FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki  
ÜYE
ÜYE

her okudugumda yenı ayrıntılar buluyorum ve bu arada zevkten dort kose oluyorum..... yuzk mu zaman carkı mı dıyen arkadasım cevabım kesınlıkle zaman carkı kurgu anlatım uzunluk hersey daha komplıke bu serıde , daha cok karakter ayrıntılı anlatılmıs herkesın hayatına yer verılmıs ana ıkı karakter secıp ona yogunlasılmamıs bunun sebebı onun 3leme z.ç. nin 12leme (bu gıdısle 14leme) olması bence =)ama yınede her durumda yuzuklerın efendısı nazı yetıstıren okullarda donem dersı olarak bıle okutulmus bunu duydugumdan berı bıraz da fılmın kıtabı basıtlestırmıs olması sebebıyle  tercıhım zaman carkı robert amca =)
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
ÜYE
ÜYE

En kısa zamanda ben de edineceğim bu seriyi. Aslında fantastik sever olarak neden bu kadar geç kaldığımı da bilmiyorum ya hadi neyse...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
DENETMEN

Ne şanslı kızsın haberin yok. Keşke bende hiç başlamamış olsaydım daha hiç okumamış olsaydım bitirmemiş olsaydım. Ama bitti her güzel şey gibi bununda sonu geldi...

Niye bu kadar hızlı okudum. wall Vur kafanı taşlara yavaş okuyacaktım..

smokin  wynar   ninja   Zaman Çarkı bitti ve ben kendimi içkiye, sigaraya, kavgaya ve tavuk avlamaya verdim. Öyle sırıttığıma bakmayın smileylerde kafam iyi lan o yüzden halim içler acısı...

DENETMEN

Üzülme, çok harika fantastik seriler var ama okuyucuların kendisini keşfetmesini bekliyor. Büyük ihtimalle Amber Yıllıkları'nı okumamışsındır. (Ben klübünü kurmak istiyorum sitede ama serinin tamamını okumadığımdan henüz cesaret edemiyorum.)
ÜYE
ÜYE

Alıntı:
Ne şanslı kızsın haberin yok. Keşke bende hiç başlamamış olsaydım daha hiç okumamış olsaydım bitirmemiş olsaydım. Ama bitti her güzel şey gibi bununda sonu geldi...

Yavaşşş yavaş bitiricem Matt söz bak:D
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
DENETMEN

Bir ara beraber Tavuk avlayalım matFantastik Edebiyat Resim

Mat Cauthon yazmış:

Niye bu kadar hızlı okudum. wall Vur kafanı taşlara yavaş okuyacaktım..

smokin  wynar   ninja   Zaman Çarkı bitti ve ben kendimi içkiye, sigaraya, kavgaya ve tavuk avlamaya verdim. Öyle sırıttığıma bakmayın smileylerde kafam iyi lan o yüzden halim içler acısı...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
DENETMEN

Beraber piliç avlayalım diyorsun ha olur bana uyar...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

piliç avlamak (!) ... Ama benim bildiğim kitapta avlanan horozlardı...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
DENETMEN

Bizim bahsettiğimiz gerçek hayat, gerçek hayatta gerçek piliçler ... Twisted Evil
DENETMEN

Kızıl Gölge sanal hayattaki piliçlerden bahsetmiyor ki, sözcüğü her iki mânâda kullanarak bizim gibi zavallıların zekasıyla alay ediyor, de mi?
ÜYE
ÜYE

Haklısın. Yüzüklerin Efendisi ile büyük benzerlikleri var ilk 2 kitabın. Ama 3. kitaptan sonra seri benliğine kavuşuyor ve harka bir fantastik eser oluyor. Ben 9. cildindeyim(çok pahalı kitapalrı ya Very Happy bir servet ödedim sanırım şimdiye kadar).
Seri mükemmele çok yakın. Okumayı kesmemeni tavsiye ederim.
Okumayanlara da şiddetle öneririm. Bana göre en iyi 2. fantastik seridir.
Birinci hangisi derseniz. Tabiki Kara Kule  
Zaman Çarkı ile ilgili bir araştırma yapılmıştı. Özete benzer. Kitpataki teoriler üzerine uzunca bir yazı. Serinin sonlarına geldiğinde o yazıyı okumanı tavsiye ederim(öncesinde sakın okuma)adı yanılmıyorsam Son Savaş Teorisi.
İyi okumalar.
Alıntı yapmayı unuttum. PArdon Very Happy

okurgezer yazmış:
forum ahalisinin tavsiyeleriyle ilk 3 kitabı siparişverdim. 2. yi temn edemedikleri için 1. ve 3. kitap elime geçti. ilkkitap iyi gidiyo gibi. ama aklıma takılan birşey var, yüzüklerinefendisiyle müthiş benzeşen noktalar var gibi geliyo bana.

----------içerik bilgisi---------------
köydelikanlılarının köyden çıkmak zorunda kalması, sıradan bir hayatı olaninsanın/hobbitin büyük bir sorumluluk yüklenmesi, karanlıkta seyahat,gecenin içinde gözü olmadığı halde hissederek görebilen karanlıkşekiller.. daha kurcalansa uzar da uzar.
----------içerik bilgisi---------------

bilmiyorum belki de ben hala ilk gözağrımın  etkisinde olduğum için bu kadar çok ortak nokta buldum. ne dersiniz?
ÜYE
ÜYE

harika bir seri ama butun ama butun kadinlarin tek bir stereotype tan meydana gelmesi midemi bulandiriyor. isigin hatri icin, BIR TANE degisik kadin gosterin bana.

Robert Jordan'a kirildigim tek nokta budur kitapta. binlerce kadinin hepsinin ayni olmasi.
ÜYE
ÜYE

Bunlar çok farklılar.
ÜYE
ÜYE

min zaten kocaman seride geri kalan herkesden biraz daha farkli olan tek kadin.

geri kalan herkes kontrol pesinde kosan, en akillinin kendi oldugunu dusunen, manipulatif, gururlu vs. vs. kadinlar

min benim favori kizimdi butun seride. diger kizlari kabul ettiginde hayal kirikligina ugradim. ama yine de favorimdi.
DENETMEN

Takma be kafayı cattenlent olur böyle şeyler..benide sıkna o kadar çok şey vardıki kitap da ama bana çok güzel zamanlarda yaşattı..Hele son kitaplar okuyana kadar canım çıktı..
ÜYE
ÜYE

matt benim en sevdigim adamdi bir de Razz
ÜYE
ÜYE

benim adamım mazrim taim ya da ...... mı demeliyim Smile

tam bir karizma abidesi
ÜYE
ÜYE

Yeni başladım . Başlangıc kitabını okumaktayım 170 sayfa felan bitti açıkcası su anda cok sıkıldım. Ama sıkıcı baslayan seriler süper gider genelde umutluyum ve devam etmekteyim. Bakalım Smile
ÜYE
ÜYE

Couseen yazmış:
Yeni başladım . Başlangıc kitabını okumaktayım 170 sayfa felan bitti açıkcası su anda cok sıkıldım. Ama sıkıcı baslayan seriler süper gider genelde umutluyum ve devam etmekteyim. Bakalım Smile

Yanlış yapmışsın. Zaman Çarkı'na ilk kitap Dünyanın Gözü İle başlanır. Sıkılman çok normal. Bence başlangıç kitabı ilk 4-5 kitaptan sonra okunmalı.

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

O zaman adı niye başlangıç kitabı ?
Yeni başlık gönder Başlığa cevap gönder   Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki