FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

Sayfaya git 1, 2  Sonraki  
Misafir

Fantastik Edebiyat Dergi

Bir süredir gizli kapılar ardında (çok da gizli sayılmaz, birileri biliyordu ) yapılan tasarımlar ve çalışmalar sonucu Fantastik Edebiyat Dergi (FE-DERGİ) ilk sayısını çıkarmış durumdadır.

Fantastik edebiyat, internet üzerindeki "Fantastik Edebiyat" temalı en sağlam sitelerden biri. Zira aynı temalı diğer  sitelerin istikrarsız ve dağınık yapısı göz önünde bulundurulduğunda yeri ve imajı oldukça sağlam durumda. Hevesli ve özverili arkadaşlarımız sayesinde sitemizin tamamlanmasına ihtiyaç duyduğu bir boşluğu doldurmaya çalıştık elimizden geldiğince. Ve bir e-dergi çıkardık.

Site anasayfasındaki butona tıklayarak indirebileceğiniz veya https://docs.google.com/fileview?id=0B75SOQfVu82cYTU3NWRiYTQtYjM4OS00YjllLTk2NGEtMDBhNGYyNmE4ZTQ3&hl=en
linkine tıklayarak ulaşabileceğiniz dergimizin hazırlanış süreci hiç de kolay olmadı. Daha önce dergi çıkarma fikirleri forum içerisinde atıp tutulmasına rağmen havada kaldığı için, bu dergi projesini ilk başta açıkça söylememeyi uygun bulduk. İlk sayı gizli ve süpriz olarak hazırlanacak, çıkacaktı. Bunun zararını da bir nebze gördük. (Nitekim bazı kaliteli muhabirlerimiz, sırf haberleri olmadıkları için dergiye yazılarıyla katkıda bulunamadılar. Lâkin o an için gerekli görülen bir durumdu bu; ancak bu dakikadan itibaren isteyen herkes dergi için yazı hazırlayabilecek.)

Ekim'in başı gibi fikir ortaya atıldı. Hızlıca bir ekip oluşturuldu ve ayın 14'ünde yazıların toplanması için gereken süre başlatıldı.

Bir hafta sonra aylık konsepti anca belirleyebildik. 29 Ekim'de yazılar toplandı ve tasarımcı kişinin eline ulaştı. Hala bazı eksikler vardı, bunlar bir an önce giderilmeye çalışıldı ve 2-3-4 Kasım günleri boyunca geceli gündüzlü süren tasarım çalışmaları sonucunda dergi nihayet hazır hale getirildi. Yani derginin içeriğindeki yazıların+tasarımın yapılış süreci 15+3 gündür. Dergi 88 sayfadır ve toplamda 30 konu başlığı vardır.

18 günde bu çapta bir e-dergi çıkarmak ve bunu ilk kez yapmak; hiç de o kadar kolay bir iş değildir. Piyasadaki diğer fantastik edebiyat temalı e-dergilerin ilk sayılarına göz attığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız. İlk sayısını word'de yapanından tutun da tek bir modelle 20 sayfalık baştan sağma bir dergi hazırlayanına kadar. (Hele ki Xasiork dergisinin son sayısı ile yayın hayatına veda etmesi ve gölge derginin edebi nitelikten her geçen gün biraz daha uzaklaşması; bu alanda yeni bir derginin varlığını gerekli kılıyor. umarız ki dergimiz bu boşluğu doldurur.)  Fantastik Edebiyat dergi -bunu kesinlikle karşılaştırma amaçlı söylemiyorum- benzerleri arasında, ilk sayısıyla çok önemli bir yere ulaşmış, ciddi bir mesafe kat etmiştir.

Ve ilerleyen zamanlarda daha da iyi olacaktır...

Hepinizi bu oluşumun içerisine katılmaya ve birimlerimizden birine dahil olmaya davet ediyorum. Bir ürüne ne kadar emek gösterilirse o ürün kadar sahiplenilir. Ne kadar çok kişi emek gösterirse o kadar kişi sahip çıkar. Amacım bütün fantastik edebiyat ahalisinden bir parçanın, bir emeğin bu dergide olabilmesini sağlama. Derginin tek kişi tarafından değil, bütün site tarafından sahiplenilmesini sağlama. Çünkü bu dergi bütün sitenin. Çünkü bu dergi hepimizin...

