek?
ansalonun topraklarında
bir kender gibi yürümek merakla
yada bir şovalye gibi gururla
belkide unutulmuş diyarlarda yol almaktır
tıpkı yurdundan uzak bir drow gibi
yada yurdunu arayan bir cüce,
belkide soğuk diyarlardan bir barbar....
mutlu eden budur beni bu yalan dünyada
ve gerçek olan budur hayatımda... |
_________________ gün ışıklarının sürüklediği o kaçınılmaz alacakaranlığa doğru korkmadan yürüyorum ve ben ölüyorum...
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 13 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 39 |
|
|
|
fantastik edebiyat insanın yaşamak istediği dünyayı kendi elleriyle yaratması ve hatta yaşamasıdır. |
_________________ vızz vız vızzz!!...
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 05 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 2 |
|
|
|
Görkem, asalet, değişik diyarlar, bulunmaz karakterler, anlatması imkansız |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 23 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 16 |
|
|
... 05.10.2007, 22:47 |
|
|
farklı gerçeklikleri tattığınız size bir o kadar uzakken aynı zamanda bir o kadar yakın olabilen anlatılması güç bir şey... |
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
|
Her zaman aradığım şey... |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 16 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 844 |
|
|
... 16.10.2007, 22:54 |
|
|
iyi,uzun ve huzurlu bi uykuya dalmaktır fantazya. |
_________________ Aşk istiyorduk ağızdan damardan
Gözler parlasın soluk açılsın.
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 05 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 19 |
|
|
|
gözlerimi kapattığımda gördüğüm,ya da görmek istediğim diğer eşsiz sonu olmayan dünyayı bana sunabilen harika bir kurgu..  |
_________________ ..so drink to forget and drown all your sorrow bury your dreams choose mind refinery..
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 08 Arl 2007 |
| Mesajlar: 5 |
|
|
|
Tanımlayamam ama ona dair birşey söyleyebilirim:
"Hayaller size huzur veriyorsa gerçek olmalarına gerek yoktur" |
_________________ En iyi bira sana en yakın olan biradır, gaark!! - Kadim Cüce Yazıtları *hck!*
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 30 Ksm 2007 |
| Mesajlar: 48 |
|
|
|
"şizofreninin kağıt üzerindeki gölgesidir" diyesim var nedense.
yazara hasta demek niyetinde değilim tabi ki  edebiyatın tamamı bir bakıma tanıma uysa da , fantastik edebiyat daha farklı. Çünkü kurulan dünyalar, yeniden oluşturulan kurallar, yeni yaşam formları vs derken bir de bakıyorsunuz yazar kendine has bir evren yaratmış. sadece kendi aklının sınırladığı bir koza örmüş. bence budur.. evet... |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 27 Hzr 2009 |
| Mesajlar: 30 |
|
|
oo 27.06.2009, 14:08 |
|
|
gercegi gormek ve yuzlesmektir fantastik edebiyat. sadece, kendi sectigin zeminde yuzlesirsin |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 26 Eyl 2008 |
| Mesajlar: 924 |
|
|
|
Çatlakların uğraştığı edebiyat dalı ne olacak başka.. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 06 Arl 2007 |
| Mesajlar: 1319 |
|
|
|
(sene 95'e göre tanımlayayım)
-oğlum bırak bu uydurma şeyleri yararlı bişiy oku!
BABAM
(sene 2009'a göre tanımlayayım)
BABAM |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 26 Eyl 2008 |
| Mesajlar: 924 |
|
|
tomb 28.06.2009, 12:56 |
|
|
Aynı benim babam lan. Hatta benimkisi derslerden kalış sebebimi bile bukitaplara bağlıyor, işim gücüm bu uyduruk şeyleri okumakmış. Benimbabam var ya bu kitapları kitaptan saymıyor, hiç kitap okumuyorsun landiyor bende okuyorum ya lan diyorum o da bunlar kitap mı lan diyor,bende kitap tabi ne olacak lan diyorum, o da hadi ordan lan diyor vediyalog sonlanıyor..
Bu arada lanlı kısımlar tamamen hayal ürünüdür babamıza saygımız sonsuz.. |
_________________ yalan söyleme bak gözlerime bitmiş olamaz..
yokla ceplerini aşk kırıntıları kalmış olmalı biraz
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 3461 |
|
|
|
Benim dünyam.  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 04 Oca 2009 |
| Mesajlar: 592 |
|
|
|
| tomb yazmış: | (sene 95'e göre tanımlayayım)
BABAM
BABAM |
| Mat Cauthon yazmış: | Aynı benim babam lan. Hatta benimkisi derslerden kalış sebebimi bile bukitaplara bağlıyor, işim gücüm bu uyduruk şeyleri okumakmış. Benimbabam var ya bu kitapları kitaptan saymıyor, hiç kitap okumuyorsun landiyor bende okuyorum ya lan diyorum o da bunlar kitap mı lan diyor,bende kitap tabi ne olacak lan diyorum, o da hadi ordan lan diyor vediyalog sonlanıyor..
