Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» ÖYKÜLERİNİZ
Yazar Mesaj
Üye
Üye

26 Haziran
Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız.
Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız.

isimsiz bi tarafı vardı onun..
görmedği bi tarafı.ve görüşemeyeceği bi tarafı da.
ellerini inceledi uzun uzun , sonra bastı zile.Kapı açılacaktı ve aralandı.Bi an içeri girebileceğini sanmıştı çnkü inanıyordu ki görmediği tarafı ordaydı.
Kapı aralıkken birden kapandı.
Elleri incelenmeyi bekliyordu yine. Bu onun zaman kazanma yöntemiydi.Zile bastı zilin sesi önce güçlü bir biçimde yankılandı sonra giderek duyulmaz oldu.
Artık içerdeki her kimse duyamayacaktı kabul edilmek için çaldığı zili.
Ama kapatanda oydu bütün sesleri zili bozan da.
Baş parmağı çalmayan zilin üzerindeydi hala. Işıklarda sönmüştü birden. Elini çekmiyordu, zilin çaldığına emindi duyulmasa da.
En azından onun duyduğuna emindi.Karanlıktı alt tarafı ve karanlık sevilmeyecek gbi değildi.
devam etti bu oyuna.
Güldü,kızdı hatta küfretti ama hala ısrar etti sessizce.
Ve ayak sesleri duydu ansızın bir ışık parladı suratında. Göremeyerek diğer eliyle ışığı kesmek istedi. Göremedi fakat duydu onu.
"ben geldim"

Üye

Sitede yeniyim arkadaşlar ama neden hikayelerinizin çoğu shakespeare gibi yazmayı deniyor?? biraz şair gibi, biraz edebi olmayı deneyerek? Merak etmeyebaşladım ben mi bir tek bir şeyler yazdığım zaman düz yazı kullanıyorum diye Smile
    Neyse hikayeye döneyim, hoşuma gitti aslında ama yukarda belirttiğim nedenden ötürü çok da ısındım diyemiyorum Smile
    Herkese yazı hayatında başarılar dilerim

Üye

bu ne.
shakespearenin kaç eserini okudun merak ediyorum.
Kim shakespeare gibi olabilir birde o var.
Yollamak istedim,bir türü yok yazdığım şeyin.
Bir standart konulsun o zaman,ne olduğu ille anlaşılsın yazıların.
Ama sanırım böyle bir kural yok.

Üye

Ufak bir hatırlatma, kimse eşsiz benzersiz değildir. Kim bilir belki de sen -gerçi anladığım kadarıyla kendinde böyle bir güven görmüyorsun- ondan daha iyisindir??
Neyi ne şekilde yazacağına da kimsenin karışmaya hakkı yoktur bence -ahlak çerçevesi içinde olduğun müddetçe- sadece dikkatimi çekti diye söylemek istemiştim herkeste ilginç bir şair havası var diye.

İsteyen istediğini istediği şekilde algılasın ne diyeyim.

Kolay gelsin herkes

tari_tiwele yazmış:
bu ne.
shakespearenin kaç eserini okudun merak ediyorum.
Kim shakespeare gibi olabilir birde o var.
Yollamak istedim,bir türü yok yazdığım şeyin.
Bir standart konulsun o zaman,ne olduğu ille anlaşılsın yazıların.
Ama sanırım böyle bir kural yok.

Üye

o nedir hakikaten öyle?
imla bilgisi yok, türkçe bilgisi sıfır, tamamen noktalama hataları ve anlatım bozukluklarından ibaret bir enkaz...

anlatılan konuda en ufak bir orijinallik ve ilgi çekici yan olmamakla birlikte, bunun üstesinden anlatımla gelmek ise hiç yok; sadece şekilsel bir çaba, ki o da temelsizlikten dolayı yazılan "şey"i daha da yalnız bırakarak başarısızlığı belirginleştirmiş.

bunun yanında yayınlanan yazıları okumak niyetinde olanlara karşı özensiz ve yarım yamalak oluşturulmuş bir şey sunarak beğenilere de saygısızlık ve hakaret var.

ben bu yazıyı niçin ve neden bu kadar sert bir üslupla yazdım peki?
bir adet kendini bilmezin sanki zerre kadar haklıymışçasına ve küstahça; kendisine hem de bu kadar yumuşak üslupla yorum yapan ve başarı dileyen birine seviyesizliğini ispatlama girişimlerine girmesi üzerine oturup seyredecek halim yoktu elbet...
"iyiler de kötüler kadar cesur olmalıdır" diye bir söz var bilirsiniz, mottomu çok iyi yansıtır, ve bu küstaha cevap vermemin sebebidir.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

dantecem,yorumların için teşekkürler ve yanlış anladığım için kusura bakma.
ve sevgili minik balina,yılların edebiyat profesörüymüşcesine kurduğun cümlelerinle,beni benden aldığını ve rezil (!) ettiğini itiraf etmeliyim.Smile
Kimseye hakaret yoktu şu noktaya kadar fakat sen kendinde bana sıfat yakıştıracak yetkiyi görüp,adeta şiirsel bir anlatımla bunu ifade ederek fevkalade bir iş başarmışsın.
Benim açımdan anlamlı bir yazı. Size anlamlı gelmeyebilir.

Bu akşam nedense ben bu öykülerden bişey anlayamıyorum. Acaba bilgisayarla çok ilgilendiğimden Türkçeyi mi unuttum, yoksa...? Neyse son bir şans vereyim kendime ve bu akşam bir öykü daha okuyayım. Umarım yine hayal kırıklığına uğramam. Bu öyküye yorum yapmak isterdim ama inan ki tari_tiwele, pek bişey anlamadığımı açıkça söylemek istiyorum. Demişsin ya; "Benim açımdan anlamlı bir yazı." Yapılan yorumlara bakılırsa haklısın...

Kusura bakma... Başarılar dilerim...

Üye
Üye

Teşekkür ederim. Anlamsız olduğunu aslında daha yeni farkediyorum.Bir olaydan esinlenip yazmıştım Caruso,ki haklısın,insanlar benim düşüncelerimi okuyacak değiller. Değersiz bir yazı bile bir emeğin ürünüdür bence.Had bildirme isteği,"bu yazıya az çok emek verilmiş" düşüncesinden üstün gelir,egosal anlamda.
Tekrar teşekkür ederim yorumlarınız için Smile

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZI ATÖLYESİ -> ÖYKÜLERİNİZ

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri