|
ÜYE
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 3461 |
|
|
|
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Vizyon tarihi: 15 Temmuz 2009
Yönetmen David Yates
Senaryo J.K. Rowling (Kitap), Steven Kloves
Tür: Macera, Dram, Fantastik
Yapım:ABD, İngiltere 2009 (Renkli)
Dil: İngilizce
Internet adresi: harrypotter.tr.warnerbros.com/site/index.html
Konu:
Büyücüler dünyasında devam eden kargaşa artık Muggle’ların dünyasını da etkilemeye başlamıştır. Harry Potter, Hogwarts’taki altıncı yılını Feci Yorucu Büyücülük Sınavlarına hazırlanarak geçireceğini düşünmektedir. Artık Quidditch takımının da kaptanıdır. Ancak Diagon Yolu’ndaki okul alışverişi sırasında Draco Malfoy’un bir şeyler çevirdiğini fark eder. Lord Voldemort’un geçmişiyle ilgili pek çok bilinmeyen ortaya çıkarken bir yandan da Malfoy’un neyin peşinde olduğunu öğrenmeye çalışan Harry’yi yine zor günler beklemektedir. Harry tehlikenin kalenin içinde bile olabileceğinden şüphelenirken, Dumbledore da Harry’yi hızla yaklaşmakta olduğunu bildiği nihai savaşa hazırlamaya her zamankinden kararlıdır. Birlikte, Voldemort’un savunma hattını kırmanın yollarını ararlar. Bu amaçla, Dumbledore eski bir dostu ve meslektaşı olan, çok önemli bilgilere sahip olduğunu düşündüğü Profesör Horace Slughorn’u görevlendirir. Profesör iyi bağlantıları olan, iyi yaşamayı seven, saf bir insandır.
Bu arada, öğrenciler bambaşka bir rakibin kuşatması altındadırlar: Gençlik hormonları zirveye tırmanmaktadır. Harry, Ginny’ye gitgide daha çok aşık olmaktadır; ama Dean Thomas’ın da durumu aynıdır. Lavender Brown ise kendisi için doğru kişinin Ron olduğuna karar verir. Hesaba katmadığı şey ise Romilda Vane’in çikolatalarıdır! Diğer yandan Hermione da kıskançlıktan çatlamaktadır ama duygularını göstermemeye kararlıdır. Romantizm dallanıp budaklanırken, bir öğrenci tüm bunların dışında kalır. O, karanlık bir şekilde de olsa ismini hafızalara kazımayı kafasına koymuştur. Havada aşk kokusu vardır ama trajedi kapıdadır ve Hogwarts bir daha asla aynı olamayabilir.
 |
|
|
|
|
 |
|
|
ÜYE
| Kayıt: 04 Oca 2009 |
| Mesajlar: 592 |
|
|
... 26.06.2009, 9:25 |
|
|
Beklemekten sıkılmaya başlamıştık. |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 08 Oca 2009 |
| Mesajlar: 1019 |
|
|
Ooo 26.06.2009, 10:44 |
|
|
Slughornu kim canlandırıyor merak ettim.Yüzü ipten görünmüyor  O adam süperdi ama ya  Filmin gelmesi güzel ama tek umduğum Ateş Kadehi filmi gibi olmaması. |
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 27 Şub 2009 |
| Mesajlar: 1056 |
|
|
:( 26.06.2009, 11:16 |
|
|
Bu seri tamamen ticarete kurban gitti. Daha ilk film çıkmadan neye benzeyeceğini anlamıştım. Sırlar Odası çıktığında biraz umutlanmıştım, fakat Harry Potter film serisi kitaplardan edindiği saygıyla geçiniyor. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 06 Arl 2007 |
| Mesajlar: 1319 |
|
|
usta 26.06.2009, 23:03 |
|
|
yakında izleriz ; "HARRY POTTER - Kız Tarafı"
Yahu nereye kadar gidiyor bu?Eleman çocuktu nerdeyse evlencek?Bu gider yani finale! |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
|
|
:/ 26.06.2009, 23:24 |
|
|
Harry kötülüğe sapsa da bir Türk büyücü dünyayı kurtarsa bu sefer. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 11 Ekm 2008 |
| Mesajlar: 921 |
|
|
Re 03.07.2009, 13:48 |
|
|
| tomb yazmış: | yakında izleriz ; "HARRY POTTER - Kız Tarafı"
Yahu nereye kadar gidiyor bu?Eleman çocuktu nerdeyse evlencek?Bu gider yani finale! |
Son kitabı okumadın mı, sevgili tomb? Eleman çocuktu, neredeyse evleneceği bırak. Zaten evlendi, hem Ronald Weasley'in kız kardeşi Ginny ile. Üstüne çocukları bile oldu.  Ronald da Hermione ile evlendi, onların da çocukları oldu.
