FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

Sayfaya git Önceki  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 24, 25, 26  Sonraki  
ÜYE
ÜYE

Denedim yine Delikanlıyı okumayı olmadı başka zaman.Şibumiyi okumaya başlıyorum.İlginç bir kitap.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

kamelyalı kadın-Alexandre Dumas-Fils
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
DENETMEN

Dönüşüm'ü aldım otobüste başladım.
ÜYE
ÜYE

Sethanon'da Karanlık - Gediksavaşları Serisi 4. Bölüm

Raymond Elias Feist

3gün oldu alalı, 281. sayfadayım
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

Orta dünyası projesi için ROVERANDOM'u inceledim. Önsöz ve öykü bitimi açıklamaları bana J.R.R. TOLKIEN hakkında bilmediğim bir çok ayrıntıyı gösterdi. Harikaydı.

Şimdi elimde anlatım tarzı ve konuşma metinlerini inceleme açısından harika bir kaynak var. Dünya Klasikleri; OBLOMOW (Yazar GONÇARAV). Rus edebiyatına bayılıyorum. Benim kullandığım tekniği kullanıyor. Konuşma çizgileri ve uzun olmayan noktalamarla iç içe geçmiş basit cümleler.

Okumayanlar var ise şiddetle tavsiye ederim. Asilzade Oblomov ve uşağı Zahar'a bayılacaksınız.
ÜYE
ÜYE

Roverandom kitabı Tolkien'in Christopher için uydurduğu bir hikâye değilmiydi yahu? Bildiğim kadarıyla Orta-Dünya ile alakası yok... Ayda oturan adam falan... Ne alaka Orta-Dünya ile Very Happy

ÜYE
ÜYE

Kaptan Mangtay yazmış:
Roverandom kitabı Tolkien'in Christopher için uydurduğu bir hikâye değilmiydi yahu? Bildiğim kadarıyla Orta-Dünya ile alakası yok... Ayda oturan adam falan... Ne alaka Orta-Dünya ile Very Happy

Bu kitap yazarın orta dünyanın temellerini attığı bir öykü kitabıdır. Elf'ler ve goblinler ilk defa bu kitapta peri şeklinden çıkıp başı dik mağrur birer insna sıfatına yaklaştırışmıştır. Gandaf'ın izlerini taşıyan büyücüler, karanlıktan çıkan kötülükler.

Dediğim gibi kitabı eline almalı ve ön sözle öykü sonunda açıklamaları okumalısın. Bu arada öykü 100 sayfa önsöz 60 sayfa kadar Fantastik Edebiyat Resim. Öykü kitabından çok bir inceleme kitabı gibidir.

Öykünün anlatım tarzı da Kaptan Mangtay Potter ve Orta dünya RP de kulandığım mizah esintilerinin ustaca kullanılmış halidir. Bu beni daha da heyecanlandırdı tabi.

Artık kitapların konusundan çok anlatım tarzları, kurguları ve teknikleriyle ilgileniyorum. Ve bu minik kitap bir hazine.
ÜYE
ÜYE

Elif Şafak'ın ''Aşk''ını okuyan varmı nasıl birşey???
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
DENETMEN

Kimilerine göre harika bir olgunluk dönemi eseri olsa da hanımefendinin en kötü kitabı bana sorarsan. Hiç okumadıysan başka kitaplarını okumalısın bence.
ÜYE
ÜYE

sachiel yazmış:

Aşk okumak istersen "Dar Kapı" Andre Gide, denemelisin. Fantastik Edebiyat Resim Muhteşemdir. Lakin bu bildiğin aşklara benzemez, pembe dizi kitapları gibi değildir. Yazarımız hukukçu olup -Kafka gibi- olaylara toplumsal açıdan bakmış, bu yargısınıda iki kişi arasında çok güzel paylaştırmıştır.
DENETMEN

Ölüm Kapısını bitirmeye karar verdim. Beşinci kitabın yarısında bırakmıştım dün akşam bitiriyim lan dedim şu kitabı. Boynu bükük kalmasın dedim.
ÜYE
ÜYE

olüm kapısının 5. kitabı biraz durgun gerekten
ama 6 ve 7 ye geçince olaylar çığ gibi gelişiyor.
bence  zorlamalısın.sonunda pişman olmazsın

bende zaman çarkı 11. kitaptayım.
tuon beni sinir ediyor
ÜYE
ÜYE

sachiel yazmış:

Elif Şafak'ın okuduğum ilk kitabı bu. Diğer kitaplarını okumadığım için bu kitapta çitasını düşürdü bilemeyeceğim ama "elimden bırakamadım" seviyesinde olmasa da güzel bir kitaptı.
ÜYE
ÜYE

Zaman Çarkı Başlangıç Kitabı - Yeni Bahar
ÜYE
ÜYE

Anne Rice'ın Vampirle Görüşme adlı kitabını okuyorum. Enfes bir eser.
DENETMEN

Pazar günü Harry Potter'dan çıkınca aldım kitabı. İyiki önceden filmi izlemedim. Kendimi tuttum bayağı önce kitabı okuyacağım diye. Deydi gerçekten.
ÜYE
ÜYE

Kitabı okuduysan sakın sinemaya gidip filmi izleme, hatta indirip bile izleme. Çok büyük hayal kırıklığına uğrarsın, yaşadım biliyorum.
Misafir

Galahad'a birebir katılıyorum. Dan Brown'un kitapları okunasıdır ama onun kitaplarından çevrilen filmler kesinlikle izlenesi değil Very Happy

Kitapta zaten her nokta bir sır, hepsini sinemaya aktarmak çok zor. Yapısını bozuşturman ve bunu da iyi becermen lazım. E tabi filme çeken para için çekince beceremiyorlar da, öyle kalıyor film mal gibi ortada!
Misafir

Amazon yazmış:
Anne Rice'ın Vampirle Görüşme adlı kitabını okuyorum. Enfes bir eser.

şu kitap hani "interview with the vampire" ismi ile çekilen filmin kitabı değil mi? Very Happy
Eğer öyleyse; filmine bayılmıştım. Kız kitabı bitirince nasıl bulduğunu söyle. Almayı planlamaktayım ama okumaya vakit ayırmam için kitap gerçekten iyi olmalı.
ÜYE
ÜYE

Evet evet o filme çekilen kitap. Valla şu ana kadar mükemmel ilerliyor şiddetle tavsiye ederim.

Ayrıca senin sitede online olup MSN'e girmemene topluca isyan ediyoruz haberin olsun Very Happy
Yeni başlık gönder Başlığa cevap gönder   Sayfaya git Önceki  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 24, 25, 26  Sonraki