Dergide var olmak isteyen her üyemiz, öm yolunu kullanarak rahatlıkla benimle iletişime geçebilir.

İyi okumalar...
Fantastik Edebiyat'tan Tiran
DENETMEN

İskender zaman ayırdığın için çoğumuz sana minnet borçluyuz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
ÜYE
ÜYE

Elinize; emeğinize; kaleminize sağlık... Böyle bir dergiye gerçekten ihtiyaç vardı. Teşekkürler...
ÜYE
ÜYE

Elinize emeğinize sağlık arkadaşlar.  Keşke zamanım olsaydı da daha çok yardım edebilseydim. Ama hiç merak etmeyin şu sınavımı bir halledeyim, yanınızdayım.

Bir sonraki sayı için tanıtımını yapacağım kitabı seçtim Smile  şuan inceleme aşamasındayım. Umarım kişisel fikirlerim sizlere bir nebze olsa da fikir verebilir.

Ve bana kitap için öneri sunmak isteyenler, hiç çekinmesin, onları da dikkate alırım. Çünki benim tanıtımlarım daha çok kişisel görüşlerimden oluşuyor.

E-Dergi için hepinizin desteğini bekliyoruz.

Tiran, seni alkışlıyor ve bu enerjinin hiç bitmemesini diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Misafir

Yorumlarınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Bu arada dergiyi indiremeyenler için yukardaki ilk yazıma bir de link eklemiş bulunmaktayım. Dileyenler oradan da dergiye ulaşabilir.
Misafir

Dergi hakikaten güzel olmuş. Yeni linkte ulaşımın rahatlığı ve kolaylığı açısından iyi olmuş. Yeni sayıları bekliyor olacağım.
ÜYE
ÜYE

Tek kelimeyle mükemmel başka diyecek bir şey bulamıyorum İskender. Gerçekten çok çalıştın ve bir çok aksaklığa rağmen bunu yaptın. Tebrikler...
DENETMEN

FE - Dergi'nin yapımında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürü bir borç biliyorum. Bu projeyi hayata geçiren ve tüm aksaklıklara rağmen başarılı bir şekilde devam eden İskender'e ( Tiran ) ayrıca teşekkür ederim. Umarım istenilen seviyenin daha üstünde bir başarı yakalar bu dergi.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

Mükemmel. Başta İskender ve emeği geçen herkese teşekkürler.

...Ben de Berke olarak yazmaktayım ancak bundan sonra Ferhat B. Özkan olarak gerçek adımı kullanacağım.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

Bu arada ayıptır söylemesi Tarık Burak Koçak'ta ben oluyorum...Fantastik Edebiyat ResimFantastik Edebiyat Resim

ÜYE
ÜYE

FE - Dergi'nin yapımında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürü bir borç biliyorum. Oldukça güzel bir çalışma ortaya çıkmış ancak RapidShare haricinde de yüklemeyi bulabilmek için canım çıktı. Doğrusu hayatımda ilk kez netten bir şey download etmeme prensibimi bozdum!  eek

Sevgilerimle,
~ THE QUEEN OF TEARS
ÜYE
ÜYE

Gerçekten harika bir iş çıkardın Tiran'cım. Emeğine, yüreğine sağlık. Ayrıca emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Herkes biribirinden güzel eserlerle olabildiğince süsleyip şanına yakışır bir yapıt koydu ortaya. Bundan sonraki sayıların da başarısını temin ediyorum. Bu sayıda olduğu gibi tüm sayılarda da yazmaktan zevk alacağım.

Ruh; Tanrı'nın etten oluşan kozasına hapsolmuş kelebek,
Çok geçmeden hepsi gibi kokacak ve çürüyecek...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
İDARİ SORUMLU

Sürecin başından sonuna kadar büyük bir şevk ve beceri ile çalışan, birçok arkadaşımızı bu iş için harekete geçiren ve onlara üretkenliklerini sınayabilecekleri yepyeni bir sanal ortam sağlayan arkadaşımız Tiran'a ve bu hayırlı işe gönül veren FE-DERGİ yazar-çizer ekibine şükranlarımı sunuyorum. Üyelerimizin sitelerini kendi yuvaları gibi benimsemeleri, onun için birşeyler üretmeyi arzulamaları ve bu arzuyu böylesine önemli bir yapıtta ete kemiğe bürümeleri beni çok duygulandırdı. Dergideki tüm yazıları dikkat ve istifade ile okudum, yapılan işten çok etkilendim.