Her neyse, sevgili Kızıl Gölge güzel bir tanıtım yazısı olmuş -keşke resimleri de görebilseydik- ama işte yine kafa karıştırıyor tarihler. Evet, Birleşik Krallık'ta 15 Temmuz'da vizyonda ama Türkiye'de de öyle mi? Harry Potter Official'da 17 Temmuz yazıyor ama?
| Mormegil yazmış: | Slughornu kim canlandırıyor merak ettim.Yüzü ipten görünmüyor O adam süperdi ama ya Filmin gelmesi güzel ama tek umduğum Ateş Kadehi filmi gibi olmaması. |
Evet, aynı düşüncedeyim Mormegil. Genel olarak insanlar 5. filmi pek beğenmiyorlar ama ben çok beğendim ancak 4. film tamamen hayalkırıklığıydı. En çok izlemeyi umduğum yerlerden biri olan Quidditch sahnesini 15 saniyeye sığdırmış adamlar yahu!! Umarım bu film, çok güzel olur. Göreceğiz!
Not= Slughorn'u da fragmanlardan çok rahatlıkla görebilirsin.
~ THE QUEEN OF TEARS |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Caruso yakın zamanda bir spoiler seçeneği eklese iyi olur foruma  |
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
| Galahad yazmış: | Caruso yakın zamanda bir spoiler seçeneği eklese iyi olur foruma  |
Evet, aslında söylediğine katılıyorum Galahad. Dediğin gibi genel olarak forumlar içerisinde izleyecekleri filmler hakkında bilgilere sahip olmak istemeyen arkadaşlarımız da olabiliyor, ve bu tip yazılar da onlar için rahatsız verici olabiliyor. Bu sebepten ötürü bence de bir spoiler seçeneği iyi olur. Haklısın!
~ THE QUEEN OF TEARS |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
| Eldir yazmış: |
Evet, aslında söylediğine katılıyorum Galahad. Dediğin gibi genel olarak forumlar içerisinde izleyecekleri filmler hakkında bilgilere sahip olmak istemeyen arkadaşlarımız da olabiliyor, ve bu tip yazılar da onlar için rahatsız verici olabiliyor. Bu sebepten ötürü bence de bir spoiler seçeneği iyi olur. Haklısın!
~ THE QUEEN OF TEARS |
Kitabı okumayanlar için de tehlikeli.  Birisi Snape' in muhabbeti de spoilerlerse tamam  |
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 12 Tem 2008 |
| Mesajlar: 97 |
|
|
|
Bi türlü sevemedim şu gözlüklü veledi... İlk kitabını okuyup bırakmıştım. Zaten televizyonda izlediğim ilk filminden sonra baska filmni de izlemedim, basit geldi bana. Herkes yemeğe gider bizim Heri ıssız koridorlarda dolaşır... Herkes uyumaya gider Heri karanlık ormanlara dalar... Ne macera aşkı varmış sende be çocuk. Şu yukarıdaki resimlere baktım da Converse giyen büyücü mü olur lan!?
