FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki  
ÜYE
ÜYE

Kızıl Gölge yazmış:
11 cilt biteli aylar oluyor. Mat özledim. Bittiğine üzüldüğüm bir seri idi.

Ben 8. kitaptayım ama bu kitapta Mat'lı bir bölüm bile yok.Mat kitabın tadı tuzu ya.Valla onun olduğu kısımlar acayip matrak geçiyordu.Benim de kesinlikle okuduğum kitaplar arasında en çok özleyeceğim karakter.

Robert Jordan gerçekten çok ilginç bir karakter yaratmış.Kitabı okuyan arkadaşlarımın çoğunun da favori adamıdır.Şeytan tüyü var bu Mat'ta.Fantastik Edebiyat Resim
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

Oyuncağı sevmeyen var mıdır?

ÜYE

Son kitap ne zaman çıkacak acaba???
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

Mat Cauthon yazmış:
Son kitap ne zaman çıkacak acaba???

Gözüm kulağım her bir duyu organım açık bir duyum bir haber bekliyorum.

Fantastik Edebiyat Resim

Beklemek ne zor bir şeymiş.

ÜYE

ben sriyi 3.kez okuyorum.şuan 10. kitaptayım .merak ettiğiniz bir şey olursa cevaplayabilirim yada tartışabiliriz. 12. kitaba gelince duyduklarıma göre 2009 sonbaharı gibi çıkacakmış. bize 2010 da gelir diye düşünüyorum. inşallah daha erken okuruz.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
ÜYE
ÜYE

moridin yazmış:
ben sriyi 3.kez okuyorum.şuan 10. kitaptayım .merak ettiğiniz bir şey olursa cevaplayabilirim yada tartışabiliriz. 12. kitaba gelince duyduklarıma göre 2009 sonbaharı gibi çıkacakmış. bize 2010 da gelir diye düşünüyorum. inşallah daha erken okuruz.

Seni üçüncü defa okumaya iten sebep nedir. Az değil 11000 sayfa çarpı 3=33000sayfa. Bunun yerine başka bir sürü kitap okuyabilirdin. Merak ettiğim bu, genişçe bir cevap iyi gelir.

Zaman Çarkı
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

ben genelde hızlı okuyorum hız zaman zaman bana avantaj sağlasada zaman çarkı gibi bir seride dezavantaj oldu.sıkıldığım bir anda elimde başka bir kitapta yoktu ikinci kez okumaya başladım.ilk okumamda bir sürü ayrıntıyı kaçırdığımı farkettim şimdi bu ayrıntıları saymaya kalksam hem hatırlayamam hem spoiler (umarım doğru yazmışımdır)olur ama bir kaç örnek verebilirim.katil 8. yada 9. kitapta telaranriodda bir terkedilmişle konuşup  bir çifti öldürüyor.ama öldürdüğü kişiler istediği kişiler değil.o kadını ve yeğenini öldürmek ona büyük keyif verirdi cümlesiyle bölüm tamamlanıyor.ben ikinci okumamda katilin (o esnada lord  luc) randı kastettiğini anladım.10. kitapta saidar haran  alviarinle meseana konuşurken geliyor ,alviarin saidar haranın diğer myydrallerden farklı olduğunu düşünürken  onun gülümsediğini farkediyor.diğer myydrallerin hiç gülümsemediğini kendine hatırlatıyor.serinin ilk kitaplarında zaman zaman gülümseyen myydralle ilgili cümleler okuyoruz ama o esnada daha tanışmadığımız için o myydralin saidar haran olduğunu bilmiyoruz.
      ikinci olarakta ikinci okumamda  böyle şeyler fdarkedince merak etmeye başladığım şeylerle ilgili ipuçları bulabilirmiyim diye üçüncü kez okumaya başladım. manzrim taim kimdir,asmodeanı kim öldürdü. sammael öldümü, padan fainin güçlerinin  sınırları, eski kehanetlerin hangilerinin gerçekleştiği yeni kehanetlerin hangilerinin gerçekleştiği(nicolanın ve eleidanın) ewgvenenin düşlerinin ipuçları(bulmaca çözmek gibi)
      üçüncü olarakta yeni bir şeyler deneyeceğimi eski sevdiğim şeyleri tekrar ederim.star wars ,yüzüklerin efendisi,vizontele,çöpçüler kıralı filmlerini sayısız kere izledim canım sıkıldıkça yeni film izleyeceğime bu filmleri tekrar tekrar izlerim.
ÜYE
ÜYE

moridin yazmış:
ben genelde hızlı okuyorum hız zaman zaman bana avantaj sağlasada zaman çarkı gibi bir seride dezavantaj oldu.sıkıldığım bir anda elimde başka bir kitapta yoktu ikinci kez okumaya başladım.ilk okumamda bir sürü ayrıntıyı kaçırdığımı farkettim şimdi bu ayrıntıları saymaya kalksam hem hatırlayamam hem spoiler (umarım doğru yazmışımdır)olur ama bir kaç örnek verebilirim.katil 8. yada 9. kitapta telaranriodda bir terkedilmişle konuşup  bir çifti öldürüyor.ama öldürdüğü kişiler istediği kişiler değil.o kadını ve yeğenini öldürmek ona büyük keyif verirdi cümlesiyle bölüm tamamlanıyor.ben ikinci okumamda katilin (o esnada lord  luc) randı kastettiğini anladım.10. kitapta saidar haran  alviarinle meseana konuşurken geliyor ,alviarin saidar haranın diğer myydrallerden farklı olduğunu düşünürken  onun gülümsediğini farkediyor.diğer myydrallerin hiç gülümsemediğini kendine hatırlatıyor.serinin ilk kitaplarında zaman zaman gülümseyen myydralle ilgili cümleler okuyoruz ama o esnada daha tanışmadığımız için o myydralin saidar haran olduğunu bilmiyoruz.
      ikinci olarakta ikinci okumamda  böyle şeyler fdarkedince merak etmeye başladığım şeylerle ilgili ipuçları bulabilirmiyim diye üçüncü kez okumaya başladım. manzrim taim kimdir,asmodeanı kim öldürdü. sammael öldümü, padan fainin güçlerinin  sınırları, eski kehanetlerin hangilerinin gerçekleştiği yeni kehanetlerin hangilerinin gerçekleştiği(nicolanın ve eleidanın) ewgvenenin düşlerinin ipuçları(bulmaca çözmek gibi)
      üçüncü olarakta yeni bir şeyler deneyeceğimi eski sevdiğim şeyleri tekrar ederim.star wars ,yüzüklerin efendisi,vizontele,çöpçüler kıralı filmlerini sayısız kere izledim canım sıkıldıkça yeni film izleyeceğime bu filmleri tekrar tekrar izlerim.

Bence ağırdan alarak ve iyice anlayarak, üzerinde, arasıra kitabı kapatıp düşünerek okumalısın. Film meselesine gelince, akmayan, durgun su bir gün yosun tutar. Oysa akan su ne kadar berraktır, bunu hepimiz biliriz. Gerisi senin kararına kalmış bir iş. Dost tavsiyesinden ileri gitmeyeceğim.

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

Arkadaslar kıtabın ılk on cıldını ıkıser defa okudum ama bu sıralar demır eksıklıgınden kaynaklanan hafıza problemlerım var o yuzden ucuncu defa basladım serıye   Sad bende cok hızlı okuyanlardanım ve kıtabın kalınlıgı benım ıcın bır avantaj durumunda zaman carkı hayatımın kıtabı gercekten robert jordanın öldüğünü duydugumda eyvah dedım once bır, kendıme eyvah kı ne eyvah .....

Ben kıtapların ılk 5 cıldını ınonu unıversıtesı kutuphanesının cok genıs fantastık edebıyat bolumunden alıp okumustum ogrencıyken, ardından kalanları ve tekrar okudugumda serının tamamını e book olarak elektronık ortamda okudum  Embarassed
sebep hem ekonomıktı hemde sureklı heryerde her zaman okuma ıstegımdı kaptırmıstım kendımı yemek yerken bıle elımde alet kitap okuyordum lol

Elımde tamamı var 10 cıldın e book olarak ve neredeyse antıka olanlar harıc tum bılgısayarlarda olan text formatında yanı not defterı yada dıger adı word pad belgesı formatında okunabılır wordde bıle okunur eklememı ısteyen varsa hemen ekleyeyım foruma  
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
ÜYE
ÜYE

moiraine i geri istiyorummmmm
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
ÜYE
ÜYE

Yoksa gelmedi mi?  Cool

Seri bitireli çok oluyor ama aklımda kalan pek çok detay var. Sorularım ve merak ettiklerim. 12. ciltte sorularıma bir cevap bulacağım umuduna tutunuyorum. E-kitap olrak okumak isteyen arkadaşlar vardı. Malum kitabın tanesi dünya para ederse 11 cildi nasıl temin edebilirler.

