|
DENETMEN
| Kayıt: 12 Tem 2008 |
| Mesajlar: 2818 |
|
|
|
FRP ya da açılımı ile Fantastik Role Playing ( Fantastik Rol Yapma Oyunu ), Fantastik edebiyat tutkunluklarının vazgeçilmezleri arasındadır. Tabii bunu geneli için söylemek mümkün, zira bu oyunun oynanış şeklini ve içeriğini bilmeyen arkadaşlarımızda mevcut. Her neyse, konumuz bu değil. Bununla ilgili de, yani diğer arkadaşların FRP oyunlarımıza katılabilmesi için çalışmalar yapılacaktır.
Sitemizce yapılan bu oyunlar gerçekten iyi bir çalışma ve emek ile gerçekleşiyor. Mini FRP’ler olsun ya da büyük çapta hazırlanan - Harry Potter veya Yüzüklerin Efendisi gibi - FRP’lerin her birinde ayrı çalışmalar yapılıyor. Kurgular, karakterler, mekânlar vs. Ve oyuncuların katılımı ile de bütün bu çalışmalar işlemeye, yapılan RP’ler ile de oyun ilerlemeye başlıyor. Gerçekten zevkli ve bir o kadar da - bana göre - eğitici bir oyun.
Şimdi asıl konuya gelelim. Bir FRP’de istenilen nedir? Bu soru her zaman sorulur ve herkes kendisine göre cevaplar verir.
Macera, aşk, serüven, gerilim, korku ya da erotik… Bu çeşitler daha da uzayabilir. Ancak genellikle yaratılmış olan dünyalar üzerinde yapılan oyunlarda, bu çeşitlerin her birini bir kurguda toparlamak ve oyuna sürmek gerçekten çok zordur. Ancak imkânsız değildir.
Yeniden soruyorum, bir FRP’de neler istersiniz? Ya da neler olmalı? Sizi yazmaya teşvik edecek, sizi hırslandıracak neler olmalı? Her bir sonraki RP’yi size ne beklete bilir veya hayalinizde bile, şu şekilde yaparsan ne dedirte bilir? Gerçekten bir FRP’de sizce ayrı bir dünya nasıl yaratıla bilir ki, zamanınızın bir kısmını orada yaşamak için harcaya bilirsiniz?
Dünyaları, mekânları, ırkları, canavarları veya kadim varlıkları… Her birini boş verin ve düşünün, ne olmak istiyorsunuz. Bu dünya da nelere yapmak, nelere ulaşmak ya da neleri sevmek istiyorsunuz? Hayal dünyanızı bir kurcalayın ve orada kendinizi yalnız bir karakter olarak düşleyin. Olmak istediğiniz bir karakter olarak düşleyin ve evet, artık osunuz.
Şimdi o topraklarda hangi hayatın içindesiniz ve neler yapacaksınız… ?
|
|
|
|
|
 |
|
|
DENETMEN
|
|
|
Bu konu geri planda kalmış yahu. Unutmuşum bunu. E hadi, cevaplayın  |
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
|
Frp, bana hep yaşamak istediğim ama yaşayamadığım ortamların havasını bir nebze de olsun soluma imkanı verir.
Hayal gücü olan her insanın yaşaması gereken bir deneyimdir bence. Bir maceradır... Sizin yazıp başrolünde oynadığınız bir macera... Ve kesinlikle benzersizdir...
Tabi bir de frpye dalıp, gerçekle hayal olanı karıştırmak var ki asıl tehlikeli olan bu tarz bir duruma girmektir...
Frp'ye dalıp gerçek hayatı unutmamak gerekir. Tabi bu frpyi önemsememiz gerektiği anlamına gelmesin. Frp yi elbet önemseyeceğiz. Ancak hayali olanla gerçek olanı ayırt edebilmeyi de bir o kadar önemsemeliyiz. Ben nice olaylar gördüm ve hala da görüyorum. Frp de olanları ciddiye alan ve bu uğurda artık uçuk kaçık işler peşinde koşan (frpdeki sevgilisine gerçek hayatta aşkım demelerden, savaş kaybedince binbir küfürle oyun bırakmalara kadar) anlayışlar bana aşırı yanlış geliyor.
Niyet çok önemli. Frp'yi ne niyetle yaptığımız çok önemli. Frp'yi bütün gün canavar kesilip item toplanan oyunlarla karıştırmamak gerek...
Oysa güzel güzel oynandığında ne kadar da zevkli bir oyundur. Farklı bir heyecanı vardır. Kendinizi gerçekten farklı biri gibi hissettirir bir anlığına. Özenmeyi, iyi yazmayı ve yaratıcılığını kullanmayı öğretir.