Tamam Rowling teyze açlıktan sefaletten kurtulmak için yazdın ettin de daha ne uzatıyosun yahu? Meğer senin karnın değil gözün açmış. 7 değil 17 tane daha yazar bu kadın bu gazla demedi demeyin. Şu aşağıdaki şey de çok ilginç geldi bana
 |
_________________ Sensiz de döner dünya!
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 18 Hzr 2009 |
| Mesajlar: 926 |
|
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Hmmm.. Madem ben yorum yapmış olmak için yorum yapıyorum sen bana uyma sachiel. Yorumlarınla bize hayatın sırrını ver, ılık meltemler estir ruhumuzun derinliklerinde...  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 3461 |
|
|
|
Kitaplarını sevdim lakin filmlerinden hiç bir zevk alamadım. Beklentimi karşılamıyor. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 18 Hzr 2009 |
| Mesajlar: 926 |
|
|
|
| LastOfTheMajeres yazmış: | Yorumlarınla bize hayatın sırrını ver, ılık meltemler estir ruhumuzun derinliklerinde...  |
keşke öyle bir özelliğim olsa da sizin ruhunuzda ılık meltemler estirebilsem LastOfTheMajeres. Ama Allah bana böyle bir özellik l utfetmemiş maalesef... |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
| LastOfTheMajeres yazmış: | Bi türlü sevemedim şu gözlüklü veledi... İlk kitabını okuyup bırakmıştım. Zaten televizyonda izlediğim ilk filminden sonra baska filmni de izlemedim, basit geldi bana. Herkes yemeğe gider bizim Heri ıssız koridorlarda dolaşır... Herkes uyumaya gider Heri karanlık ormanlara dalar... Ne macera aşkı varmış sende be çocuk. Şu yukarıdaki resimlere baktım da Converse giyen büyücü mü olur lan!?
Tamam Rowling teyze açlıktan sefaletten kurtulmak için yazdın ettin de daha ne uzatıyosun yahu? Meğer senin karnın değil gözün açmış. 7 değil 17 tane daha yazar bu kadın bu gazla demedi demeyin. Şu aşağıdaki şey de çok ilginç geldi bana
 |
Evet, bu kağıt beni düşündürdü doğrusu. Gerçekten de sanki biraz alıntılama varmış gibi geldi -ki ben Harry Potter'ın sıkı takipçilerinden ve fanlarından biriyim, ilk kitabından beri okumadığım ve sinema filmine gitmediğim bir kitap kalmadı- ama bu yazı bir şeyi kanıtlamaz. Ben Harry Potter'ı aşağılamanın tamamen bir acizlik olduğu kanaatindeyim. Harry Potter'ı okurken yazarın hayalgücüne ve kurgusal başarısını kıskanmamak hiç kimsenin harcı değil. Olağanüstü bir eser olmasa da oldukça takdire değer bir eser! Ayrıca şunu da belirtmek isterim sevgili LastOfTheMajeres, Converse giyen bir büyücü yok ortada. Orada gördüğün kişi gerçekten de Daniel Radcliffe olarak duruyor (HP rolünde değil o an) ve yönetmeni David Yates'ten bilgi alıyor. Gayet doğal bir şey bu. Ayrıca, evet kimse bir eseri zorla beğenmek zorunda değil ama sevenler sever, sevmeyenler de ne istiyorlarsa onu yapar.
~ THE QUEEN OF TEARS |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Sevgili Eldir ben de şöyle senin deyiminle söyleyeyim, "ne istiyorsam onu" yapıyorum zaten. Neden bu kadar gerildin anlamadım. Sadece eser hakkında yorum yaptım ve düşüncelerimi paylaştım. Ben kimseye bunun nesini beğeniyorsunuz gibisinden laflar etmedim ki? Bırakın da ben de kendi beğenilerimi size danışmayayım.
Zaten o kağıdın bir kanıt olduğunu iddaa eden de yok. Gülüp geçilecek bir olayı amma da ciddiye aldınız. Ayrıca doğrudur baştaki resimde rol yapmıyor olabilir. Benim hatamdır. Takip etmiyorum, kim oyuncudur kim yönetmendir bilmiyorum.
Acizlik konusuna hiç girmiyorum, böyle sivri ifadeler kullanmaya gerek yok. Oysa ki gayet gayri ciddi bir üslupla yazdığım yazımı (çünkü biliyordum en az birkaç "sazan" mutlaka çıkar) bu da yetmezmiş gibi gülen suratlarla süslemiştim ciddiye alınmamasını umarak. İnternette gezen uydurma bir .jpeg dosyasını fazla ciddiye alıp yazdığın cevabı da bunun üzerine oturtmuşsun. Neyse yine de hata bende. Senin gibi serinin sıkı takipçilerinin bile bu en yaygın "geyikleri" bilmediğini tahmin edememişim...
Yine de biraz sakin olmakta yarar var. Ne aşağılaması, ne acizliği? |
_________________ Sensiz de döner dünya!
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Sevgili LastOfTheMajeres, seni gerçekten de anlamaya çalışıyorum. Beğenmediğin bir şeyi sana zorla sevdirmeye çalışacak hâlim yok. Herkesin zevki kendini bağlar ve sen kendi beğenilerine bana danışmak mecburiyetinde de değilsin tabii ki. Zaten ben öyle bir şey de kastetmedim. Bana göre zevkler elbette tartışılacak, tartışılmalıdır da, hani derler "Zevkler, renkler tartışılmaz" diye, tamamen palavra. Ben kendi zevkimi başkasıyla paylaşmayacaksam niye beğeneyim ki "onu"? O söz gerçekten de doğruluğu yadsınamaz bir söz olsaydı, gurmeler olmazdı değil mi?
"Ben kimseye bunun nesini beğeniyorsunuz gibisinden laflar etmedim ki?" demişsin, bunu duyduğuma ne kadar mutlu oldum bilemzsin. Çünkü ben seni bir an için, böyle abuk sözler söyleyen ucubelerden birisi sandım. Bu ağır çıkışımın altında yatan da buna karşı koyduğum tepkiydi. Seni kırdıysam pardon! Gayri ciddilik konusuna gelirsek, ben senin düşünceni bilemem orada. Sonuç olarak bu forumdaki insanlardan hiç birinin 'mind reader' olduğunu zannetmiyorum -ki ben de değilim. İnsanlar; 'geyik' amaçlı sözler sarfederken de bir şeyle dalga geçerken de gayet gayriciddi bir tavır sergilerler (!) bu duruma göre değişir. Yazındaki gülen yüzleri senin ne amaçla koyduğunu bilmemin imkanı var mı? Neyse konuyu fazla abartmaya hacet yok.Amacımız düşüncelerimizi saygı çerçevesinde birbirimiz ile paylaşmak ve mutlu olmak, başka yerlere kaymasın. Ayrıyetten de bu gerçekten de senin söylediğin kadar yaygın bir şeyse, asıl kabahat bende çünkü inan olsun ilk kez görüyorum bu yazıyı. Bir de ilgilenenlere söylemek istedim, Türkiye'de 17 Temmuz'da vizyona giriyor film.
Not= Sazan derken?!
Şerefe<333
~ THE QUEEN OF TEARS |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
|
|
:/ 05.07.2009, 1:12 |
|
|
Mevsimi gelmedi. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 02 Tem 2009 |
| Mesajlar: 351 |
|
|
|
İlk Dumbledor kalpten gitmişti sanırım...
Harry'yi canlandıran çocuk feci bir hastalığa kapılmıştı bir süre önce, sinir sistemiyle alakalı... Bu sebeple okul hayatı falan bitti.
Ron'u oynayan çocuğa baktımda o da Domuz Gribi olmuş... Ayrıca vücut gelişimi için içtiği ilaçlar yüzünden iyice tipi kaymış. Baksanıza goril gibi olmuş yüzü, nerde geçen filmdeki süper lâtif İngiliz, nerde şimdiki orangutan?
Bu arada Emma'cığımda her filmde daha da güzelleşiyor  |
|
|
|
|
 |
|
|