Bize bilgi verebilirsen çok memnun oluruz.

Bu arada zaman çarkındaki kadınların hiç birinden hoşlanmamışımdır. Kibirli burnu büyük ukala kişilerdi. Iyhh...  Zavallı adamlar kadınların elinen neler çekiyorlardı.

ÜYE

Kızıl Gölge yazmış:
Bu arada zaman çarkındaki kadınların hiç birinden hoşlanmamışımdır. Kibirli burnu büyük ukala kişilerdi. Iyhh...  Zavallı adamlar kadınların elinen neler çekiyorlardı.

Zaman Çarkı'nın kadınlarını bende sevmemiştim ama Min'in yeri ayrı.Onun kadar tatlı bişey var mıdır acaba????Ah ahh gerçek hayatta olacaktıkı Rand'ın elinden kapardım onu.

Moiraine'i de severdim ve Lanfear.Lanfear'ı da çok seviyordum.Ölmesi beni hayal kırıklığına uğratmıştı.

ÜYE
ÜYE

Zaman Çarkı döner, Çağlar gelir ve geçer, efsaneleşen anılar bırakır. Efsaneler solarak mit olur ve onları doğuran çağ yeniden geldiğinde mitler bile unutulur. Bir Çağ'da, kimilerine göre Üçüncü Çağ'da, henüz gelmemiş, çoktan geçip gitmiş bir Çağ'da, Puslu Dağlar'da bir rüzgar yükseldi. Rüzgar başlangıç değildi. Zaman Çarkı dönerken ne başlangıçlar, ne de bitişler vardır.

Şu yukarıdaki paragraftan benim anladığım döngüsel bir tarihin anlatıldığı.Anlamadığım Rand Karanlık Varlığı öldürdükten sonra bu çağ yeniden geldiğinde yeni bir bedenle tekrar aynı savaşı mı verecek?Ya da ShaiTan ölünce o Çarkın dokumasından çıkacak mı?Veya Rand ölür ama bir sonraki çağ da Karanlık Varlık ölür.Bu döngü böyle mi devam eder?Yani sürekli bu savaş verilir mi?

ÜYE
ÜYE

Bu savaş sonsuzdur. Sonsuza dek ürecek bir savaş. Yen yen bitmez. Yenil yenil bitmez.
Mat:Baba bu sefer kaybettin savaşı galiba he?
Rand:Tasalanma be Mat, 700 yıl sonra da ben yenerim.  Wink

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

ÜYE
ÜYE

rand karanlık varlığı öldüremez karanlık varlığın ölümlülüğünden kuşkuluyum.yaratıcının antisi olduğunu ve yaratım anında hapsedildiğini biliyoruz.yani bu dünyada iki ilahi varlık var birincisi yaratıcı(ışık) ikincisi sa
ithan(karanlık varlık) rand ışığın şeçilmişi ( birinci kitapta ışık randala konuşmuştu:yapılması gerekeni benim için seçilmişim yapacak gibi bir cümleydi) zindanın delindiği çağ geri geldiğinde zindanın kapalı olması gerekiyor demişti herid fell zindanı biri mühürlemeli. baalzamonun çabalarından anladığımıza göre zaman zaman ışığın seçilmişini gölge kendi tarafına çekmiş olabilir.sürekli randı kendi tarafına çekmek için uğraştı.fırsatı varken öldürebilirdi. birinci kitaptaki ilk baskında trollockların baskınında trollockların niyeti randı öldürmek değildi mydraallin onunla konuşacağını söylemişti mydrall.anladığım kadarıyla her çağın sonunda büyük bir son savaş oluyor ne zaman gölge galip gelir ve dünyaya tamamen dokunursa ya dünya gölgenin olur yada seçilmişi yerine ışık olaya müdahele eder.lewss terrin randın kafasında yaratıcı hakkında :yaratıcı dünyalar yarattı hala yeni dünyalar yaratmaya devam ediyor demişti ölen bir kaqç dünya için üzülmez bir bahçivan kuruyan her çiçek için ağlamaz.ama eğer k.v serbest kalırsa olası bütün dünyalarda ve telaranriodda  serbest kalır.sanırım böyle bir şeyin olmasını yaratıcı istemez.kv serbest kalırsa çarkı kıracak ve yeni çağlar gelmeyecek.
ÜYE
ÜYE

ben aslında alttaki yazacaklarım için siteye girmiştim yazdıklarınızı görünce yorum yapayım dedim .son kitap hakkında son gelişmeler:
       Aşırı derecede uzun olması sebebiyle "A Memory of Light" üç kitaba bölünerek, iki yıllık bir süreç içerisinde yayınlanacak.

