|
ÜYE
| Kayıt: 02 Arl 2007 |
| Mesajlar: 12 |
|
|
|
Bir kısmını okuduysamda Shannaranın Kılıcıda aynı şekilde gelişmekte
-bir köy
-önce köye gelen iyi adam
-sonra gelen kötü adamlar
-köyden kaçiş
-yolculuk
Tabi olaylar böyle başlasada dünyasıyla,karakterleriyle ,bütün kadınların erkeklere yün kafalı olarak bakmasıyla Lotrdan çok farklı bir yere oturuyor Zaman Çarkı. |
|
|
|
|
 |
|
|
ÜYE
|
|
Köy 28.12.2007, 18:56 |
|
|
demek ki sonradan açılıyo bunlar yada işin sırrı köyden başlamak hem köylü milletin efendisidir demiş ecevit ecevitte çok pis yazar kesin bişi var bu işte. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 18 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 731 |
|
|
|
Serinin ilk cildini yeni bitirmekteyim ve okurken 'okurgezer'in LOTR ile benzerlik konusundaki yorumuna katılıyordum ama ilk cildin sonlarına gelmişken tabi ki gerek üslup gerek karakterler ve gerekse kurgu bakımından çok büyük farklılıklar olduğu izlenimine sahibim artık.
Her sayfasında yeni bir soru ile karşılaştığımı ve bu durumun beni daha da çok okumaya teşvik ettiğini söyleyebilirim. =) Cevap ararken daha çok soru buldukça susuzluğu asla dindirmeyen bir sıvı misali içtikçe içesi geliyor insanın. =)
Çok farklı bir anlatım!Robert Jordan'ın öldüğüni öğrendiğimde çok üzülmüştüm. Serinin bitmediğini de düşünürsek son kitabın olup olmayacağı beni korkutuyordu ve serinin uzunluğu ile birlikte okumamı geciktiren bir başka sebep bu olmuştu.Yine de başladım ve bu başlıkta R.Jordan'ın editörler ve karısına kafasındakileri anlattığı ile ilgili yazıyı gördüm.
2009'da çıkacağı düşünülüyor demek ama hâlâ endişeliyim benzer bir anlatımda bulunulacak mı yoksa kısaca sonuç mu ortaya çıkacak tabi bunu düşünmeden önce önümde daha çok cilt var. =) Derslerden geri kalacağım birşey değil. =D
Başlık için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 26 Eyl 2008 |
| Mesajlar: 920 |
|
|
... 30.09.2008, 14:13 |
|
|
Son kitap kesin olarak çıkacak bunu biliyorum.Bir çok şeyi yazmış, ses kayıtları var ve karısı ile editörüne her şeyi anlatmış.Ben serinin ortalarındayken öğrenmiştim hastalandığını ve sürekli takip ediyordum durumunu.Hasta yatağında bile yazmaya devam ediyordu.Maalesef hastalığa yenik düştü.Ama geriye mükemmel bir eser bıraktı.
Kitap bence diğer fantastik serilere göre çok farklı.Mükemmel hayal gücü, harika bir anlatım.Seri ilerledikçe daha çok heyecan kazanıyor.Kitaplar kalın ama keşke daha kalın olsa diyesi geliyor insanın.Gerçi taşıması ve okuması zor.Kitabı tutmaktan kollarım ağrıyor.Karakterleri çok sağlam.İlerledikçe kitaba daha çok hayran kalacağından eminim.Ve şu an ben 8. kitaptayım fakat sonuna dair en ufak bir ip ucu bile yok.Çok karışık, hiç beklemediğin şeyler oluyor. |
_________________ yalan söyleme bak gözlerime bitmiş olamaz..
yokla ceplerini aşk kırıntıları kalmış olmalı biraz
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 3460 |
|
|
|
Ben 11. cildi bitirdim ama hala son ile ilgili bir düşünce oluşmadı. Yeni karakterler, yeni olaylar. Müthiş bir seri. |