Sitemizde işler yavaş ilerler çünkü, birçoklarınızın ilk elden tecrübe ettiği gibi, bizde bürokrasi biraz ağırdır. Ama bizi diğer sitelerden ayıran sihirli bir olgu vardır; "istikrar." Fantastikedebiyat.com ile ilgili tüm işlerde daima istikrar ön plandadır. Bu dergiyi çıkaran arkadaşlarımız, bize FE-DERGİ'nin istikrarını peşinen borçlanmış bulunuyorlar. Dergimizin sanal alemin en istikrarlı e-dergisi olmasını temin etmek gerekir. Bu esas üzere, ikinci, üçüncü, dördüncü sayıların giderek artan bir şevk, beceri ve üretkenlikle çıkarılmalarını arzu eder, emeği geçen herkese tekrar teşekkürlerimi sunarım.
ÜYE
ÜYE

Ala çok güzel olmuş Tiran ve ekibi.Efendim özellikle ben mitoloji kısmını çok sevdim tarih kitaplarından ziyade daha bir arkdaşca anladım olmuş çok hoşlandım
ÜYE
ÜYE

Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş İskender. Tasarımda ve yazılarda emeği geçen herkes emeklerinin karşılığını almış bence. Smile  Devam etmeli bu. Tebrikler. .
Misafir

Zamanımın büyük bir bölümünü, üzerinde çalışmış olduğum romana ayırdığımdan, ne yazık ki ''FE DERGİ'' için yeterli zamanım olmaz diye düşünüyorum. Bu dergiye emek vermeyi, projesinde çalışmayı çok isterdim. Hayırlısı bakalım. Belki romandan sonra, ilerki sayılarda kadro ile buluşuruz.
DENETMEN

Bunun düşünülmesi ve emek harcanması bile takdiri hak ediyor. Evet bazı eksikler ve hatalar var lakin bu daha ilk sayı ve şu aşamada amatör bir dergi; elbet mükemmel olması beklenemez. Bu azimle devam edilirse zamanla çok daha iyi olacağına inanıyorum ve emek veren herkese teşekkür ediyorum.
DENETMEN

Başlangıç için oldukça başarılı buldum dergiyi. Hoşlanmadığım fazla şey yok. Dergiyi okurken bazen arka plandaki resim çok parlak gözüktü, bazen yazıları fon yüzünden zor okudum, bazen de yazılar kolay okunan renklerden seçilmemişti. Bunun dışında "bak bu eksikmiş" diyeceğim bir şey gözüme takılmadı.

Fantasik edebiyata ait bir dergide nelerin bulunabileceği hakkında düşünürken yolun başında olduğumuzu unutmamalıyız. Fantastik edebiyatın bizler için hayallerle başladığını bazen bir anaokulunda bir çocuk kitabının resimlerine bakarken canlandığını hatırlamalıyız. Sinemanın bilinçaltımıza yerleştirdiği mesajları bir hipnoza dalmışçasına bulmalıyız. Resimlerimizde okurlarımıza senin aklındaki düşüncelerini paylaşıyorum demeli bazen onlara bir pencere açmalıyız; Bu yüzden dergimizin resimlerine minik yazılar, küçük öyküler eklemekten çekinmemeliyiz.

Her şeyi önce temelinden ele almalı, amaçlarımızı gözler önüne sermeli, ne yaptığımızı bilmeliyiz. Duygularımızı anlatırken içimizde boşluk bırakmamalıyız, samimiyetimiz dışarı yansıdığında ne anlattığımızı kendimiz daha iyi bilecek, kendi kendimizi daha iyi tanıyacağız.

Şunlar olsaydı daha iyi olur dediğim şeyler var elbette. Giriş yazısı bence biraz daha uzun olmalı, daha fazla şeyden bahsetmeliydi. Bizim kim olduğumuzu merak eden epey insan olmalı. Onlara hayal ettikleri şeyleri verebilecek miyiz veya onları hayallerinin ötesine taşıyabilecek miyiz? Dergi biraz aceleye geldiği için İskender'in bu noktalara zaman ayıramaması normal.

Her zaman makale yazarken daha usta bir dil kullanmalı daha fazla zaman ayırmalıyız. Bunlar zamanla olacaktır. Bir dahaki sayıya başlangıç yazımız daha uzun olursa bence daha güzel olacaktır.