Ana başlık elbette "A Memory of Light". Fakat ciltlerin de isimleri olacak. İlk cilt "Gathering Storm"un çıkış tarihi 3 Kasım 2009. İkinci ve üçüncü ciltlerin isimleri olarak "Shifting Winds" ve "Tarmon Gai'don" düşünülmekte.

Hem Harriet Jordan hem de Tor Books'tan bir yetkili, Brandon Sanderson'la çalışmaktan çok memnun olduklarını, yazarın çok iyi iş çıkarttığını belirtiyorlar.

Harrite üç cilt halinde yayınlanacak oluşuyla ilgili, "Kapsamı ve uzunluğu, tek ciltte toplanılamayacak kadar yoğundu," diye belirtmiş.

Mayıs'ta Dünyanın Gözü'nün çizgi romanının yayınlanacağını ve Universal Pictures'in yine bu kitabın filmini çekeceğini de ayrıca belirtmişler.

Jordan Con etkinliğinde de Gathering Storm'un ön okuması yayınlanacakmış.

Kaynak:

http://www.tor.com/index.php?option=com_content&view=blog&id=19734#20047

Aynı zamanda Brandon Sanderson bu konuyla ilgili uzun mu uzun bir açıklama yapmış ve tüm süreci anlatmış. Şurada:

Adres:

http://www.brandonsanderson.com/article/56/Splitting-AMOL
ÜYE
ÜYE

son kitap 3 cilt halinde çıkacak  her kitabın kendi finali olcak yani son kitap son 3 kitap oldu anlayacğınız arkadaşlar. halbuki vasiyet gereği tek cilt olacağı duyurulmuştu  önceden neyse çıksında okuyalım ne yapalım el mahkum 11 al oku sonuncusunu bekle ...................
ÜYE
ÜYE

Biraz karıştıralım ortalığı. . .. . . . . . .. . .
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

moridin yazmış:
ben aslında alttaki yazacaklarım için siteye girmiştim yazdıklarınızı görünce yorum yapayım dedim .son kitap hakkında son gelişmeler:
       Aşırı derecede uzun olması sebebiyle "A Memory of Light" üç kitaba bölünerek, iki yıllık bir süreç içerisinde yayınlanacak.

Ana başlık elbette "A Memory of Light". Fakat ciltlerin de isimleri olacak. İlk cilt "Gathering Storm"un çıkış tarihi 3 Kasım 2009. İkinci ve üçüncü ciltlerin isimleri olarak "Shifting Winds" ve "Tarmon Gai'don" düşünülmekte.

Hem Harriet Jordan hem de Tor Books'tan bir yetkili, Brandon Sanderson'la çalışmaktan çok memnun olduklarını, yazarın çok iyi iş çıkarttığını belirtiyorlar.

Harrite üç cilt halinde yayınlanacak oluşuyla ilgili, "Kapsamı ve uzunluğu, tek ciltte toplanılamayacak kadar yoğundu," diye belirtmiş.

Mayıs'ta Dünyanın Gözü'nün çizgi romanının yayınlanacağını ve Universal Pictures'in yine bu kitabın filmini çekeceğini de ayrıca belirtmişler.

Jordan Con etkinliğinde de Gathering Storm'un ön okuması yayınlanacakmış.

Kaynak:

http://www.tor.com/index.php?option=com_content&view=blog&id=19734#20047

Aynı zamanda Brandon Sanderson bu konuyla ilgili uzun mu uzun bir açıklama yapmış ve tüm süreci anlatmış. Şurada:

Adres:

http://www.brandonsanderson.com/article/56/Splitting-AMOL

Üç kitap olsun ya.Bitmesin hatta 20 kitap daha olsun.Hiç bitmesin.Zaman Çarkı sürekli dönsün ve olaylar yeni kişilerle farklı şekillerde anlatılsın.Hayır bitmesinn...Fantastik Edebiyat Resim

Kitabın filmimi çekilecek ciddimisin ya.Ben Zaman Çarkı'nı sinemada görmeyi çok isterim.Ama umarım hayal kırıklığı yaratmaz...

Bu arada yuno sorunun cevabı benim açımdan açık ve net:Zaman Çarkı.Bu kitap bugüne kadar okuduğum ve muhtemelen okuyacağım bütün kitaplardan kat kat üstün.

Yeni başlık gönder Başlığa cevap gönder   Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki