| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 03 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 163 |
| Konum: Sırat Köprüsü |
|
|
Vlad Taltos 04.12.2006, 19:05 |
|
|
Bir fantastik kurguda olabilecek herşeyin daha fazlasını istiyorsanız Vlad Taltos serisi sizin için yazıldı.
Taltos serisinin kitapları arkasında son cümle budur. Bence haklılar. İlginç bir karışım Drageare İmparatorluğu. Fantezi ile yaşadığımız dünyayı birbirine, kendi öğeleriyle karıştırmayı başarmış bir yazar Steven Brust bana göre. Eğlenceli ve hızlı okunan bir seri. Kahramanımız Vlad - ki kendisi kiralık bir katil, kendini muhitini kontrol eden, genelevlerden, pezevenklerden, oynanan kumar ve yenilen içilenden haraç toplayan, bir nevi 'baba'dır  - ilk beş kitap boyunca İmparatorluğun baş şehrinden ayrılmadan yaşar gider. Yaşar gider demek biraz haksızlık olabilir. Zira peşinde başka kiralık katiller, bölge kavgasına girdiği başka babalar - elimde değil onları böyle adlandırmak hoşuma gidiyor  - ve doğulu olduğu ve yine de bir ünvanı olduğundan kendisiyle zoru olan Dregare'lı ailelerin burunlarını büyük göstermeleri vardır.
Daha fazlasını kitapta bulabilirsiniz. Loiosh'un da dediği gibi:
'İyi işti Patron'  |
_________________ kIZmAK Yok,
KENdİmi boĞUyORuM sAdeCe.
iÇİmDen DEşİLmEk gELİyOr,
çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 05 Ksm 2006 |
| Mesajlar: 9 |
|
|
|
Önemli 06.02.2007, 19:38 |
|
|
Bu seriyi okumak hakikaten önemli. |
_________________ In jeder Nacht ist das Schwarz anders
in jeder Nacht wünsche ich mir die Zeit zurück,
in der ich durch die alten Wälder ritt
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 14 Şub 2007 |
| Mesajlar: 4 |
| Konum: İzmir |
|
|
Süper... 14.02.2007, 21:42 |
|
|
Kesinlikle fantastik edebiyata farklı bir soluk getiren bir seri. Eğlenceli olduğu kadar ciddi. Tek sorun bu seri de Enwor gibi eksik kaldı ve son iki kitabı çevrilmedi. Artemis son iki kitabın 2006 yılı sonunda çıkacağını belirtmişti ancak yine sese seda yok.
Süper karakterler, süper diyar, süper hikaye... Mutlaka okuyun... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Orca 09.03.2007, 0:08 |
|
|
Orca yı taze bitirdim. Ne keyifli kitaptı bir bilseniz. Şimdi Ejderha'ya başladım. Anlatım ve kurgu çok lezzetli. Hatta kurtlar vadisi'ni seyredip Polat olmak gibi bir duyguya kapılıyorum ben okurken; Vlad olmak, kiralık olmak lazım... diye  Ya da Loiosh gibi karizmatik ama sessiz durabilmek veya Sethra gibi yaşayan ölü olmaktan sıkılıp başka karakterler nezdinde yaşayabilmek. Yahu, hiç aklıma gelmezdi Sethra'nın şey olduğu..  yani şey... beş kitap boyunca Sethra bizi çiğ çiğ yemiş demek ki. Eh, Yaşayan ölü bunlar, damak zevkleri uçlarda dolaşıyor olabilir tabii...iii..ii...ii-i-i-i.. öhöm.. bitti  |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 21 Şub 2007 |
| Mesajlar: 48 |
| Konum: okuldan eve ,evden okula.. |
|
|
hadeeee 29.05.2007, 1:01 |
|
|
seriiiiniiiiiinnn devamınıııı istiyoooommm:) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 25 Nis 2007 |
| Mesajlar: 92 |
| Konum: dört duvar arası |
|
|
Nereden Alabiliriz? 29.05.2007, 17:46 |
|
|
Gezdiğim kitapçılarda bazı serileri bulamıyorum. Üç-beş tanıdık seri oluyor; ama bu Vlad Taltos gibi adını ilk defa burada duyduğum kitaplar olmuyor.
Bana öyle bir kitapçı söyleyin ki bütün fantastik kurgu serilerini satmakta olsun |
_________________ Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız. Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
bilmem 29.05.2007, 18:29 |
|
|
ben k.t.ü de okuyorum aradığım her kitabı ra kitap evinde buluyom.. sanırım ankara da da yüksel kitap evi o işi yapıyodu.. saygılar:D |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
internet 29.05.2007, 22:41 |
|
|
İnternet gibi bir seçenek var ama.. tabii kredi kartı falan lazım. Bilmem ne dersiniz  |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
bulmalısınız okumalısınız 03.06.2007, 19:19 |
|
|
Bence her yerde bulunmaz ama bulun bence:D ve serinin devamı sanırsam yok. 8 kitap var piyasada .. issola da çıkcak felan dedilerdi çıkmadı( yada çıktı haberim yok  .. sana kolay gelsin .. bence bu seriyi bulup okuyun. çünkü biraz farklı.. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
uyanın kalkın ayağa :D 12.06.2007, 12:52 |
|
|
arkadaşlarrr .. vlad taltos severler.. kalkın ayağa .. bakın forumun bi köşesinde enkarizmatik kötüyü seçiyolar
bağırın hepberaber enkarizmatik kötü iyi sempatik küfürbaz karakter VLAD TALTOS diye
.. hayde hep beraber..  |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
snape e hayır..:D 12.06.2007, 14:43 |
|
|
snape e karşı el ele? temiz toplum örgütü..
( bu mesajı 10 kişiye gönderin dualarınız kabul olsun  ) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|