| |
| |
|
Türk edebiyatı büyük bir evladını sonsuza uğurluyor. Günümüz Türk şii... |
|
|
| ANNECİĞİM! KİLİSE! |
| DİKKAAAT! KONT OLAV GELİYOR! |
| KİTABIMIZ SATIŞA SUNULDU |
| RPG BÖLÜMÜMÜZ FAALİYETE GEÇTİ |
| YARIŞMAMIZ SONUÇLANDI |
| MARSA BİR ADIM DAHA |
| MÜJDE Mİ FELAKET Mİ? |
| UZAYLILAR BANA TAKTI |
| HİTLER'İN GİZLİ UFO PLANLARI |
|
|
 |
|
|
| Yaradılışın Öteki Mezmur’u | | Başlangıçta sadece hiçlik vardı ve sonsuzdu. Ve ruhum, bu hiçliğin içinde, boşluğa vuran ve dağılan kendi karanlık yüzünü seyrederek süzülürdü. Gözlerim, başkalarının gözlerinden beni izleyen kendi gözlerim dışında hiç kimseye bakmazdı. Karanlıktım, kördüm, gölgeydim... | | Şûmul'un Hikayesinin Devamı İçin Tıklayın | |
|
|
GRİMM KARDEŞLER |
Adrheanas |
 |
|
Jakob Ludwig Grimm ve Wilhelm Karl Grimm 4 Ocak 1785, 24 Şubat 1786’da, Frankfurt’taki Hessen yakınlarında, Hanau’da dünyaya geldiler. 9 çocuklu bir ailenin üyeleri olan Grimm kardeşler küçük yaşta babalarını kaybetmiş ve annel... |
|
|
 |
|
|
|
Timothy William Burton, 25 Ağustos 1958 tarihinde doğmuş Amerikalı bir yönetmendir. Sıradışı ve tuhaf tarzı ile bilinen Tim Burton'un özellikle stop-motion animasyon tekniği ile çekilen filmlerinde karakterlerinin abartılı olmalarına rağmen insani değerlerini kaybe... |
|
|
 |
|
FRANZ KAFKA: HAYATI VE ESERLERİ |
Fatih Uzuner |
 |
|
Franz Kafka, 1883 yılında Prag’da doğdu. Taşralı Çek proletaryasından gelip zengin bir tüccar konumuna yükselmiş bir baba ile zengin ve aydın bir Alman Yahudi’si annenin çocuğu olan Franz Kafka’nın, içedönük ve huzursuz kişil... |
|
|
 |
|
|
|
Çocukluğum bir bahçe içinde, beni sürekli izleyen gözlerin esareti altında ve yine bu esaretin aynı zamanda korunuyor olmak anlamına geldiğini bilerek geçti. Yatağa erkenden, fırçalanmış dişler,temiz pijamalarla cici bir ambalaj gibi tıkıl... |
|
|
 |
|
GUSTAVE DORE ÜZERİNE |
Kilgarvan |
 |
|
Tarihin gördüğü göreceği en büyük kitap resimleyicilerden (ilüstratör) biri olan Gustave Dore ile tanışıklığım, onun Perrault'un bir masal kitabına yaptığı resimlemelerle olmuştur. Charles Perrault (1628-1703), Kırmızı Başlıklı... |
|
|
 |
|
MODERNİN FANTASTİKTEKİ DURUMU |
Kilgarvan |
 |
|
Fantastik Edebiyat, modern insana özgü bir yaratıdır. Modernin doğaüstüne ilişkin kavrayışıyla ilgilidir ve bu kavrayıştan bağımsız olarak ele alınamaz. Antikçağ ya da Ortaçağ insanı doğal olanı doğaüstü olandan ay... |
|
|
 |
|
|
|

|
|

|

| FANTASTİK | | | | TZVETAN TODOROV | | | BİNDOKUZYÜZSEKSEDÖRT | | | | GEORGE ORWELL | | | ALEF | |  | | JORGE LUİS BORGES | | |
 |
 |
|
|