|
ÜYE
| Kayıt: 22 Şub 2007 |
| Mesajlar: 10 |
|
|
|
Ben Mitoloji dersinde daha önce okumadğım bir şeyi öğrendim ama benim cahilliğim heralde belki de sizler biliyorsuzn ama anlatmak istedim psikopatça geldi çünkü
Zeus'a kader kadınları Metis den doğacak bu çocuğun onu tahttan indireceğini söylerler (klasik herkes taht meraklısıdr ya zaten:)) zeus bunun üzerine metis i yutar hamileyken bebekle beraber. buraya kadar tamam zaten buraya kadar bilirdim ama bilmediğim kısım burası;
Zeus kafasından çıakrtır athena yı zırhlı büyük savaşçı kadın olmuş haliyle:D çok ilginç ve cidden psikopatça geldi anlatym dedim bilmeyenlere hitaben:)
saygılar mitoloji dersim var daha bendden çok şey çıkar bu dönem:)   |
|
|
|
|
 |
|
|
ÜYE
| Kayıt: 08 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 23 |
|
|
|
Sanırım Zeusun kafasına vurmuştu baltasıyla.
Yurt yayınlarının bir kitabı var Tanrıların masalları diye onda çok güzel anlatmış yunan mitolojisini.En azından bana öyle gelmişti. |
_________________ Anlatamıyorum...Saf tutuyor çünkü harfler...
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 22 Şub 2007 |
| Mesajlar: 10 |
|
|
|
Zeus'un kafasını yaranın Prometheus olduğu da söylenir. Hatta bunun taha muhtemele olduğu da söylenebilir çünkü Hefastustur daha sonra var olduğu da söylenmekte. Ama gene de mitoloji dairesel bir zaman dilimi olunca durum nasıldır bilinmez. Kaynaklara göre değişiyor...
KİM KESTİ BU zEUS'UN KAFASINI???   :  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 26 Hzr 2007 |
| Mesajlar: 86 |
|
|
|
Yunan ve Roma Mitolojisinde bunun gibi o kadar ilginç hikayeler var ki...
Size TÜBİTAK'ın Mitoloji kitaplarını tavsiye ederim.Ben 7 Ytlye mi ne almıstım baya hoştular |
_________________ ...
Raining blood
From a lacerated sky
Bleeding its horror
Creating my structure
Now I shall reign in blood!...
Angel of death
Monarch to the kingdom of the dead
Infamous butcher,
Angel of Death!
I'm Little Slayer! 
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 24 Şub 2008 |
| Mesajlar: 103 |
|
|
|
size şöyle söyliyim yunan mitolojisi hakkında ne bilmek istiyorsanız size her şeyi anlatabilirim... Yeter ki isteyin...xD |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 08 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 23 |
|
|
|
pekala istiyoruz o halde:) |
_________________ Anlatamıyorum...Saf tutuyor çünkü harfler...
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 24 Şub 2008 |
| Mesajlar: 103 |
|
|
|
hehe...xD Cevabım biraz geç oluyor ama sen sor ben söyliyim istersen...xD |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 04 Şub 2009 |
| Mesajlar: 508 |
|
|
|
merhaba arkadaşlar direkt konuya gireyim.
Athena'nın babasının kim olduğu hakkında çeşitli rivayetler olmakla birlikte Zeus'un babası kabul edildiği en yaygın efsaneye göre Zümrüt_Tanrıöven, 'in de dediği gibi Metis kendisinden doğacak çocukla ilgili kehanetler üzerine Zeus tarafından yutulur. Bir gün deniz kenarında gezinmekte olan Zeus'un başı deli gibi ağrımaya başlar. Zeus'un yaygarasına koşup gelen Hermes hemen yardım getirmek için gider ve kimilerine göre Hephaistos, kimilerine göre de Prometheus'u olay yerine getirir ve Zeus'un kafasını yardırır. Yarılan kafadan zırhı kılıcı ve kalkanıyla iki dirhem bir çekirdek Athena çıkar.  |
_________________ things never happen in the same way twice
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
|
Benim bildiğim kadarıyla da Hephaistos gelip yarıyordu kafasını...
Zaten Prometheus'u getireceğini sanmam, adam o kadar baş kaldırmış Zeus'a. Zeus'un gidip de ona kafasını yardırtması zor.  (gerçi mitolojik bir hikaye, ne diyorsa doğrudur bu yüzden  )
Hatta Athena'nın Zeus'un kafasından çıkması, biraz da aklı temsil ettiğinin bir işaretiymiş, savaş bilgelik tanrıçasının. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 21 Ekm 2009 |
| Mesajlar: 114 |
|
|
|
bu nasıl iş yaw hepsi birbirini tahtan indiriyor bir seferde tahttan indirmeseler olmu yor mu sanki |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 13 Arl 2009 |
| Mesajlar: 5 |
|
|
|
I ıh! Olmuyor, maalesef. Hatta biraz daha geriye gidecek olursak, Zeus'da kendi babasını tahtan indiriyor. Ki olay önce Kaos'la başlıyor. Bayağı bir geriye gitmiş oldum ama yazılanları okuyunca dayanamadım ve paylaşmak istedim ben de bildiklerimi. Dediğim gibi her şey Kaos'la başlıyor. Karanlık ve hiç bir şey yokken. Çok ayrıntıya girmeyeceğim, isterseniz bir ara bu girişinde bir ayrıntısını seve seve anlatabilirim. Özetle taht mücadelesini anlatmak niyetindeyim çünkü. Kaos'tan sonra Eros efendinin de yardımıyla; Kaos'tan yer yüzü ve gök yüzü doğuyor. Toprak ana Gaia ve gökyüzü Uranos amma velakin sevgili arkadaşlar bu doğuş pek de adil bir doğuş olmuyor. Çünkü sevgili Uranos yer yüzünün üstüne abanmaktadır ve sürekli tohumlarını Gaia'nın karnında hapsetmektedir. Çünkü biliyordur ki eğer Gaia'nın bedeninden tohumlarının çıkmasına izin verecek olursa onun hakimiyeti son bulacaktır. Ancak Gaia sürekli acı çekmektedir. En son tohumu olan Kronos (yani zaman) annesinin çektiği bu acıya bir son vermek istemektedir. Keskin bir aletle babasının hayalarını keser ve Okeonosun sularına atar ki; buradan da bir başka tanrıça gelir meydane herkes ona hayrandır bir de. Afrodit, Okeonos'un dalgalarının köpükleriyle Uranos'un hayalarından çıkan dölün birleşiminden Kıbrıs kıyılarından güzel kokular saçarak çıkar. Neyse arkadaşlar, bu da ayrıca bir ayrıntı olsun. Devam edeyim ben taht mücadelesine; Kronos'un bu hareketiyle yer yüzü ve gök yüzü birbirinden ayrılır. Dünya meydana gelmiş bulunur diyelim. Sonrasında Kronos geçer tahtın başına ama onun da korkusu tahtan olmaktır. Nihayetinde o da türlü yollarla tahtı elinden tutmak ister. Doğan her çocuğu yutar. Ancak annesi Zeuscuğumuza kıyamaz. Doğar doğmaz Kronos'a taş atılır yutsun diye, iş bu ya! yutar o da bir güzel. Küçük Zeuscuk ise kaçırılır buralardan büyüyüpte adam olana kadar tabii. Sonrasında o da babasını alt eder ve bu böyle devam eder gider.. Arada Tiranlar, devler vb bir çok ayrıntı var ama yazsam kitap olur. Özetle böyle bir süreç diyelim. Selam, Sevgi, Saygı... |
|
|
|
|
 |
|
|