Ben Zaman Çarkı' na başlarken yiyeceğim lafları bildiğim için siparişimi bir adet Zaman Çarkı bir adet Dan Brown şeklinde yapıyordum. Kendi Dan Brown okurken benim ne okuduğuma dikkat edemiyordu; gerçi Dan Brown' lar bitince beş tane Hard Core Zaman Çarkı' na baya laf etmişti. Bunları okuyacağına polisiye, bilim kurgu vb. oku diye. O tarzları da okumasam anlarım sebebini ya, neyse işte. |
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 06 Arl 2007 |
| Mesajlar: 1319 |
|
|
|
Valla ayda bir kitap aldırma şansım oldugu zamanlarda kitabı alır döner parasını bizimkilerden alırdım.Böylece onlar almış olurlardı.Ama kitap böyle 20 tl'lere yaklaştımı mırıldanmalar söylenmeler''oğlum bunun makulu ucuzu yokmu'' diye sorgu suale yerini bırakıyor.Meali şu;Ulan herşeyin korsanı var bokmu varda gidip gidip orjinal alıyorsun bu paraları bize bayılttırıyorsun.E banada kaçıyor.Bi kitap 1 ay dayanırmı ya?kaç sayfa o?gerisi cepten!e kaçıyor tabi.Yapıcam bi hayır korsan fantastik kitap işine gircem ya!az buz adam yok.Bence bayagı satarım.Ama düşünebiliyormusunuz:Üstgeçidin ayağının dibine kaldırıma yazmısım sergiyi,Böyle böyle ne arasan var tüm seriler.tabi cok bilindikler dışarda daha az takip edilenler arkadaki torosun bagajında kolilerde.Lan ne satarım ya!3 kuruşta zabıtaya yedirdimmi oooof bence iyi bir köşe başında bayağı müşterim olur.Şahsen ben bilsem izmirin öbür ucunda böyle bir yer oldugunu, 3 vesait gider gelirim almaya.
Kısacası bu olayın korsanıda buralarda en azından benim bildiğim bulunmadıgından bana en cok problem cıkartan bu oldu.Programı orj almam.oyunu orj almam.Filmi almam.ama bu kitap yokmu.Valla şu e-kitap olayına mı girsem.toplu çıktı alınan bir yer bulursam ucuz,bellekte e-kitap seklinde word'de götürüp çıktı alıp basit tel ciltletirim.ya 10 kitap alsam en az 150 tl ediyor.oda en ucuz haliyle.Valla düşünüyorum bakalım.
| Galahad yazmış: | | tomb yazmış: | (sene 95'e göre tanımlayayım)
BABAM
BABAM |
| Mat Cauthon yazmış: | Aynı benim babam lan. Hatta benimkisi derslerden kalış sebebimi bile bukitaplara bağlıyor, işim gücüm bu uyduruk şeyleri okumakmış. Benimbabam var ya bu kitapları kitaptan saymıyor, hiç kitap okumuyorsun landiyor bende okuyorum ya lan diyorum o da bunlar kitap mı lan diyor,bende kitap tabi ne olacak lan diyorum, o da hadi ordan lan diyor vediyalog sonlanıyor..
Ben Zaman Çarkı' na başlarken yiyeceğim lafları bildiğim için siparişimi bir adet Zaman Çarkı bir adet Dan Brown şeklinde yapıyordum. Kendi Dan Brown okurken benim ne okuduğuma dikkat edemiyordu; gerçi Dan Brown' lar bitince beş tane Hard Core Zaman Çarkı' na baya laf etmişti. Bunları okuyacağına polisiye, bilim kurgu vb. oku diye. O tarzları da okumasam anlarım sebebini ya, neyse işte. |
|
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 30 Oca 2008 |
| Mesajlar: 662 |
|
|
... 19.07.2009, 2:48 |
|
|
Yahu bir yerlerde gerçekten var mı böyle birileri acaba, olsa ne güzel olurdu, ama o zaman sıradan bir insan olduğuma lanet ederdim dediğim dünyanın yazın hali. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 21 May 2009 |
| Mesajlar: 63 |
|
|
|
İnsanın kendi dünyasının da bu dünyadan çok farklı olmadığını anlama yolum.
Çok da fantastik olan bir dünyada yaşadığımı hatırlatmıştır bana.İnsanın,içinde insan olmayan bir şey yazabileceğine inanmadığım için her zaman oralarda da bizim dünyamızdan parçalar olacaktır diye düşünüyorum.Ben Tolkien'in yapıtlarında hayatımın her alanından bir şey bulduysam bu ne kadar fantastik yada benim hayatım da mı fantastik diye düşünmeden edemedim.Aslında fantastik ögeler daha çok hayal gücünün kattığı süsler gibi sadece. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 24 Tem 2007 |
| Mesajlar: 37 |
|
|
|
| mahar yazmış: | | Görkem, asalet, değişik diyarlar, bulunmaz karakterler, anlatması imkansız |
bncede anlatılmaz kı o bı yasayıs tarzı ya |
_________________ pıNAWWW yaŞam pINAğIıI
|
|
|
|
 |
|
|