_________________ Yokluğun içindeyim...
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 11 Ekm 2008 |
| Mesajlar: 5 |
|
|
.. 11.10.2008, 23:53 |
|
|
LOTR ile TWoT arasında dağlar kadar fark var , olan benzerlik ise tüm fantastik romanda olan yolculuk, savaşlar vb . Bazı arkadaşlar belirtmiş kitap sanki gerçek hayatla örtüşüyor bakınız mevsimlerin değişimi ve küresel ısınma , insan ırklarının günümüz ırklarına benzemesi  . Robert Jordanın sürükleyici yazımı yüzünden 1 haftalık final tatilimi bu serini ilk iki cilldini okuyarak geçirmemden dolayı gözetime girdim  . Gelecek yeni kitabı heyecanla bekliyorum inşallah brandon sanderson bizi hayal kırıklığına uğratmaz |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 12 Arl 2006 |
| Mesajlar: 22 |
|
|
|
zaman çarkının 12. cilti için brandon sanderson yaklaşık olarak %67 bitirmiş durumda. Tabi bunun yazıma hazır olması falan bir 6 ayı bulur bunun türkçeye çevrilmesi falan bir 6 ayda buna de toplam 1 yıl daha var tabi bunu iyi ihtimal sağlık olsun beklemekten başka çaremizmi var. Ama şu kadarını söyleyeyim bu söylediğim uzun zaman bile beni sabırsızlıktan öldürüyor. biran önce bitsede okusak.  Bu arada aşağıda linki veriyorum projeyi sizde takip edebilirsiniz.
http://www.brandonsanderson.com/book/A-Memory-of-Light/ |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 11 Oca 2009 |
| Mesajlar: 123 |
|
|
|
Ben bu seriye bir arakadaşımın tavsiyesiyle bu sene başladım ve okulumuzun kütüphanesinde serinin tüm kitapları olduğu için kendimi şanslı hissediyorum
ama yinede böyle bir serinin kitaplığımda yer almasını isteğim için biraz para biriktirip serinin tüm kitaplarını satın almak istiyorum
Bu arada kitabın ne kadar sürükleyici olduğundan da bahsetmeme gerek yoktur herallde.
Bazıları bu serinin kitaplarının çok kalın olduğunu düşünüyorlar ve bu nedenle okurken sıkılacaklarını düşünerek başlamaktan vazgeçiyorlar bu seriyi okumaya. Ben de bu seriyi kitap evlerindeki raflarda her gördüğümde gözümü korkutmuştu ancak başladığımda kalınlığı benim için hiçbir şey ifade etmez oldu çünkü kalın kitaplar olmalarına rağmen akıcı ve sürükleyici bir anlatıma sahip oldukları için bir kaç günde bitirilebilecek kitaplar.
Herkese tavsiye ederim  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 20 Arl 2008 |
| Mesajlar: 169 |
|
|
|
Çok gözüme çarpan ama bi türlü ceasret edemediğim bir seri  . O kadar güzel mi yawww  bi ara okuyayım şu elimdekiler bitisin, başladığım öteki seriler de bitsin.
sonsuza kadar bitmeyecekmiş gibi geliyor. O yüzden hiç başlayamadım.
Bu yaz tatilinde okumaya karar verdim XD U_U bi aksilik çıkmazsa eğer U_U |
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 1467 |
|
|
|
6. cildi bitirdim sayılır. Şunu farkettim. Robert Jordan ne iyi yapmış da uzun uzadıya anlatmış olayları. Ben seri hiç bitmesin istiyorum ama bir yandan da bitirmek için ter döküyorum. Hiç sıkılmadığımı rahatça söyleyebilirim. Kardeşim, sıkılmayı bırak uzun olduğuna dua ediyorsun. Var mı ötesi? Uzun diye başlamakta tereddüt edenler büyük ihtimal sırf bitirmiş olmak için okuyorlar okudukları kitapları.
Seriyi bitirince Zaman Çarkı hakkında uzunca bir yazı yazmayı planlıyorum. Böyle uzun bir seriye uzun bir tanıtım yazısı yazmak gerekir nihayetinde. Yazımda seriyi öyle bir anlatacağım ki yazımı okuyanlar seriyi çok merak edecekler. Spoiler vermeden kitabı tanıtıcağım ve internet dünyasına, Türk sitelerinde adam akıllı bir yazı kazandıracağım bu konu hakkında. Çok aradım fakat Zaman Çarkı'nı benim düşündüğüm şekilde kapsamlı anlatan bir yazı bulamadım.
Karakterleri, coğrafyayı, arka plana serpilmiş tarih kırıntılarını, olayların bağlantılarını, kurgunun sağlamlığını ve giriftliğini, saray entrikalarını, giyimini, kuşamını, örf ve adetlerini, şehirlerin mimari yapılarını, dillerini, ırklarını, siyasi ortamını, askeri fikirlerini ve stratejilerini, felsefi görüşlerini, evren ve zaman ile ilgili dayanaklarını ve bir çok konu hakkında verdiği teknik bilgileri alt başlıklar altında uzuuuuun uzuuuun anlatacağım. Zaman Çarkı insanlar için kapalı kutu olmaktan çıkacak.