Sevgili arkadaşlarım, sevdiğiniz yazarları tanıtırken o yazarın kitabına ilk eliniz değdiği andan bu zamana kadarki duygularınızı anlatmanız gerektiğini düşünüyorum. Reportajlarımızda yazarlarımız için biraz daha uzun tanıtım yazılarımız olmalı.

Bu sayıda bir katkım olmadığı için kendimden utandığımı sizlere söylemeyi bir borç bilirim. cry
Misafir

Dumrul yazmış:
Başlangıç için oldukça başarılı buldum dergiyi. Hoşlanmadığım fazla şey yok. Dergiyi okurken bazen arka plandaki resim çok parlak gözüktü, bazen yazıları fon yüzünden zor okudum, bazen de yazılar kolay okunan renklerden seçilmemişti. Bunun dışında "bak bu eksikmiş" diyeceğim bir şey gözüme takılmadı.

Fantasik edebiyata ait bir dergide nelerin bulunabileceği hakkında düşünürken yolun başında olduğumuzu unutmamalıyız. Fantastik edebiyatın bizler için hayallerle başladığını bazen bir anaokulunda bir çocuk kitabının resimlerine bakarken canlandığını hatırlamalıyız. Sinemanın bilinçaltımıza yerleştirdiği mesajları bir hipnoza dalmışçasına bulmalıyız. Resimlerimizde okurlarımıza senin aklındaki düşüncelerini paylaşıyorum demeli bazen onlara bir pencere açmalıyız; Bu yüzden dergimizin resimlerine minik yazılar, küçük öyküler eklemekten çekinmemeliyiz.

Her şeyi önce temelinden ele almalı, amaçlarımızı gözler önüne sermeli, ne yaptığımızı bilmeliyiz. Duygularımızı anlatırken içimizde boşluk bırakmamalıyız, samimiyetimiz dışarı yansıdığında ne anlattığımızı kendimiz daha iyi bilecek, kendi kendimizi daha iyi tanıyacağız.

Şunlar olsaydı daha iyi olur dediğim şeyler var elbette. Giriş yazısı bence biraz daha uzun olmalı, daha fazla şeyden bahsetmeliydi. Bizim kim olduğumuzu merak eden epey insan olmalı. Onlara hayal ettikleri şeyleri verebilecek miyiz veya onları hayallerinin ötesine taşıyabilecek miyiz? Dergi biraz aceleye geldiği için İskender'in bu noktalara zaman ayıramaması normal.

Her zaman makale yazarken daha usta bir dil kullanmalı daha fazla zaman ayırmalıyız. Bunlar zamanla olacaktır. Bir dahaki sayıya başlangıç yazımız daha uzun olursa bence daha güzel olacaktır.

Sevgili arkadaşlarım, sevdiğiniz yazarları tanıtırken o yazarın kitabına ilk eliniz değdiği andan bu zamana kadarki duygularınızı anlatmanız gerektiğini düşünüyorum. Reportajlarımızda yazarlarımız için biraz daha uzun tanıtım yazılarımız olmalı.

Bu sayıda bir katkım olmadığı için kendimden utandığımı sizlere söylemeyi bir borç bilirim. cry

Teşekkür ederim eleştirin için dumrul. Biraz kötü bir zamanlamadan dolayı ilk sayıda yazına yer veremedik. Açıkçası senin de bu dergide yer almanı çok isterim. Bir daha ki sayıda, senin de ön saflarda cebelleşen yazarlarımızdan biri olman dileğiyle... Wink
DENETMEN

Nasip değilmiş İskender.

Ben bir makale yazmayı çok isterdim, hatta üzerinde uzun uzun düşündüm. Bir sürü bahane öne sürebilirim, ama hiçbiri bir şeyleri düzeltmez. Önemli olan sürekli bir ilerleyiş çabasında olmamız. Dergiye bir şeyler koymak için bir şeyler yazmış olmaya çalışmak mantıksız. Bazen yazmak için en uygun anı beklerken hata yapıyorum, şartları kendim oluşturmalıyım galiba.

Önümüzdeki sayıda dergide yer almayı her üyemiz gibi ben de isterim.
Yeni başlık gönder Başlığa cevap gönder   Sayfaya git 1, 2  Sonraki