Herşeye rağmen frp benim hayatımın hep önemli bir parçasıdır ve parçası olmaya devam edecektir. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 18 Ağu 2009 |
| Mesajlar: 155 |
|
|
.. 25.08.2009, 9:24 |
|
|
Pekala arkadaşlar ama bu oyun nasıl oynanıyor? Mekanizması nasıl çalışır,kimler yapabilir, kimler yapamaz..Ne gibi özelliklere sahip olmalıyız? |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
|
|
|
| lucidity yazmış: | | Pekala arkadaşlar ama bu oyun nasıl oynanıyor? Mekanizması nasıl çalışır,kimler yapabilir, kimler yapamaz..Ne gibi özelliklere sahip olmalıyız? |
Sorularına karşılık küçük bir yazı hazırlayacağım Frp ile ilgili. Hem sen cevap alırsın, hem de oynamak isteyen diğer arkadaşlarda. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 3460 |
|
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 31 Tem 2007 |
| Mesajlar: 771 |
|
|
|
Samimiyetsiz ve plastik bir üslupla yazılmış, eğreti duran, sırıtan Rp'ler... Bana kızmayın ama tek tük çıkıyor "iyi" şeyler. Ben de hiç beceremiyorum FRP'yi, galiba gerçek hayattaki rol yapma becerisiyle doğru orantılı fantastik rol yapma. |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
|
|
|
| Furkan yazmış: | | Samimiyetsiz ve plastik bir üslupla yazılmış, eğreti duran, sırıtan Rp'ler... Bana kızmayın ama tek tük çıkıyor "iyi" şeyler. Ben de hiç beceremiyorum FRP'yi, galiba gerçek hayattaki rol yapma becerisiyle doğru orantılı fantastik rol yapma. |
Frp sadece iyi yazan insanların, ya da rp yapmayı becerebilen insanların oynadığı bir oyun değil malesef. Zaten öyle olmamalıda. Zira senin dediğin anlamda '' iyi '' şeyler çıkarabilen insan sayısı çok az. Ama emin ol ki o kişilerde herşeyden önce plastik ve samimiyetsiz bir üslupla bu işe başlamıştı. Önemli olan herkes iyi yazssın, iyi rol yapsın değil. Önemli olan yazamayı ve Frp yi seven herkesle güzel bir ortamda buluşmak. |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 31 Tem 2007 |
| Mesajlar: 771 |
|
|
|
Öyledir, ama bu gürühun sadece bir bölümü gelişmeye açık görünüyor bana. Tabii FRP otoritesi değilim, hiç beceremediğim için kıskançlık da yapıyor olabilirim  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 30 Ağu 2009 |
| Mesajlar: 74 |
|
|
:) 31.08.2009, 10:15 |
|
|
her zaman bir Frp oyunu oynamak istemişimdir  yalnız bazıları o kadar karışık oluyo ki cesaret edemiyordum...ama bu açıklamalardan sonra keyfim yerine geldi ve güzel bir Frp oyununa girmek için can atmaya başladım  özellikle Tiran ın sözlerini dikkate alarak yapacağım bunu çok doğru konuşmuş..bakınız:
| Alıntı: |
Frp, bana hep yaşamak istediğim ama yaşayamadığım ortamların havasını bir nebze de olsun soluma imkanı verir.
Hayal gücü olan her insanın yaşaması gereken bir deneyimdir bence. Bir maceradır... Sizin yazıp başrolünde oynadığınız bir macera... Ve kesinlikle benzersizdir...
Tabi bir de frpye dalıp, gerçekle hayal olanı karıştırmak var ki asıl tehlikeli olan bu tarz bir duruma girmektir...
Frp'ye dalıp gerçek hayatı unutmamak gerekir. Tabi bu frpyi önemsememiz gerektiği anlamına gelmesin. Frp yi elbet önemseyeceğiz. Ancak hayali olanla gerçek olanı ayırt edebilmeyi de bir o kadar önemsemeliyiz. Ben nice olaylar gördüm ve hala da görüyorum. Frp de olanları ciddiye alan ve bu uğurda artık uçuk kaçık işler peşinde koşan (frpdeki sevgilisine gerçek hayatta aşkım demelerden, savaş kaybedince binbir küfürle oyun bırakmalara kadar) anlayışlar bana aşırı yanlış geliyor.
Niyet çok önemli. Frp'yi ne niyetle yaptığımız çok önemli. Frp'yi bütün gün canavar kesilip item toplanan oyunlarla karıştırmamak gerek...
Oysa güzel güzel oynandığında ne kadar da zevkli bir oyundur. Farklı bir heyecanı vardır. Kendinizi gerçekten farklı biri gibi hissettirir bir anlığına. Özenmeyi, iyi yazmayı ve yaratıcılığını kullanmayı öğretir.
Herşeye rağmen frp benim hayatımın hep önemli bir parçasıdır ve parçası olmaya devam edecektir.
|
|
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Kaptan Emma Sparrow, ilk iş kendine bir karakter seçiyorsun. Bak yukarıda FRP diye bir buton var. Oraya tıklarak FRP birimimize giriş yap. Orta dünyayı tıklayarak bir göz gezdir. Alımlara bak, kurguyu oku.
Ve sana tavsiye, ilk defa oynayacaksan benim grubuma gel, sana 7/24 destek olurum.
Ben kim miyim? Mai Lorıel, Özgürlük savaşçısıyım. Senin için de bir deneyim olur.
Hadi ne duruyorsun  tıkla! |
_________________ Yokluğun içindeyim...
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 30 Ağu 2009 |
| Mesajlar: 74 |
|
|
:))) 31.08.2009, 11:00 |
|
|
tıkladım ve baktım...açıkcası bu kadar geniş bir dünya beklemiodum...kafamda bir sürü soru oluştu acaba msn nen varsa bana ordan yardımcı olur musun?? |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
| Kaptan Emma Sparrow yazmış: | | tıkladım ve baktım...açıkcası bu kadar geniş bir dünya beklemiodum...kafamda bir sürü soru oluştu acaba msn nen varsa bana ordan yardımcı olur musun?? |
Her zaman.
Tiran buradaysan ses ver. Sana ihtiyacımız var. |
_________________ Yokluğun içindeyim...
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
|
Merhaba Emma, bu dünyaya katılmak için tam yaşındasın aslında. Yazarlığa da ilgin var. Seni de aramızda görmek isteriz.
kızıl gölge ve ben sana yardımcı olmayı çok isteriz. Mutlaka bekliyoruz bak  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 04 Oca 2009 |
| Mesajlar: 591 |
|
|
... 31.08.2009, 16:56 |
|
|
Masa başında oynamanın verdiği tadı vermese de gayet eğlenceli yine, yazışarak rp yapmak. |
|
|
 |
|
|