Seriyi tamamiyle okuyup irdelememi bekleyin. Çok da uzun sürmez. Kilgarvan'a da rica ederim ana sayfada uzun süre yayınlar. Bekleyin çarkeşler yani geleceğin çarkeşleri Falas geliyor. Büyük bir projeyleeeee!!!!!!!!!!!!!!!!! |
_________________ The Wheel of Time
Zaman Çarkı
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 31 Tem 2007 |
| Mesajlar: 771 |
|
|
... 07.02.2009, 19:04 |
|
|
para mı yeter bunu okumaya diye düşünüyor insan |
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
11 cilt biteli aylar oluyor. Mat özledim. Bittiğine üzüldüğüm bir seri idi. Falas seni çok iyi anlıyorum. |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 31 Tem 2007 |
| Mesajlar: 771 |
|
|
|
Merak ediyorum etmesine ama, çok tuzlu ya gerçekten, Fethiye'de de bulamam zaten. E-Kitap falan, bakıcam mutlaka |
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Bence Falas bu seriyi uzun diye okumaktan çekinen insanların çoğu senin dediğinin gibi kitapları bitirmek için okumuyorlar  Sadece kitapların sonunda kimin ölüp kimin kaldığını, kimin kazandığını, kimin dostken düşman olduğunu çok merak ediyorlar. |
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
| Xunlai yazmış: | Bence Falas bu seriyi uzun diye okumaktan çekinen insanların çoğu senin dediğinin gibi kitapları bitirmek için okumuyorlar Sadece kitapların sonunda kimin ölüp kimin kaldığını, kimin kazandığını, kimin dostken düşman olduğunu çok merak ediyorlar. |
Sevgili Xunlai,
Bu seride diğer kitaplar gibi sonalar yok. Kimin ne zaman iyi ne zaman kötü olacağına kitabın soru değil gidişat belirliyor. Bir önceki bölümde kötü olan biri, diğer bölümlerde kullanılmış bir maşa olup iyilik adına işler de yapabiliyor. Bu seri daha çok politik bir anlatım tarzını benimsemiş. Her konunun bağlanacağı bir nokta var ve sen bu noktayı bulmak için 4-5 cilti okumuş olabiliyorsun. Ve en güzeli, ansiklobedi boyutundaki kitap sona geldikçe içinde oluşan hüzün. Bitmesin diye kendinle verdiğin savaşı saymıyorum.
Bu seriyi okumak pahalı ama bir o kadar da zevkli. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
| Xunlai yazmış: | Bence Falas bu seriyi uzun diye okumaktan çekinen insanların çoğu senin dediğinin gibi kitapları bitirmek için okumuyorlar Sadece kitapların sonunda kimin ölüp kimin kaldığını, kimin kazandığını, kimin dostken düşman olduğunu çok merak ediyorlar. |
Sabretsinler o zaman. Uzun bir seri okumaktan uzak durup bunun yerine beş tane kısa seri okumak, kitapları hızla bitirme gayesinden başka ne olabilir ki? Demeye çalıştığın şey bu kişilerin hikayenin sonucunu hızla öğrenmek istedikleri. Neden hızla bitirsinler? Diğer kitaplara geçmek için. Bu ne demektir? Çok seri bitirmek. Peki bu ne demektir? Okumuş olmak için bitirmek.  |
Zaman Çarkı
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
... 02.03.2009, 18:14 |
|
|
İçerik hakkında ki bilgilendirme için teşekkür ederim Mine ^^ Daha da ilgimi çekti.
Bu yaz bir akisilik olmazsa yani bütünlemeye fln kalmazsam okuyacağım zaten o seiriyi XD tabiii annemi de ikna etmek gerek. Fiyatları geçrketn de var bayağı ama zaten daha bi azı olamazdı çünkü kitaplar kaın.
Falas^^ tutturmuşsun çok seri okumuş olmak için diyorsun XD da bundan saçma bir hareket bir aksiyon olabilir mi Allah aşkına? Şöyle değiştiriyorum;
"Demeye çalıştığın şey bu kişilerin hikayenin sonucunu hızla öğrenmek istedikleri. Neden hızla bitirsinler?"
Merak ettikleri için. Son.
Ki zaten Gölge de açıklamış bu seride öyle bir durum yok diye ama bu okumadan ya da bilgilendirilmeden bilinmez. |
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Sabretsinler demiştim. Merakları eninde sonunda giderilecektir.  |
Zaman Çarkı
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Çok haklısın sabretmek gerekir... Ancak sabır herkesde bulunan bir erdem değil ne yazık ki^^ Sabredemeyecek olanlarda hiç başlamıyorlar U_U |
|
 |
|
|